Pyrintö heitti ohi, Korihait venyi vierasvoittoon

Korisliiga
Pyrintö - Korihait
67-71 (35-28)

Korihait haki kauden ensimmäisen vierasvoiton, kun se voitti Pyrinnön Pyynikillä 67-71 (35-28).
Pallo peliin -ilmaisottelun parasta antia oli näyttävä pallosade 1. jaksolla kun runsaslukuinen yleisö sai heittää mukanaan tuomansa pallot kentälle. Pallot luovutetaan koulujen välituntiliikuntaan.
1. jakso oli muutenkin viihdyttävää korista, sillä Pyrintö tuli otteluun kovalla intensiteetillä ja se oli selvästi päättänyt juosta Korihailta jalat alta. Antero Lehto (10/1/5 syöttöä) oli taas alussa terävänä ja pisti pallon hyvin liikkeelle. Nopeat hyökkäykset tai hyökkäykset järjestäytymätöntä puolustusta vastaan veivät Pyrinnön 10-2 johtoon. Sitten pallo peliin kampanjan tuoma pieni pelikatko hyydytti Pyrinnön, tai toi ainakin Korihaille kaivatun uuden alun ja se kirikin reilussa minuutissa pelin tasoihin.  Vaihtojen myötä Pyrinnön liike kuitenkin jatkui vielä hyvänä ja Joonas Caven (8/3) pääsi pamauttamaan kaksi todella näyttävää donkkia. Kelvin Lewis (10/6/5 syöttöä) upotti vielä summerin soidessa Pyrinnön 23-13 uudelle karkumatkalle.

2. jaksolla Tyrone Nelson (10/7) näytti pärjäävän puolustuksessa hyvin Korihaiden taitavaa ja vahvaa sentteriä Marcus Vania (11/14) vastaan. Lisäksi ensimmäisellä puoliajalla Nelson viimeisteli, haki hyviä levypalloja ja teki muutenkin likaista työtä joukkueen eteen.
Pyrintö näytti karkaavan 5 min pelin jälkeen ja Korihaiden valmentaja Jarno Nikula kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 29-15.
Korihait tuli aikalisältä selvästi fyysisemmin ja pääsikin jälleen peliin mukaan, kun Pyrintö jäi vähän ihmettelemään. Korihait kiri eron puoliajalle 7 pisteeseen (35-28).

3. jakso lähti Pyrinnöltä jälleen pienellä nykäisyllä 2 minuutin jälkeen, mutta ensimmäisellä puoliajalla vaivannut huono heittopeli alkoi jo tuskastuttaa myös Pyynikin yleisöä. Pyrintö pysyi kuitenkin keulilla hyvällä puolustuksella ja Kelvin Lewisin riistettyä pallon Mikko Jaloselta (8/1/4 syöttöä) ja juostua lay-upilla Pyrinnön 46-32 johtoon, Nikula kutsui Korihait taas aikalisälle.
Nikulan aikalisät olivat tänään tehokkaita, sillä jälleen Korihait tulivat erittäin fyysisesti aikalisältä.
Ricky Minard (6/2) ja Mikael Herbert (11/6) nuhjasivat jotain korin alla, jonka seurauksena Minard sai epäurheilijamaisen virheen. Herbert ja uusikaupunkilaiset saivat tapauksesta oikeanlaisen virtapiikin, kun Pyrinnön paletti sekosi tunteiden hallitsemattomuuteen. Epäoikeudenmukaisuuden tunne lamautti.
Kun lisäksi Panu Peltokangas (11/3) tykitti 3 pisteen heitolla Korihait vain 4 pisteen päähän, uusikaupunkilaiset alkoivat selvästi uskoa itseensä ja kirivät viimeiselle tauolle eron liki tasoihin (51-49)

