Pyrintö voittoon Nokialla – taistelu jatkuu!

Korisliiga
BC Nokia - Pyrintö
81-82 (40-32)

Pyrintö nousi 19 pisteen takaa voittoon kuolemankamppailussaan Nokialla. Huikea nousu osoitti joukkueen todella haluavan mukaan pudotuspeleihin. BC Nokia nurin numeroin 81-82 (40-32).
Täyteen pakattu Nokian legendaarinen palloiluhalli pääsi todistamaan omituista näytelmää, jossa 1. jakson jälkeen oikeastaan koko ajan toinen joukkue näytti ylivoimaiselta.

Ottelun alussa Pyrinnöllä oli vaikeuksia puolustuksensa kanssa ja Nokia viimeisteli ensimmäiset 4 pistettä väkevillä donkeilla. Pyrinnön hyökkäys toimi onneksi vielä hyvin ja kun puolustuksessakin saatiin stoppeja, Pyrintö pääsi ensimmäiselle tauolle 12-17 johdossa.

2. jakson alussa Pyrinnön ote herpaantui ja parin pallonmenetyksen sekä huonojen heitonvalintojen jälkeen alkoi oma pääkin vuotaa. Nokia kovensi selvästi otteitaan ja sai henkisen yliotteen varsinkin korin alla.
Pyrintö ei päässyt sisään, tai saanut sieltä ainakaan uskottavia heittoja, ja kun kaukoheitot eivät osuneet koriin, saattoi Nokia jatkaa jyräystä maalatulla alueella. Nokia sai 14 pisteen pisteputken ja karkasi 24-17 johtoon 5 minuutin jälkeen. Ilkka Palviainen kutsui Pyrinnön aikalisälle. Vaikkei eroa saatu kiinni, sitä ei tullut lisää.
Pyrintö kuitenkin taisteli vielä ja roikkui mukana. Jakson lopulla Joonas Caven (11/3/2 torjuntaa) heitti omista korkeuksistaan kolmosen pussiin ja Tyrone Nelson (11/11/3 riistoa/2 torjuntaa) haki hyökkäyslevypallon ja nosti pallon koriin. Nokian pelillisestä hallinnasta huolimatta Pyrintö pysyi siedettävissä 40-32 numeroissa höyrymakkaralle lähdettäessä.

3. jakson alkuun näytti siltä, että Nokia menee menojaan. Tai oikeastaan se menikin.  4 minuutin pelin jälkeen Sefton Barrett (12/7) osoitti olevansa mainio momentum-pelaaja, kun mies viimeisteli peräkkäisissä hyökkäyksissä kolmosen ja kaksi lähes hassuttelevaa lay-upia Pyrinnön koriin.
Sitten tuli kummallinen sekaannus vaparien heitossa, jossa ilman uusintoja, tapahtumat salissa vain kerran nähneenä, oli vähän vaikea pysyä perässä. Olennaisinta tuossa oli kai se, että osan Nokian pelaajista huomio karkasi ja Pyrintö kiri eroa hieman kiinni. Nokia pääsi viimeiselle tauolle kuitenkin 65-52 johdossa.

