Pyrintö voitti, KTP hävisi – Se on sitten kevät!

Korisliiga
Korihait - Pyrintö
71-85 (43-43)

Varmoja kevään merkkejä on jo toistakymmentä vuotta peräkkäin ollut, että Pyrintö pelaa Korisliigan pudotuspeleissä. Niin tänäkin vuonna!  Pyrintö oli veitsi kurkulla Uudessakaupungissa, mutta joukkue hoiti oman osuutensa tyylikkäästi ja kun Seagulls haki yhtä tärkeän voiton Kotkasta, Pyrinnön kausi saa kuin uuden alun. 
Pyrintö aloitti ottelun myrskyn lailla! J’nathan Bullock (13/6/4 syöttöä) tykitti 3 minuutissa 3 kolmosta pussiin ja rämäytti Kelvin Lewisin katkon ja syötön jälkeen pallon komealla donkilla koriin. Jarno Nikula joutui kutsumaan joukkueensa aikalisälle tilanteessa 5-13.
Korihait pääsi vähitellen peliin mukaan, mutta Pyrintö oli ensimmäisellä jaksolla erinomainen. Aina kun tamperelaiset saivat puolustuksessa stoppeja, he juoksivat nopean hyökkäyksen joko nopeilla syöttöavauksilla tai kovilla suoraviivaisilla ajoilla. Varsinkin Antero Lehto (24/4) oli huippuvireessä ja hän rankaisi uusikaupunkilaisia laiskasta puolustukseen paluusta peräti 14 pisteellä jo ensimmäisen puoliajan aikana. Myös Kelvin Lewis (7/4/4 syöttöä) puolusti ja avasi hyökkäystä hyvin, vaikkei heittopeli tänään sujunutkaan normaalisti. Pyrintö pääsi ensimmäiselle tauolle lupaavassa 17-29 johdossa. (Kotkassa ensimmäinen neljännes tasan 21-21)

Toisella jaksolla Korihait alkoi löytää aseita Pyrinnön puolustusta vastaan. Se hyödynsi sekä virheet että miss-match -tilanteet Pyrinnön vaihtaessa screeneissä.  Pyrintö juoksi kuitenkin nopeita hyökkäyksiä edelleen hyvin, vaikka viiskkopeliin Korihait alkoi saada otetta. Pyrinnön kaukoheittojen onnistumisten jäätyä Bullockin heti alussa tykittämiin koreihin, pystyi Korihait tiivistämään puolustustaan. Ukilaiset saivat puolustuksen onnistumisista itseluottamusta myös hyökkäyspäähän js Gary Johnsonin (20/11) huipputehoilla Korihait tasoitti puoliaikatilanteeksi 43-43. (Kotkassa 39-41)

Pyrintö tuli kuitenkin pitkältä tauolta terävänä. Molemmilta joukkueilta nähtiin tänään pääosin hyvää peliä ja ajoittain jopa huimaavia yksilösuorituksia. Pyrintö repi 3. jaksolla eroa kori korilta ja kun aikaa oli jäljellä 3:37 Pyrintö pelasi hyvän sisään-ulos pelin. Petri Heinonen (2/4) syötti Topias Palmille kaaren taakse josta Topias heitti vastapalloon kolmosen: 50-58 – ja Korihait aikalisälle.
Pyrintö puolusti hyvin ja sai Korihaille peräkkäin kaksi 24 sekunnin hyökkäysajan ylitystä. Aapeli Alanen (7/1) on kuitenkin ollut Korihaille erinomainen rekrytointi. Miehen päätä ei palele, se nähtiin jo Pyynikillä ja nytkin nuorimies toi kotijoukkueen iskuetäisyydelle 55-63 buzzer beater -kolmosellaan. (Kotkassa 64-63)

 1. jaksolla kapteeni Lehto osoitti kuinka kiihkeästi mies haluaa pudotuspeleihin. Kun toisessa päässä Mikko Jalonen (8/2) onnistui, Lehto kuittasi aina välittömästi juosten karkuun ukilaisten puolustukselta.
  Jakson lopussa myös Tyrone Nelson (21/12) astui yhä selvemmin kuvaan ja Pyrintö alkoi pärjätä myös Korihaiden korin alla entistä paremmin. Nelson haki tässäkin pelissä hyökkäyslevypalloja (6 kpl) ja mies tekee huomattavan paljon oikeita valintoja, koska heittää, koska syöttää, koska luoda tilaa… Sitä valmentajien arvostamaa näkymätöntä työtä joukkueen eteen. Pyrintö varjeli johtoaan kylmäpäisen fiksusti eikä Korihait todellisuudessa päässyt enää pelaamaan voitosta. Pisteet Tampereelle numeroin 71-85.

  Samaan aikaan Kotkassa Seagulls voitti KTP:n 90-100, tehtyään 4. jaksolla käsittämättömät 37 pistettä!
  Pyrintö ohitti KTP:n sarjataulukossa viimeisellä mahdollisella hetkellä ja eteni jälleen pudotuspeleihin.
  Pudotuspeleissä Pyrintö saa vastaansa runkosarjan voittaneen Vilppaan, jonka kanssa on tahkottu tälläkin kaudella trillerimäisiä otteluita. Puolivälieräsarja alkaa jo lauantaina 1.4. Salossa, joten valmistautuminen otteluun alkoi nyt! Se tietää valmennusjohdolle unettomia öitä.
  Pyrinnön ensimmäinen kotiottelu pelataan ensi tiistaina 4.4.
  Pelaaja- ja valmentajakommentit luettavissa myöhemmin Korisliigan sivulta:
  http://korisliiga.fi/game/?game_id=2885351&season_id=93783

 

Korisliigan puolivälierät:
La 1.4. klo 17.00 Vilpas-Pyrintö, Salohalli
Ti 4.4. klo 18.30  Pyrintö-Vilpas, Pyynikin palloiluhalli
Pe 7.4. klo 18.30 Vilpas-Pyrintö, Salohalli
Su 9.4. klo 19.00 Pyrintö-Vilpas, Pyynikin palloiluhalli  (tarvittaessa)
Ti 11.4.klo 18.30 Vilpas-Pyrintö, Salohalli (tarvittaessa)

Pyrinnön kotipelien lipunmyynnistä tiedotetaan huomenna, torstaina.
Nitroja myydään reseptiä vastaan apteekissa.
 

Korisliiga
Korihait - Pyrintö
71-85 (43-43)