Viimeisellä jaksolla Korihait siirtyi jo 1 min pelin jälkeen ensimmäisen kerran johtoon Peltokankaan toisella kolmosella.  Tänään vaisusti pelannut Ricky Minard menetti pallon kahdesti ja Peltokangas tykitti kaukaa 57-60. Kun Herbert vei Korihait 61-67 johtoon joutui Ilkka Palviainen ottamaan aikalisän kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 3:36.  Kun Minard liukastui ja hävisi vielä pallottoman pelaajan puolustuksen, ero pysyi 7 pisteessä 1:20 ennen ottelun loppua. Alkoi ihan tosissaan näyttää siltä, että Korihait voi voittaa pelin.
Pyrintö kiri viimeisellä minuutilla paikkaprässillä pelin vielä 3 pisteen päähän ja Antero Lehto sai aikalisän jälkeen jopa tasoittavan heiton ilmaan 17 sekuntia ennen loppua, mutta häiritty heitto meni ohi.
Pyrintö joutui rikkomaan ja Marcus Van heitti loppupisteet 67-71 vapaaheittoviivalta.

Pyrintö hävisi ottelun tänään onnettomaan kaukoheittopeliin. 3 pisteen 22 yrityksestä vain 1 päätyi koriin.
Pyrintö voitti levypallot (46-40), menetti pallon harvemmin kuin Korihait (12-18), sai enemmän pelitilanneheittoja (72-64), heitti 2 pisteen heittoja enemmän ja tarkemmin, vaparit menivät tasan…. Mutta 3 pisteen heittoja Korihait heitti 8/28. Eihän 29% ole mikään fanfaarien arvoinen, mutta Korihait sai kaukoheitoistaan kuitenkin 21 pistettä enemmän kuin Pyrintö. Se ratkaisi pelin.

Marcus Van, Korihait:
Kova peli. Molemmat joukkueet taistelivat tosissaan, me onnistuimme saaman heitot sisään.
Meille voiton saaminen on ollut pitkään vaikeaa, siksi tämä oli meille erityisen tärkeä.

Joonas Caven, Pyrintö:
Tulimme otteluun sillä ilmeellä kuin tällaiseen Pallo Peliin -ilmaisotteluun kuuluukin tulla, pelaamaan iloista, taistelevaa korista. Intensiivisyys oli hyvällä tasolla ja pallo liikkui ja töitä tehtiin myös pallottomana. Sitten vaikeuksien tultua liike loppui ja kaikki yrittivät yksin. Pelistä tuli kaikille vaikeampaa ja päät painuivat.

Jarno Nikula, Korihaiden päävalmentaja:
Tämä oli harvinaista herkkua. Ei varmaan aina niin kaunista katsottavaa, mutta meille tärkeä voitto.
Pyrintö karkasi muutaman kerran, mutta onnistuimme ottamaan eron aina kiinni.
Kotimaiset pelaajamme olivat tänään hyviä. Aapeli Alasen +/- saldo tänään + 15.
Myös Panu Peltokangas oli tänään ratkaisevassa roolissa.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Onnittelut Korihaille. Korihait on ollut viime aikoina lähellä voittoa aiemminkin ja he olivat tänään vapautuneen tuntuisia. Aapeli Alanen oli erinomainen ja sellainen muutoksentekijä joka kääntää otteluita.
Oma puolustuspelimme oli tänään pääpiirteittäin hyvää, mutta tuskastuminen johtui huonosta heittopelistämme. Sen vuoksi Korihait saattoi toisella puoliajalla sumputtaa korinalustaa enemmän emmekä saaneet esim. palloa alussa hyvin pelanneelle Nelsonille. Johdimme kahdesti jo 14 pistettä, mutta meistä ei ole ollut tällä kaudella tappamaan peliä. En voi syyttää joukkuetta taistelun puutteesta, 19 hyökkäyslevypalloa jo kertoo, että yritystä kyllä riitti.

Pyrinnön seuraavat 3 peliä ovat kaikki kotiotteluita.
Kahdesti Katajaa vastaan (ke 8.3. ja siirretty peli ti 14.3.), sitten elintärkeä peli KTP:ta (pe 17.3.) vastaan.

Kuva: MJ Pitkänen

Korisliiga
Pyrintö - Korihait
67-71 (35-28)