Tyhjin käsin Karhuvuoresta kotiin

Korisliiga
KTP Basket - Pyrintö
77-61 (35-30)

Pyrinnölle tuli hukkareissu Kotkaan, kun KTP jyräsi 3.jaksolla vastustamattomasti voittoon.
1.neljännes eteni vielä varsin tasaisena (15-11), vaikka Pyrintö antoi lukuisia ilmaisia pallonhallintoja KTP:lle menettämällä pallon peräti 8 kertaa.

Toisella jaksolla KTP meinasi karata ensimmäisen kerran, kun se sai revittyä parhaimmillaan jo 13 pisteen johdon vierasjoukkueen heittäessä huonosti. Pyrintö kuitenkin taisteli itsensä uudelleen peliin vieden puoliajan viimeisen minuutin 0-5, joten ero isolle tauolle lähdettäessä oli siedettävä 35-30 KTP:lle.

Mutta sitten, 3.neljännes osoittautui jälleen katastrofaaliseksi.  KTP otti kaksi pitkää runia 10-0 ja 16-0 ja peli oli ohi.
Pitkät tauot ovat olleet Pyrinnön kompastuskivenä tällä kaudella jo muutaman kerran.
4. jakso oli sitten enää muodollisuus.

Pyrintö voitti levypallot 40-48, mutta hukkasi pallon paljon useammin (6-20).  KTP sai siis enemmän pallonhallintoja (89-84) ja myös huomattavasti enemmän pelitilanneheittoja (80-55). Vaikka Pyrintö pääsi enemmän vapaaheittoviivalle ja sai sieltä tasoitusta peräti 12 pistettä, ei tilastojenkaan valossa Pyrinnöllä ollut mahdollisuutta pelata tänään voitosta.

Pyrinnön parhaita tilastojen valossa olivat J’nathan Bullock (17/10) sekä Wally Judge (811). Ricky Minardin (4/3) muuten vaisua riviä piristää peräti 9 koriin johtanutta syöttöä. Kotimaisista Topias Palmin 9/3 on kelpo saldo.
Mutta kuten arvata saattaa, menetysten määrä on lähes kaikilla avainpelaajilla murheellinen.

Positiivisin asia Pyrinnön kannalta on se, että ensimmäisen kerran vaihtopenkki sai enemmän aikaiseksi kuin vastustajan vaihtopenkki. Tähän asti olemme olleet pitkälti aloitusviisikon pisteiden varassa.
Samoin positiivista oli, että Joonas Caven pääsi avaamaan kautensa. Vaikkei mies ollut vielä 100% ottelukunnossa, niin miehen kyvyt tuntien Pyrinnön peli tulee paranemaan olennaisesti hänen päästyään ottelurytmiin taas kiinni.

KTP:n päävalmentaja Ray Ailus:
”Aina kun voittaa niin on onnellinen. Kun katsoin heidän aloitusviisikkoa ja tietäen, että heillä oli voitto alla, niin kieltämättä vähän huolestutti. Me taas olimme pelanneet ja harjoitelleet huonosti. Mutta tokassa erässä peli lähti rullaamaan ihan hyvin. Olimme painottaneet puolustusta koko viikon ja onnistuimme siinä. Hyökkäys ei ollut niin hyvää, mutta tuollaisella puolustuksella on varaa olla hieman huonompi hyökkäyksessä. Vaihtomiehet antoivat 100 prosenttia, kuten Vili Nyman.”
Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen:
KTP pelaa tällä hetkellä erittäin hyvää koripalloa. Matsi lähti käyntiin molempien hyvällä puolustuksella, mutta KTP heitti hyvin ja me heitimme palloa seinään. Olen tyytyväinen, että tulimme takaisin mukaan peliin, mutta KTP:n kolmannen jakson runia meidän tekeminen ei kestänyt. Olen pettynyt miten tulimme kopista. Vastustajalla oli paljon enemmän energiaa ja intensiteettiä tekemisessään. Se on fakta, että meidän tämän hetkinen taso on tässä.

Pyrintö palaa ensin harjoitussaliin ja sitten käy vieraissa Salossa (ke 2.11.)
Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 4.11. klo 18.30 kun Pyynikille saapuu Kauhajoen Karhu.

Korisliiga
KTP Basket - Pyrintö
77-61 (35-30)