Seagulls voittoon vapariviivalta

Korisliiga
Helsinki Seagulls - Pyrintö
82-79 (42-34)

Pyrinnön vierasreissu oli hyvä, toiveikas ja katkera. Seagulls voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen 82-79 (42-34).
Pyrintö aloitti vahvalla heittopelillä J’nathan Bullockin ja Antero Lehdon tykittäessä heti bonusviivan takaa, mutta kun puolustuspäässä ei saatu stoppeja, Seagulls vastasi koriin korilla. Parin minuutin pelin jälkeen näytti, ettei Pyrintö muita ratkaisuja, kuin 3 pisteen heittoja tule edes yrittämään. Seagulls hyökkäsi monipuolisemmin ja repi erän puoliväliin mennessä 16-6 ja päävalmentaja Ilkka Palviainen kutsui joukkueensa aikalisälle. Aikalisän jälkeen Pyrinnön uusi point-guard Andre Stringer tuli kentälle ja aika monet tamperelaiset silmät varmaan tapittivat hänen tekemisiään.
Peli tasaantui, mutta eroa ei saatu kiinni vaan helsinkiläiset pääsivät ensimmäiselle tauolle 24-16 johdossa.

Toinen jakso lähti jälleen pirteästi ja pyrintöläiset voittivat hyökkäyspäässä oman puolustajansa, josta päästiin joko korille tai saatiin vapaa heitto kaaren taakse. Ville Pekkolan kolmosella Pyrintö kiri 29-24 numeroihin, mutta Seagulls vastasi voittavan joukkueen rutiinilla ja johti taas kymmenkunta pistettä 5 minuutin pelin jälkeen. Toisen jakson ilon aihe oli, kun Andre Stringer käytettyään pallo-screenin jakoi palloa hyvin muille ja erityisesti Wally Judgen vauhdikkaisiin rullauksiin. Tätähän häneltä odotettiinkin!
Erän loppupuoliskon huoli taas oli lukuisat ohiheitetyt lay-upit sekä vähän köykäiseksi jääminen levypallopelissä. Seagulls voitti ensimmäisen puoliajan levypallot peräti 28-16. Edelliseen liittyen, kolmas huolenaihe oli Wally Judgen 3. virhe toisen erän 8.minuutilla.
Ensimmäisen puoliajan näkyvin pelaaja oli Seagullsin Raymond Cowels III, joka pussitti 16 pistettä ja otti peräti 10 levypalloa. Koko pelissäkin mies teki kelpo saldon 23/17.
Puoliajalle mentiin 42-34 takaa-ajoasemassa.

Pyrintö tuli pitkältä tauolta uudesti syntyneenä! Kolmessa minuutissa Pyrintö kiri pisteen päähän, 47-46, ja Mikko Larkas käski lokit käskynjakoon. Aikalisä tepsi ja Seagulls vei seuraavat pari minuuttia 7-0. Nyt Palviaisen vuoro ottaa aikalisä ja keksiä jotain uutta. Pyrintö saikin pian stoppeja puolustuspäähän vaikka sekä Susijengin ykkössentteri Gerald Lee jr. (16/1) viimeistelikin korin alta murhaavalla tarkkuudella 6/7. Pyrinnön kirin katkaisi kuitenkin Antto Nikkarinen (9/2/7syöttöä) joka härskisti otti nopeassa ylivoimahyökkäyksessä lay-upin sijaan 3 pisteen heiton ja vei joukkueensa jo 62-50 johtoon.
Pyrintö oli päättänyt kuitenkin taistella ja pelasi erän loppuun asti. Antero Lehdon (11/2) kovalla korilla ero kaventui mahdollisuuksien rajoihin, 65-58, ennen viimeistä jaksoa.

Kapteeni Lehto oli tänään muutenkin sydämellä pelissä mukana ja pelasi hyvän pelin. Lehto tarjoili pallon screenin jälkeen hyvin Wally Judgelle (12/4) joka nosti pelin mielenkiintoiseksi 71-67. Judge muuten pelasi tänään virheongelmien takia vain vajaat 22 minuuttia.
Sitten alkoi Joonas Caven (15/1) show! Mies tykitti viimeisellä jaksolla 3 kolmosta säkkiin (koko pelissä 3p heitot 5/7) ja Pyrintö menikin johtoon 71-72 kun peliaikaa oli jäljellä vajaa 4 minuuttia.
Pyrintö sai lisää virtaa myös puolustukseen ja hetken näytti, että Pyrinnöllä oli mahdollisuus jopa karata, kun J’nathan Bullock (13/8) ajoi vahvasti korille ja Pyrinnön 71-74 johtoon. Pyrinnöllä oli alla 14 pisteen putki (run) ja ottelun ratkaisuhetket alla. Hyvä lähtökohta loppupeliin!
Seagullsit taistelivat kuitenkin sarjakärjen itseluottamuksella peliin mukaan ja viimeiselle minuutille edettiin 1 piste suuntaan tai toiseen.
Jännittävä ottelu ratkesi ikävällä tavalla. Ricky Minard (13/7/7 syöttöä) ajoi korille ja tuli ainakin pyrintöläisten mielestä rikotuksi, mutta tuomarit eivät nähneet tilanteessa virhettä. Seagulls sai vastahyökkäyksen, jossa Minard rikkoi Antto Nikkarista ja sai kaiken lisäksi tilanteessa teknillisen virheen. Nikkarinen nakutti kaikki 3 vaparia sisään ja yhtäkkiä ero oli kotijoukkueelle 80-76.  Sivuraja vielä Seagullseille ja aikaa 50 sekuntia.

