Pyrintö taistelu, Karhu vei voiton

Korisliiga
Karhu - Pyrintö
92-90 (42-46)

Pyrintö ja Karhu esittivät Kauhajoella jännitysnäytelmän, josta kotijoukkue otti 12. kotivoittonsa peräkkäin. Ottelun alla Karhun Bojan Sarcevic palkittiin Korisliigan tammikuun pelaajana ja hyvin juhlakalu pelasi tänäänkin. Mies viimeisteli voittopisteet 92-90 vapaaheittoviivalta.
Ottelun lähtökohta oli, että Pyrintö matkusti Kauhajoelle vain 8 pelaajalla, kun Andre Stringer lähetettiin kotiin viikko sitten. Karhu taas joutui valitsemaan viiden jenkin väliltä neljä ja valmentaja Sami Toiviainen päätyi huiluuttamaan tänään sentteri Devonne Gilesiä. Tosin molemmat joukkueet pelasivat tänään 8 pelaajan rotaatiolla.

Ottelu alkoi tasaisesti ja Pyrintö osoitti heti, että se ei Karhun kohdatessaan heittäydy maahan ja tekeydy kuolleeksi vaan taistelee loppuun asti. Karhu yritti kuitenkin 3 min pelin jälkeen karkuun, mutta päävalmentaja Ilkka Palviaisen aikalisän jälkeen Pyrintö sai katkaistua kauhajokisten pienen momentumin ja Ricky Minardin (14/3) johdolla (8 pistettä 1.jaksolla) Pyrintö säilyi kannoilla 19-14.

Toisella jaksolla Pyrintö otti otetta pelistä ja Tyrone Nelson (16/7) punnersi omintakeisella tyylillään korin alta Pyrinnön johtoon 38-39.  Jos Nelson aiheutti valmennusjohdolle harmaita hiuksia (jos nyt ei Palviaiselle niin ainakin Juri Heinämäelle ja Artem Khvorostille) kahdessa ensimmäisessä pelissään vaisujen otteidensa takia, niin nyt mies käänsi asetelman toisin päin, sillä vielä koeajalla pelaava Nelson oli Kauhajoella oikein pirteä ja pärjäsi korin alla vähintään kelvollisesti.
Topias Palmi (15/4) oli jälleen vahvassa vireessä ja punnersi ensimmäisellä puoliajalla niin lay-upeista, kaukoheitoista kuin vapariviivalta palloa koriin 10 pisteen edestä. Pyrintö pääsi pitkälle tauolle 42-46 johdossa.

Kolmannen jakson alkuun Pyrinnöllä oli mahdollisuus jopa karkumatkaan, mutta Karhu tuli tasoihin eikä edes Juho Lehtorannalle (11/1) tuomitut tekniset virheet ja pelistä erottaminen sotkeneet Karhun peliä.
Lehtorannan ensimmäinen tekninen virhe tuli, kun Karhua varoitettiin, pelin käydessä, hyökkääjän virheen näyttelemisestä, siis liian helposta kaatumisesta. Lehtoranta kaatui kuitenkin heti perään ja sen seurauksena hänelle tuomittiin teknillinen virhe. Turhautunut mies sai heti perään suunsoitosta toisen teknillisen virheen ja joutui jättämään kentän. Kova tuomio.
Karhun raipehelmismäisen viileä Tate Unruh (16/3) otti kotijoukkueen kantaakseen ja väkersi korin ilmeen värähtämättä sisältä ja kaukaa. Harvinaisen tyylikäs pelaaja tuo mieleen Ilves-ikoniin liitetyn sanonnan ”taitopelaajalla ei ole koskaan kiire”.  Pyrinnön hyvästä peli-ilmeestä huolimatta viimeiselle tauolle Karhun niukassa 67-66 johdossa.

