Pyrintö voittoon KTP:stä – taistelu jatkuu!

Korisliiga
Pyrintö - KTP Basket
76-70 (40-36)

Pyrintö otti perjantai-iltana elintärkeän voiton KTP:stä numeroin 76-70 (40-36). Näin näiden seurojen taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta jatkuu.

Ensimmäisellä puoliajalla Pyrinnöllä oli vaikeuksia puolustuksensa kanssa. 1 vs 1 tilanteiden lisäksi pallo-screeneistä ”näyttäminen” (=hetkittäinen tuplaaminen) antoi hyvin kotiläksynsä tehneelle KTP:lle jatkuvasti ylivoimatilanteita korin alla. Varsinkin Antwan Scott (28/7/3 syöttöä) oli Pyrinnölle vaikea pysäytettävä. KTP sai myös paljon vapaita kaukoheittoja, mutta Pyrinnön onneksi kotkalaiset eivät saaneet niitä sisään. KTP:n 3p heittojen tarkkuus oli vaatimaton 27% (9/33), mutta korin alle KTP siis pääsi joko ajamalla tai syöttämällä. Pyrintö onnistui kuitenkin hyökkäyspäässä varsinkin Ricky Minardin (kaikki 10 pistettä 1.puoliajalla) ja Tyrone Nelsonin (14/15) hakiessa peräti 8 hyökkäyslevypalloa ja tippaillessa niitä sisään.

Toisella puoliajalla Pyrintö sai pallo-screen puolustuksensa toimimaan paremmin. Sitä auttoi KTP:n heikoksi todettu kaukoheittopeli, joka mahdollisti keskittymisen korille ajavien ja leikkaavien pelaajien puolustukseen. KTP:n roiskiessa 3. jakson alussa palloa seinille, Pyrinnöllä olisi ollut mahdollisuus karkumatkaan, mutta huolimattomuus pallon kanssa (menetykset 14 kpl) tasoitti peliä.
3. jakson puolivälissä ensin Topias Palmi (10/3) vei hyppyheitollaan Pyrinnön 51-43 johtoon ja puoli minuuttia myöhemmin J’nathan Bullockin (18/11) kolmonen repäisi eron 11 pisteeseen (54-43). KTP:n päävalmentaja, Pyrinnössäkin muuten 90-luvulla pelannut Ray Ailus, otti aikalisän. Se auttoi ja viimeiselle tauolle mentiin Pyrinnön johtaessa enää 5 pistettä (59-54).

4. jaksolla Antero Lehto (9/4/3 syöttöä) otti tahtipuikon ja teki pari tahtokoria venyttäen eron 68-61 tilanteeseen. Kun ottelua oli jäljellä 4 minuuttia, Nelson haki jälleen hyökkäyslevypallon ja tippasi Pyrinnön 70-61 johtoon. KTP aikalisälle.
Sen jälkeen Pyrinnön oman pään levypallopeli herpaantui ja useamman hyökkäyslevypallon jälkeen KTP:n Ville-Matti Kopio (8/2) onnistui kolmosessaan ja nyt oli Pyrinnön aika kokoontua aikalisälle.
Pian aikalisän jälkeen Pyrintö näytti hyökkäyksen valinnoillaan selvästi haluavansa varmistaa ottelusta vain voiton, eikä enää tavoitellut 16 pisteen eroa. Järkevää, kun aikaa oli enää pari minuuttia.

Pyrintö voitti levypallot 54-40, muuten tilastot ovat varsin tasaiset. Pyrintö sai 2 pisteen heitoista 22 pistettä enemmän, KTP kavensi huonosta prosentistaan (9/33=27%) huolimatta eroa bonusviivan takaa 18 pisteellä. Vapareista Pyrinnölle 2 pistettä enemmän.

Pyrintö voitti ottelun jokaisen neljänneksen (18-17, 22-19, 19-18,17-16) joten ottelu oli kotijoukkueelta ehjä suoritus. Kumpikaan joukkue ei antanut vastustajalle kuin 7 peräkkäisen pisteen putken, joka osoittaa keskittymisen tason.
Pyrintö olisi tarvinnut ottelusta 16 pisteen voiton mennäkseen keskinäisessä vertailussa kotkalaisten ohi. Pyrinnön oli tänään tyytyminen varmistamaan voitto, joka pitää play off -haaveet kuitenkin edelleen elossa.
Nyt Pyrinnön on otettava lopuista kahdesta pelistään vähintään 1 voitto, joko Nokialla tai Uudessakaupungissa, ja samalla toivottava, ettei KTP voita enää yhtään peliä (Kobrat, Kataja ja Seagulls).
Muuten Pyrinnön on voitettava molemmat. Joka tapauksessa Pyrintö tarvitsee yhden voiton enemmän kuin KTP.

Ensi keskiviikkona pelataan jälleen mielenkiintoinen kierros, kun KTP isännöi Kobria ja Pyrintö matkustaa rajan taa, Nokialle.
Ville-Matti Kopio, KTP:
Tosi tiukka matsi. Tämä oli molemmille kuin play-off peli, joten se toi lisäpanosta otteluun.
Tappio harmittaa, sillä voittoa lähdimme hakemaan. 3 pisteen heittopeli oli tänään luokatonta.

Joonas Caven, Pyrintö:
Kiva voittaa. Tämä oli meille kuoleman peli, jota ei kukaan halunnut hävitä. Tulimme peliin hyvällä ilmeellä ja kaikki tiesivät, kuinka tärkeää on pitää pakka kasassa kaikissa tilanteissa.

Ray Ailus, KTP:n päävalmentaja:
Pelko oli, että pelituntuma on kadonnut 2 viikon ottelutauon aikana, mutta pelko osoittautui turhaksi. Hävisimme pelin korin alla, varsinkin Nelsonin levypallopeli oli meille tänään liikaa. Vastaavasti takakentällä olimme tänään Pyrintöä parempia. Huomioimme tietysti koko ajan, että yli 15 pistettä emme saa hävitä.
Olimme jo 11 pistettä häviöllä, mutta sitten kun pääsimme 6 pisteen päähän, yritimme tietysti pelata voitosta. Saimmekin eron jo 1 pisteeseen, mutta voittoon emme pystyneet. Positiivisena ihmisenä iloitsen tietysti siitä, ettei Pyrintö voittanut liikaa ja päässyt keskinäisessä vertailussa, tasapisteissä, ohi.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Ottelussa oli pakkovoiton maku. Meillä oli pelisuunnitelmassa asioita, jonka avulla voisimme onnistuessamme voittaa myös isoilla numeroilla. Opimme pelin aikana. Muutimme esimerkiksi pallo-screen puolustustamme passiivisemmaksi, kun KTP onnistui satuttamaan meitä sen kautta sisältä ja kun KTP ei onnistunut tänään kaukoheitoissaan. Ricky Minard puolusti Monyea Prattiin erinomaisesti.
Nyt vaan pitää voittaa yksi peli enemmän kuin KTP:n.

kuva: MJ Pitkänen

Korisliiga
Pyrintö - KTP Basket
76-70 (40-36)