Kun Junnu Lee ajoi vielä 2 pisteen korin, peli näytti olevan yhtäkkiä ohi. Joonas Caven oli toista mieltä ja tykitti kaukaa kolmosen, 82-79. Pyrintö sai puolustuksestaan stopin ja levypallon, mutta J’nathan Bullock joutui ottamaan tosi nopean heiton vähän liian kaukaa. Jatkoajalle anova heitto pomppasi raudoista ulos, Seagullsit juhlivat voittoa.

Pyrinnön ei tarvinnut hävetä esitystään tänäänkään. Joonas Cavenin heiton löytyminen on positiivisimpia asioita, puolustuksessa mies on ollut arvokas jo pitkään. Andre Stringer (2/2/4) hankittiin pelinjohtajaksi, joka luo nopeudellaan uhkaa ja syöttötaidollaan vapaita heittoja joukkuekavereille. Stringer näytti ainakin maallikon silmään juuri sellaiselta, jota odotettiinkin. Hän löysi Wally Judgen muutaman kerran pallo-screenistä sekä heittäjiä kaaren takaa erinomaisesti. Kun mies ehtii sinuiksi joukkueensa kanssa, ehtii asettua ja huilata, niin lupaava aloitus mississippiläiseltä.

Pyrintö voitti toisen puoliajan levypallot, mutta vaikka Seagulls vei ne kokonaisuudessaan 40-35 niin
Pyrintö kuittasi tuon eron heittämällä 2-pisteen heitot selvästi kovemmalla tarkkuudella (38% – 58%)
Voitto taisi ratketa vapariviivalta. Ei yksin Nikkarisen viimeisen heittojen vuoksi, vaan kun muutenkin Seagulls pääsi yrittämään vaparilta 25 kertaa, Pyrintö vain 11 kertaa. Muuten heittomäärissä ei kovin suuria eroja.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Tiukka matsi, muutaman pallonhallinnan peli, kuten edellinenkin matsi. Nyt oltiin kuskin paikalla kolme minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen peli kääntyi Seagullsille. Onnittelut Mikolle ja koko organisaatiolle. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla jonkin verran ongelmia joukkuepuolustuksessa. Lähinnä ongelmat johtuivat intensiteetin puutteesta, nämä ongelmat kertaituivat sitten levypallopelaamisessa. Tokalle puoliajalle saatiin intensiteettiä korkeammalle ja pystyttiin tekemään pelistä “ei niin kaunista koripalloa”. Pelattiin ihan hyvä toinen puoliaika, mutta peli kääntyi Seagullsille.

Mikko Larkas, Seagullsin päävalmentaja:
Pyrintö oli tehnyt kotiläksyt paremmin kuin mitä me oltiin tehty. Tiesimme aika tarkkaan mitä he tekee, mutta ei saatu sitä tuotua tänään lattialle. Aikainen syöttö palloskriinistä oli aika usein auki ja nurkasta tuli pari helppoo (kolmosta). Pitää katsoa videolta mihin 11 pisteen johto hävisi. Kun oltiin myöhässä yhdessä tilanteessa, niin se kertautui sitten toisessa tilanteessa. Varsinkin Ricky Minard ja Antero Lehto löysivät erinomaisesti ne pelaajat kenestä autettiin ja kun avun apu oli myöhässä, niin sitten olikin aika paljon vapaata tilaa. Pelasimme ajoittain Pyrintöä vastaan hyvin edellisessä pelissä ja ajoittain erittäin hyvin tässäkin pelissä. 

 

Keskiviikkona Pyrintö matkustaa Lapualle Damon Williamsin ja Kobrien vieraaksi.
Perjantaina Pyynikille saapuu vieraita rajan takaa, kun BC Nokia hyppää paunulaiseen ja matkustaa isolle kirkolle.

Pyrintö-BC Nokia Pyynikillä perjantaina 2.12. klo 18.30
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

 

Korisliiga
Helsinki Seagulls - Pyrintö
82-79 (42-34)