4. jakson alkuun Karhu näytti karkaavan, kun vielä ulosajamaton Lehtoranta, Joonas (5/1), naulasi bonusrajan takaa 74-66 johdon ja pakotti Palviaisen suojatit aikalisälle. Mutta kuten todettua, Pyrintö ei antanut periksi vaan löysi aikalisällä toimivia match-uppeja, joista pallo pelattiin ensin Joonas Cavenille (11/6), joka juoksi pallottomista screeneistä kovaa ja naulasi kolme kolmosta pikapikaa.  Sen jälkeen Petri Heinonen (9/4) viimeisteli kaksi kakkosta peräkkäin ja Pyrintö oli jälleen pelissä mukana.
30 sekuntia ennen ottelun loppua Pyrintö meinasi jo saada stopin, mutta DeVaughn Washington (9/3) punnersi väkisin lay-uppinsa koriin ja vei Karhun 4 pistettä eteen (90-86). Pyrintö pääsi Antero Lehdon (16/5) nopealla hyppyheitolla 2 pisteen päähän. Karhu sai aikalisällä pallon hyökkäyspäähän ja onnistui pelaamaan pallon Bojan Sarcevicille (13/3/5 syöttöä) ja Pyrintö joutui rikkomaan vähän väärää miestä, sillä Sarcevic ei varsinkaan tärkeitä vapareita missaa. Tyrone Nelson nosti Pyrinnön viime sekunneilla 92-90 numeroihin, mutta matka loppui Pyrinnön kannalta kesken.

Tilastojen valossa Karhu voitti ottelun tarkalla viimeistelyllä, kakkosten 61% ja kolmosten 50% kertovat yleensä voitosta. Pyrinnön kannalta positiivisinta oli levypallojen voittaminen (31-34, niukasti mutta kuitenkin) sekä se, että Pyrintö pääsi vapaaheittoviivalle kotijoukkuetta enemmän (Pyrintö 24 pistettä vaparilta, Karhu 18). Tosin osumatarkkuus vapareista oli tänään heikko (24/37=65%) ja sieltä olisi voinut tänään aueta avaimet voittoon asti.

 

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Karhu oli tänään hyvä, niin kuin ovat olleet jo pitemmän aikaa. Puolustimme ainoastaan toisella neljänneksellä hyvin. Karhun hyökkääminen aiheutti meille hankaluuksia. Meillä oli tänään hyvä ilme, taisteltiin ja pelasimme kovaa. Puoliajalla asetimme tavoitteeksi, että olemme lopussa siinä asemassa, että voimme voittaa. Lopussa voittomahdollisuus sitten lipesi pois. Hyökkäyspäässä tuli muutamia huonoja valintoja. Saimme paljon vapareita, mutta laitoimme niitä paljon ohi. Missään nimessä emme ole tiputtaneet hanskoja. Täältä tullaan vielä.

Topias Palmi, Pyrintö:
Panostimme levypallopeliin ja se oli alussa hyvää. Lopussa Karhu pisti alta palloa koriin, mikä sitten pelin ratkaisi. Hyökkäsimme hyvin ja saimme paljon vapareita, mutta niissä emme onnistuneet.

Bojan Sarcevic, Karhu:
Kiitokset meidän faneille, jotka olivat taas tänään loistavia. Olemme pelanneet hyvin pitemmän aikaa ja on ihan luonnollista, että jossain kohtaa tulee tällainen heikompi esitys. Se ei ollut kaunista, mutta voitimme pelin. Se oli kuitenkin tärkeintä. Valmistaudumme pudotuspeleihin ja siellä pelin pitää olla valmista.

Sami Toiviainen, Karhun päävalmentaja:
Sanoin ennen peliä, että olen pelistä huolissani. Harjoitusviikko ei ollut hyvä ja ehkä treenasimme kovempaa, kuin oli tarkoitus. Peli näytti ajoittain siltä, miltä se oli harjoituksissa näyttänyt. Pyrintö pelasi hyvin ja olisi voinut tänään voittaa. Onneksi saimme muutamia pisteputkia, kun puolustuksessa tuli vähän onnistumisia. Tehot jakaantuivat tänään tasaisesti ja saimme lopussa arvokasta kokemusta siitä, kun sekä Juho Lehtoranta että Austin Hollins olivat ulkona pelistä. Sitä ei ollut aikaisemmin tapahtunut. Unruh oli jälleen ratkaisuhetkillä jäätävä, mutta hänellekin mahtui peliin heikkoja hetkiä.

 

Pyrinnön taistelu jatkuu ensi perjantaina 17.2. klo 18.30, kun coach Pieti Poikola ja kapteeni Osku Heinonen tuovat Pyynikille Kouvot.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto

ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

 

 

 

 

 

Korisliiga
Karhu - Pyrintö
92-90 (42-46)