Pyrintö valuuttavaan voittoon KTP:stä

Korisliiga
Pyrintö - KTP Basket
91-61 (48-28)

PYRINTÖ VAKUUTTAVAAN VOITTOON KTP:STÄ

Pyrintö otti toisen kotivoittonsa Pyynikillä voittamalla KTP:n selvin numeroin 91-61 (48-28).

Mihin ottelu ratkesi?

Ottelun alussa KTP roikkui pelissä mukana väkivahvan sentterinsä Kenneth Simmsin (11 pist./13 lev./2 syöttöä/peräti 8 menetystä) ja toisen ison miehensä Mikael Aallon (11 pist./1 lev.) tuottaessa harmia Pyrinnölle korin alustoilla. Sitten Pyrintö sai katkaistua yhteyden kotkalaisten takakentän ja sisäpelaajien välillä luomalla palloon painetta, häiritsemällä aktiivisesti syöttöpeliä ja pelaamalla aggressiivisesti syöttölinjoja ylitse (KTP:lla 22 pallon menetystä).
Pyrinnön hyökkäys toimi erinomaisesti kautta ottelun. Se oli vaivattoman näköistä, yhteistä joukkueen tekemistä. Kotijoukkue hyökkäsi armottoman kovilla prosenteilla: 2 pisteen heitot 59%, kolmoset 46%.
Prosentteja selittää varmasti eniten pallon liike, paremmat ratkaisupaikat ja ennen kaikkea hyvät heiton valinnat. Koriin johtavia syöttöjä Pyrinnöllä tänään 22 kpl.

Ottelun hahmot:

Takamies Juanya Green (11 pist/3 lev./ 5 syöttöä) pelasi tänään syksyn parhaan pelinsä ja oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, kun peliä ratkaistiin, kerrassaan loistava. Mies haastoi kovaa itse, pisti pallon liikkeelle ja jakoi muutaman huikentelevan koriin johtavan syötön. Sami Toiviainen totesi lehdistötilaisuudessa pilke silmäkulmassa, että tänään Tampereelle saapunutta Greenin äitiä ei päästetä lähtemään mihinkään, jos vaikutus on näin vahva.
Ottelun ratkaisuhetkillä, ensimmäisellä puoliajalla, Pyrinnön parhaita oli jälleen erinomaisesti puolustanut ja järkevästi hyökännyt, Osku Heinonen (9/2/3) jolla oli jälleen joukkueen paras +/- tilasto (Pyrintö voitti Oskun kentällä ollessa +30 p).
Joonas Caven (7/2) oli toinen näkymätöntä työtä puolustuksessa tekevä pelaaja. Caven ei ole puolustuksessa perinteinen säpisijä, mutta nopeilla jaloillaan, hyvällä peliälyllä sekä ulottuvuudellaan tänäänkin muutti lukemattoman määrän vastustajan heittoja aiottua vaikeammaksi.
Antero Lehto (20/1/6 syöttöä) oli jälleen vahva alusta alkaen ja pilkkoi kolmosillaan (4/5=80%) ja syötöillään KTP:n puolustusta. Brian Asbury (21/6) oli Lehdon kanssa tehotilaston kovin.
Devonne Giles (7/5) ja Petri Heinonen (2/1/3) puolustivat KTP:n isoja pelaajia hyvin.

Vaisuista kotkalaisista eniten pisteitä teki Edwin Deon (21/2).
Mikael Aalto, KTP
Pyrintö rikkoi 3 pisteen vivan liian helposti, puolustimme huonosti 1 vs. 1.
Meillä oli hyviä hetkiä vähän ja ne olivat liian lyhyitä.

Petri Heinonen, Pyrintö:
Mukava päästä taas porukkaan ja pelaamisen rytmiin. Pelasimme tänään tosi hyvin, siitä kertoo KT:n pitäminen 61 pisteessä ja omien koriin johtavien syöttöjen määrä (22).

Ray Ailus, KTP:n päävalmentaja:
Lopputulos kertoo joukkueiden tämänhetkisen tasoeron.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Olimme kollektiivisia ja pelasimme isolla rotaatiolla, koska meillä oli 10 pelaajaa, jotka halusivat pelata joukkueelle.
Olen asettanut sen ehdoksi peliminuuteille ja tänään se näkyi mm. siinä, että meillä oli 22 koriin johtavaa syöttöä.
Puolustuksessa onnistuimme siinä, että Simms ei saanut hirveästi palloa.
Pyrinnön seuraava ottelu on keskiviikkona Helsingissä Seagullsia vastaan ja kotiyleisön eteen joukkue palaa viikon päästä lauantaina 21.10. kun Pyynikille saapuu mestarisuosikki Vilpas ja Teemu Rannikko.

Pyrintö – Vilpas  lauantaina 21.10. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

 

Korisliiga
Pyrintö - KTP Basket
91-61 (48-28)