Pyrintö komeaan vierasvoittoon Kouvolassa

Korisliiga
Kouvot - Pyrintö
65-83 (35-28)

Kohmeisesti 3 jaksoa pelannut Pyrintö oli viimeisellä neljänneksellä ylivoimainen ja haki komean 65-83 (35-28) vierasvoiton hallitsevan mestarin Kouvojen kotisalista. Pyrintö voitti viimeisen jakson ensimmäiset 9 minuuttia 8-32 ja johti parhaimmillaan 25 pistettä.

Ottelun alla, kun selvisi, että Kouvojen takamiehistä Raheem Appleby ja Henri Kantonen ovat poissa,
ja kun tiedettiin että myös Tuomas Hirvonen on ollut toipilaana, odotettiin Pyrinnön prässäävän ankarasti Kouvojen takakenttää. Eritoten, kun Kouvot oli vastaavasti korin alla isompi, kun Pyrinnöltä oli käytännössä pois Wally Judge ja häntä paikannut Terrell Vinson oli palannut omaan 1-divarin Pyrintö II-joukkueeseensa. Ensimmäisellä puoliajalla ottelun tempo oli kuitenkin hyvin rauhallinen.
Veret seisauttava pakkanen lienee jähmettänyt myös Pyrinnön.

Kouvojen puolustus teki Pyrinnön hyökkäyksen vaikeaksi. 4 minuutin pelin jälkeen Ilkka Palviainen kutsui joukkonsa aikalisälle tilanteessa 8-2.  Sen jälkeen etenkin Andre Stringer (0/0/3 syöttöä) ja Petri Heinonen (6/3) saivat juostua pick’n’rolleja, mutta Pyrinnön viimeistely oli todella heikkoa. Kun 1. jaksolla 2 pisteen heittojen osumatarkkuus oli 1/9, eli 11% niin ei ollut ihme, että Kouvot vei jakson 20-10.

Toisella jaksolla Kouvojen pallo-screen puolustus tuotti ongelmia Pyrinnölle, mutta Joonas Caven (15/7) oli selvästi pelipäällä ja mies piti Pyrintöä mukana kolmosella ja tippaamalla muiden heittoja sisään. Lisäksi Caven oli joukkueelleen erittäin arvokas puolustuspään levypalloissa, kun muuten Pyrintö meinasi jäädä lyhyeksi.
Pieti Poikola kutsui Kouvot aikalisälle 4 minuutin jälkeen, kun Pyrintö oli tullut 22-17 iskuetäisyydelle.
Peli kävi jo tilanteessa 24-22, mutta erän lopun Kouvot hoiti kotiin repien hämmästyttävän matalan intensiteettisen ottelun puoliajalle 35-28 johdon.
Vähän huolestuttavalta näytti, sillä levypalloissa oltiin takana 26-19 eikä Pyrinnön takamieskaksikko Lehto-Stringer olleet osuneet 2-pisteen pelitilanneheitoista vielä kertaakaan (0-5). Pyrintö roikkui ensimmäisen puoliajan mukana kolmosilla (5/9=55%).

Puoliajalla Pyrintö joi nähtävästi kuumaa mehua ja rajun pakkasen kohmettamat kädet alkoivat hiljakseen lämmetä, vaikka pelin tempo oli edelleen hyvin rauhallinen. Topias Palmi (16/6) ajoi kuitenkin toistuvasti kovaa korille ja voitti oman puolustajansa. Viisikkohyökkäyksessä oli vielä ongelmia, kun villit heitonvalinnat yllättivät omat joukkuekaverit. Usein heitot, joissa ei ole ketään hyökkäyslevypalloissa, mahdollistavat puolustavalle joukkueelle nopean hyökkäyksen, mutta ilmeisesti Kouvot ei uskaltanut lähteä juoksupeliin kapean takamies-rosterinsa vuoksi ja Pyrintö taas ajoi käsijarru päällä, kuten vieraissa usein on järkevää tehdä.
Erän aikana Pyrintö sai kuitenkin puolustuksensa kuntoon ja saatuaan helppoja palloja, se alkoikin yhtäkkiä juosta kenttää kovaa Antero Lehdon ja Ricky Minardin (17/9/6) johdolla. Pyrintö siirtyi 50-51 johtoon juuri viimeiselle erätauolle.

Viimeisellä jaksolla Pyrintö jatkoi siitä, mihin kolmannen lopetti. Puolustus oli rautaa ja vaisusti aloittanut kapteeni Lehto yltyi ihan tavattomaan peliin! Antero Lehto viimeisteli kaikki 15 pistettään toisella puoliajalla, lisäksi mies jakoi 6 koriin johtanutta syöttöä ja haki vielä 6 levypalloakin.
Kun Lehdon lisäksi J’nathan Bullock (21/9) alkoi voittaa oman pelaajansa molemmissa päissä kenttää lähes ylivoimaisesti, Pyrintö karkasi 4 minuutissa 54-65 johtoon ja Poikola joutui ottamaan aikalisän.
Kun Pyrintö oli lääkkeet kerran löytänyt, se hurvitteli aikalisän jälkeenkin tehden minuuttikaupalla kai jokaisesta hyökkäyksestä korin.  Game over!
Koko ottelun tilastot vääristyvät viimeisen neljänneksen takia niin paljon, ettei niistä saa juuri mitään irti.
Heittoprosentit olivat molemmilla vaatimattomia, mutta kuten todettua, 4. jaksolla Pyrintö teki jokaisesta hyökkäyksestä korin. Levypallot Pyrintö voitti loistavan viimeisen jakson ansiosta.

Kouvoista Michael Cuffee (20/8) heitti tarkasti. Joukkueen normaali pistekärki Steven Pledger heitti paljon, mutta huonosti (pelitilanneheitot 4/19).

Lehdistötilaisuus, valmentajien ja pelaajien kommentit, nähtävissä myöhemmin
http://korisliiga.fi/game/?game_id=2885139&season_id=93783

Pyrinnön pelit jatkuvat jo perjantaina, kun Pyynikille saadaan tänään KTP:n Salossa voittanut Vilpas.
Kulttuurinnälkäisillekin on katsottavaa, kun mieskuoro Huutajien tribuutti-ryhmä Vilpas Ultras tuo otteluun lisää tunnelmaa. Pyynikillä edessä raju taistelu niin kentällä kuin katsomossa!

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto

ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: MJ Pitkänen

 

Korisliiga
Kouvot - Pyrintö
65-83 (35-28)