Vilpas lähetti Pyrinnön kesälomalle

Korisliiga, puolivälierät
Vilpas - Pyrintö
94-85 (46-44)
Voitot: 3-0 Salo välieriin

Salon Vilpas vastasi odotuksiin ja voitti Pyrinnön puolivälieräsarjassa 3. kerran numeroin 94-85 (46-44). Pyrintö taisteli hyvin, mutta runkosarjan voittaja oli liian kova.
Ottelun lähtökohta ei ollut Pyrinnölle helppo, sillä Tyrone Nelson ei loukkaantuneena pystynyt pelaamaan ja reservissä varalla ollut Terrell Vinson (0/0) joutui tositoimiin pahimpaan mahdolliseen paikkaan.
Pyrinnön aloitusviisikkoon nousi Joonas Caven (15/4/2 riistoa/2 torjuntaa) joka pelasikin jälleen erinomaisen pelin.
Pyrinnön peli ilme oli tiukasta paikasta huolimatta rento ja määrätietoinen. Tamperelaisten hyökkäys oli monipuolista ja 1.puolivälierän tapaan Pyrintö vei peliä ensimmäisellä puoliajalla.
8 min pelin jälkeen Topias Palmi (11/1) naulasi toisen kolmosensa sisään vieden Pyrinnön 12-22 johtoon. Heti perään Antero Lehto (16/3/5 syöttöä) hassutti Okko Järveä ja ajoi itsevarmuudella helpon lay-upin.
Erikoista aiempaan nähden oli, että molemmat joukkueet pelasivat hetken aikaa paikkapuolustusta jopa yhtaikaisesti. Pyrintö ensimmäiselle tauolle 16-27 johdossa.

2. jaksolla Vilpas jatkoi paikkapuolustusta (1-2-2) ja saikin rikottua Pyrinnön hyökkäyksen rytmin ja pääsi itse juoksemaan muutaman nopean. Pyrintö reilun minuutin pelin jälkeen nopeasti aikalisälle 22-29 johdossa. Vilpas vei silti peliä, kun Ricky Minardin (10/8) yritykset hyökkäyspäässä jäivät vaisuiksi.
Toisessa päässä Vilppaan monipuolinen sentteri Al’lonzo Coleman (19/10/3syöttöä) oli Pyrinnölle erittäin vaikea match-up. Mies kiersi taitavasti J’nathan Bullockin ja riittävän kookkaana pelaajana pystyi myös ottamaan kontaktin Bullockiin ja nostamaan korin hänen edestään.
Mikko Koiviston kolmosella Vilpas tuli jo 2 pisteen päähän 32-34 ja pakotti Ilkka Palviaisen ottamaan toisen aikalisän nopeaan tahtiin.
Vaikka Minardilla oli vaikeuksia olla johtava pelaaja hyökkäyspäässä, miehelle on annettava tunnustus miten taitavasti hän puolusti Juwan Statenia (13/1/6 syöttöä).
Antero Lehto, Joonas Caven ja tuplatuplan kirjannut J’nathan Bullock (14/10/4 syöttöä) kantoivat Pyrintöä hyökkäyspäässä. Kelvin Lewis (12/1) ei valitettavasti pystynyt auttamaan Pyrintöä pudotuspelisarjassa, vaikka runkosarjan päätöskierroksilla mies olikin ajoittain lupaavassa vireessä.
Pitkän tauon jälkeen molempien joukkueiden hyökkäys toimi taas mallikkaasti, mutta ilmeisesti puolustuksesta ei oltu puhuttu niin paljon. Pyrintö teki pari karkeaa töppäystä screen-puolustuksessa ja lisäksi mm. Okko Järvi (13/4) pääsi ajamaan korille luvattoman helposti.
Pyrintö taisteli itsensä kuitenkin uudestaan peliin mukaan ja viimeiselle tauolle päästiin pisteen johdossa (68-69).

Viimeisen jakson alkuun Mikko Koivisto (18/3/3 syöttöä) nakkasi tyypillisen kaukoheittonsa ja vei Pyrinnön nopealle aikalisälle minuutin pelin jälkeen. Ottelun ikävin tilanne sattui kun Desmond Williams (5/8) tuli läpiajonsa jälkeen donkki-yrityksestä huonosti maahan ja teloi ilmeisesti polvensa. Vilppaan fanit luonnollisesti vähän hermostuivat tilanteesta, kun Ricky Minard rikkoi tilanteessa.  Kaikki tuntuivat kuitenkin pelin jälkeen ymmärtävän, ettei loukkaantuminen ollut Minardin syy, vain todella harmittava tapaturma.
Hetken tuon episodin jälkeen Pyrintö hyökkäsi taas kylmäpäisesti buuaus-myrskystä huolimatta. Vilppaan keskittyminen karkasi hetkeksi, mutta pian Vilpas oli taas valpas ja Michael Poundsin johdolla alkoi repiä eroa. Se ratkaisi leveällä arsenaalilla ja melkein joka hyökkäyksen viimeisteli eri mies, kunnes Juwan Staten viimeisten minuuttien ratkaisuhetkillä kohensi tilastojaan ja teki muutaman korin peräkkäin. Vilpas karkasi vastustamattomasti 10 pisteen johtoon ja säilytti sen viimeiset 4 minuuttia vaikka Pyrintö pyristeli vielä viimeiselle minuutille asti.
Käytännössä Okko Järvi naulasi voittokorin 89-80 bonusviivan takaa, kun kellossa oli minuutti jäljellä.
Vilpas vei voiton 94-85 ja ottelusarjan 3-0.

Molemmissa kaupungeissa totutellaan tänä keväänä uuteen. Salossa totutellaan välieräpeleihin 16 vuoden tauon jälkeen ja Tampereella varhaiseen kevääseen viime kevään hopeajuhlien ja muutaman vuoden takaisten mestaruusjuhlien jälkeen.

Pyrintö toivottaa Vilppaalle onnea matkaan. Runkosarjan ykkönen on kova joukkue ja hyvässä tikissä.
Toivottavasti myös Desmond Williams toipuu takaisin kentälle mahdollisimman pian.

Pyrintö tiedottaa lähiaikoina tulevan kauden suunnitelmista ja muutoksista.

Ottelun lehdistötilaisuuden voit katsoa täältä:
http://korisliiga.fi/game/?game_id=2885755&season_id=93783

 

Korisliiga, puolivälierät
Vilpas - Pyrintö
94-85 (46-44)
Voitot: 3-0 Salo välieriin