Pyrintö voittoon trillerin jälkeen

Korisliiga
Pyrintö - Korihait
77-75 (36-29)

Pyrintö otti väkisin kauden avausvoiton kääntämällä äärimmäisen jännittävän pelin niukasti 77-75 (36-29).

Jännitys ja pakkovoiton tarve näkyi pelaajien otteissa, varsinkin Pyrintöläisille tämä oli äärimmäisen tärkeä peli. Korihailla ei ollut kuin voitettavaa, Pyrinnön tilanne oli toinen ja kotiyleisön odotukset olivat suuret.

Ottelu eteni tasaisena koko 40 minuuttia. Pyrinnöllä oli muutama mahdollisuus karata, kun se sai venytettyä hieman eroa. Ensimmäisen jakson loppupuolella 7 pisteeseen ja toisen jakson puolivälissä jo 9 pisteeseen, mutta aina Korihait taisteli itsensä uudestaan peliin suoraviivaisilla, nopeilla ja kovilla henkilökohtaisilla ratkaisuilla.

Kolmannen jakson alkuun Pyrinnölle tuli n. 3 minuutin kuiva kausi ja Korihaitkin sai mahdollisuuden yrittää irtiottoa, kun se pääsi tasoihin (38-38) ja Pyrinnön peli näytti pelottavan aralta. Sitten J’nathan Bullock (12/6) sai murrettua kipsin ja kohta Pyrintö näytti ehkä ottelun parasta pelaamistaan, kun parin pallo-screenin jälkeen Topias Palmi (9/1) sai toimitettua pelivälineen vauhtiin korille rullaavalle Wally Judgelle (9/2), joka parin harjoitus-donkin jälkeen pamautti pallon useamman kerran kovaa koriin, sisälle asti. Samaan aikaan Ville Pekkola (5/5) sytytti joukkueen hakemalla Korihaille pari karkeaa menetystä.  Mutta Korihait ei antanut periksi, vaan roikkui inhottavasti mukana.
Viimeisen neljänneksen alkuun Korihait siirtyi jo johtoon 58-55, mutta Pyrinnön niukassa johdossa edettiin aivan ottelun loppusekunneille asti.  Reilu minuutti ennen pelin loppua Mikko Jalonen (17/7/5 syöttöä) tykitti ensin kolmosen ja sitten Pyrinnön sählättyä puolustuslevypallon vaparitilanteessa, Jalonen nosti helpon tasoituksen 75-75.
Micky Minard (22/8) vei Pyrinnön vapaaheittoviivalta 77-75 johtoon (ajassa 39:08) joka lopulta riitti voittoon. Näiden vaparien jälkeen ehti tapahtua kuitenkin vielä aika paljon. Korihait sai vielä 2 hyvää heittoa, jotka kimposivat raudoista ulos ja myös Ricky Minard ehti itse ottaa yhden turhan hätäisen ja häirityn heiton.
Korihaitten Vesa-Pekka Laineen 3 pisteen voittoheitto pomppasi raudasta korin läheisyyteen ja armottomassa levypallotaistelussa miehiä kaatui ympäriinsä – pallo pyöri siellä jossain seassa. Kovin hyvää ratkaisua Korihait ei enää ehtinyt saada ja Pyrintö sai kipeästi tarvitsemansa kotivoiton.

Tilastojen valossa ottelu ratkesi Pyrinnön hyvään pallo-kontrolliin (vain 7 menetystä) ja puolustuspeliin, joka painosti Korihait 19 pallon menetykseen. Kun näistä peräti 9 oli Pyrinnön pallonriistoja, kotijoukkue sai juostua helppoja pisteitä lay-upeilla. Korihaitten heittoprosentit olivat korkeampia, mutta heittomäärissä he hävisivät Pyrinnölle.