Viimeisen neljänneksen alkuun Nokia näytti edelleen junttaavan vastustamattomasti korin alle eikä Pyrinnöstä ollut tänään haastamaan siellä. 9 minuuttia ennen ottelun loppua Nokia johti vielä 70-52.
Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen ei näyttänyt antavan periksi.  Kun temput loppuu, otetaan konstit käyttöön. Siis kun korin alla ei pärjätä, käännetään miss-match tilanne toisin päin!
Pyrintö vaihtoi pienempään viisikkoon ja lisäsi olennaisesti vauhtia. Antero Lehdon (10/1/3) ja Kelvin Lewisin (17/3/5 syöttöä) puskiessa vauhtia ja viimeistellessä kovia koreja, alkoi Pyrinnön itseluottamus nousta ja Nokia oli vähän ihmeissään, mutta ei kai uskonut kuitenkaan voivansa hävitä peliä.
Reilun 4 minuutin jälkeen Tuominen otti Nokian aikalisälle tilanteessa 76-67, sentään vielä 9 pisteen johdossa. Aikalisän jälkeen Pyrintö otti kuitenkin 0-7 runin ja tilanne jo 76-74.
Peli tasoittui ja Nokia pääsi uudestaan peliin mukaan, mutta selvästi haavoitetulla itseluottamuksella!
Kun 1,5 min ottelua oli jäljellä, Lehto tasoitti kolmosella ja viimeisen minuutin käynnistyessä Ricky Minard (11/7/3 syöttöä) vei Pyrinnön pitkästä aikaa johtoon 81-82.
Nokia sai vielä 3 heittoa ilmaan, joista kaksi ohi ja yhden Tyrone Nelson torjui. Ottelun aikana hienosti kannustanut nokialaisyleisö hiljeni kummasti, kun se yhtäkkiä ymmärsi Pyrinnön voittaneen pelin.
Pyrinnön pelaajien tuuletus oli villiä! Syystäkin, uskomaton nousu!

Pyrintö sai ottelussa peräti 17 pelitilanneheittoa enemmän (60-77). Vastaavasti Nokia oli kaikissa heitto-%:ssa tarkempi. Pyrintö voitti levypallot 38-42 peräti 17 hyökkäyslevypallon ansiosta, joka tasoitti välttämättömästi tuota heittotarkkuuksien eroa. Pyrintö piti lopulta pallosta paremmin huolta (menetykset 11-5).

Voitto oli Pyrinnölle elintärkeä, sillä KTP kaatoi tänään kotonaan Kobrat.  Voitto kuitenkin takasi, että taistelu jatkuu!  Asetelma on selvä, Pyrinnön on voitettava ensi keskiviikkona Korihait Uudessakaupungissa.
Lisäksi KTP ei saa voittaa Katajaa Joensuussa eikä Seagullsia kotonaan Karhuvuoressa.

Antero Lehto, Pyrintö:
Kolme ensimmäistä erää oltiin vähän lapasia. Nokia pelasi hyvin ja me ei pysytty mukana. Koris on ihmeellinen peli. Pelasimme viisikolla, jossa ei ollut käytännössä isoa pelaajaa ja lähdettiin asenteella, että kaikki tai ei mitään. Saimme hyökkäyksen liikkuvammaksi ja hyvä korintekopaikkoja.

Javier Duren, BC Nokia:
Päästimme jalan pois kaasulta. Varsinkin toisen puoliajan lopulla emme enää toteuttaneet peliämme ja se kosti meille pelin.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Lopulta tiukka paikalliskamppailu, kuten oli odotettavissa. Tultiin hyvin peliin, toisella neljänneksellä hermokontrolli petti, mutta pysyimme kuitenkin jollain tapaa mukana. Kolmannella neljänneksellä Nokia pelasi todella hyvin. Vikalla neljänneksellä kaikki tai ei mitään. Pelaajista voi olla ylpeä, että olivat henkisesti vahvoja ja pystyimme kääntämään tämän matsin.

Ville Tuominen, BC Nokia:
Harvoin on ottanut näin paljon päähän. Kolmannen neljänneksen puolessa välissä, kun johdettiin 16 pistettä ja kaikki näytti hyvältä, otimme kolme typerää menetystä putkeen ja otin aikalisän ja kysyin jätkiltä, että onko tämä heidän mielestä ohi. Kaikki oli, että ei ole ja nyt mennään. Ei kyllä menty. Järkyttäviä mokia puolustuspäässä, ei saatu levypalloja, hyökkäyspäässä alettiin pelaamaan minä minä minä -koripalloa. Jos meidän porukka on yhtään ylimielinen, niin me hävitään ihan kaikille.

Kuva: Antti Harju

Korisliiga
BC Nokia - Pyrintö
81-82 (40-32)