Vasta alkuverryttelyn aikana Pyrintö teki päätöksen, että Joonas Caven ei pelaakaan vielä tässä pelissä, joten tietysti sekin osaltaan lisäsi paineita muiden pelaajien niskaan.
– Haluamme, että kun Joonas palaa kentälle, hän on 100%:ssa kunnossa, perusteli päävalmentaja Ilkka Palviainen pelin jälkeen.
Pyrintö oli vahvistanut rivejään kahdella 1A-divisioonaa pelaavalla Pyrintö II-joukkueen pelaajalla, kun Lassi Kilpinen ja Terrell Vinson (7/9) avasivat Korisliigakautensa. Molemmat esiintyivätkin todella hyvin. Lassi toi joka kerta puolustukseen uutta virtaa, hän juoksi screeneistä kovaa läpi, voitti oman puolustuspään match-uppinsa ja loi painetta Korihaitten takamiehiin. Vinson puolestaan oli erittäin tärkeä pelaaja vahvistaessaan Pyrinnön levypallovoimaa.

Mikko Jalonen, Korihait:
Tiukka peli, joka harmittavasti kääntyi Pyrinnölle. Kyllä meillekin voittoa tarjottiin. Itse sain tehtyä tasoittavan minuutti ennen loppua, kun pallo vapareista pomppasi käteeni, vaikken oikeastaan edes lähtenyt sen perään. Saimme myös lähes vapaan 3 pisteen heiton 4 sekuntia ennen loppua, joka olisi riittänyt voittoon, mutta se meni ohi ja vielä hyökkäyslevypallon.  Meillä peli aaltoili, oli selkeämpiä hyviä jaksoja ja huonoja jaksoja, mutta Pyrintö oli tänään tasaisempi.

Päävalmentaja Jarno Nikula, Korihait:
Harmittaa suuri menetysten määrä, 19 on aivan liikaa, varsinkin kun vastustaja selviää ottelusta 7:llä menetyksellä. Samoin Pyrintö sai hyökkäyslevypalloja liikaa.
Meilläkin oli mahdollisuus karata, mutta emme pystyneet sitä käyttämään.  Marcus Vann joutui pelaamaan liian paljon, kun Panu Peltokangas joutui loukkaantuneena jäämään pois.  Vann väsyi. Peltokankaan puuttuminen oli isompi ongelma kuin Reginald Brattonin, joka jäi Uuteenkaupunkiin henkilökohtaisista syistä.

Ricky Minard, Pyrintö:
Meillä oli useampikin mahdollisuus karata, mutta emme pystyneet tappamaan peliä, kun aina joku Korihaista teki kovan henkilökohtaisen ratkaisun. Lopussa ratkaisuja tuli minulle hyvän pallonliikkeen kautta ja otin tarjottua vastuuta. Minun ja Anteron (Lehto) on pystyttävä jatkossa luomaan muille tilanteita enemmän.

Päävalmentaja Ilkka Palviainen, Pyrintö:
Tunnustus Korihaille, he haluavat selvästi olla kovimmin taisteleva joukkue liigassa ja se näkyy myös tekemisessä. Korihait on vaikea vastustaja juuri siksi, kun se ei anna periksi. Tämä oli mailanpuristuspeli ja se näkyi meillä huonona viimeistelynä. Saimme luotua hyviä heittoja, mutta helpot ohiheitot pitivät pelin tasaisena. Toivottavasti peli vapautuu ensimmäisen voiton myötä.
Ricky Minard otti vastuuta, kun muilla käsi hieman tärisi. Toki haluamme pelata ratkaisuja myös lopussa useammalle pelaajalle, nyt ne vähän kasaantuivat Rickylle.
Ville Pekkolan kova taistelu ja puolustuspeli ansaitsee hatunnoston. Samoin Terrell Vinson pelasi oman roolinsa hyvin ottaessaan peräti 9 levypalloa 15 minuutissa.

 

Pyrintö matkustaa perjantaina 28.10. Kotkaan, sitten keskiviikkona 2.11. Saloon. Seuraava kotipeli on perjantaina 4.11. kun Pyynikille saapuu Kauhajoen Karhu.

Teksti: tp tiedotus
Kuva: Photo by Riiviö

Korisliiga
Pyrintö - Korihait
77-75 (36-29)