Voitto Salosta kahden jatkoajan jälkeen

Korisliiga
Vilpas - Pyrintö
93-95 (34-39, 78-78, 82-82) ja

Pyrintö voitti Salon Vilppaan kahden jatkoajan jälkeen kylmäpäisesti ja silkalla tahdonvoimalla 93-95! Muita voimia ei kenellekään enää ollut. Paitsi Lassi Kilpisellä, joka nousi ottelun hahmoksi jatkoajalla.
Varsin ehjän pelin pelannut Pyrintö käänsi kuin käänsikin vierasvoiton Salohallista dramaattisten vaiheiden jälkeen. Pyrintö oli 3 viikkoa sitten pelatun ensimmäisen kohtaamisen tapaan niukasti niskanpäällä koko varsinaisen peliajan. Nyt Pyrinnön pakka pysyi kasassa eikä Vilpas saanut Pyynikin pelin tapaan mitään ilmaiseksi, kun Pyrintö onnistui katkaisemaan hyökkäyspään kuivan kauden viimeistään Vilppaan 9 pisteen runin jälkeen.

Muutenkin Pyrinnön hyökkäys näytti selvästi entistä paremmalta. Hyökkäys oli monipuolista, kun ratkaisuja saatiin niin ajamalla korille, syöttämällä sisään kuin kaukoheitoillakin. Wally Judge (20 pist/16 lev/3 syöttöä/3 torjuntaa) pelasi parhaan pelinsä Pyrinnössä toimien etenkin puolustuspään luutana eikä Vilppaalla ollut juuri korin alle asiaa. Varsinkaan hyökkäyslevypalloihin. Myös hyökkäyspäässä Judge luki lakia ja viimeisteli kovia koreja alta, tuoden näin syvyyttä ja uuden elementin hyökkäyspeliin.
Judge otti 9. levypallonsa jo 16 min pelin jälkeen.

Puoliajalle mentiin 34-39 tilanteessa, kun Justus Kilpinen, nosti J’nathan Bullockin poimiman levypallon koriin. Tauolta Pyrintö tuli eri ilmeellä kuin muutamassa aiemmassa ottelussa. Nyt 3. jakso eteni samaa tahtia kuin ottelun alku, jollei peräti paremmin. Topias Palmi (19/2) on aloittanut kauden väkevästi ja pelasi tänäänkin huippupelin tuoden luovaa ratkaisuvalmiutta Pyrinnön hyökkäykseen.
Vilpas hankaloitti asemaansa kun 27 sekuntia ennen 3.jakson loppua se vaihtoi kentälle puolustustilanteessa Al’lonzo Colemanin (14/11) joka Vilppaan ainoana isona pelaajana sai 4. virheen vielä erän viime sekunneilla.

Osin siksi 4.jakso sujuikin Pyrinnöltä alkuun juohevasti, kun Wally Judge ja Joonas Caven (8/2) pääsivät ajamaan korille tehokkaasti. Caven väläytteli jo lupaavasti ja parantaa jokaisen harjoituskerran ja ottelun jälkeen aina seuraavaan. Nyt miehen minuutit vaan nousivat harjoitustaustaan nähden aika suuriksi (20 min) ja väsymyksen seurauksena otti harkitsemattoman eu-virheen tilanteen jälkeen. Onneksi Vilpas suttasi  4:stä vaparista 2 ohi eikä saanut ylimääräisestä sivurajastakaan mitään, joten Pyrintö pysyi keulilla vielä hetken. Vaan jo pian Vilpas tasoitti ja loppu mentiin kori korista. Pyrintö sai varsinaisen peliajan loppuun voittoheiton vielä ilmaan, kun aikalisän jälkeen päätyrajasta pallo pelattiin Antero Lehdolle (8/2) jonka vaikea ratkaisu pomppasi Salohallin kimmoisasta korista kuitenkin ulos.

Pyrinnöstä vähän vaisusti pelanneet J’nathan Bullock (13/11) ja erityisesti pallonmenetysten kanssa tuskaillut Ricky Minard (18 pist/6 lev/6 syöttöä/8 menetystä) alkoivat herätä oikeaan aikaan. Sinänsä olikin erikoista, että molemmat paransivat peliään väsymisen myötä. Bullockille minuutteja kertyi n. 49 ja Minardillekin lähes 43. Kokeneet pelaajat nauttivat isoilla panoksilla pelaamisesta.

Jatkoaika ei kuitenkaan enteillyt vielä hyvää, sillä Ricky Minard vaikutti jo varsinaisen peliajan lopulla aivan poikkiväsyneeltä. Ja kun Kapteeni Lehto sai 5. virheen parin minuutin jälkeen, joutui Lassi Kilpinen (5/7) kovaan paikkaan. Lassi on kuitenkin tavallista kokeneempi pelaaja ja kantanut isoa vastuuta Pyrintö II-joukkueessa miesten 1A-divisioonan joukkueessa jo useamman vuoden. Mies on myös kaksoisveljensä Justuksen (4/1) kanssa harjoitellut pitkään miesten Korisliigajoukkueen mukana, joten harjoitusvastus ja pelikokemuskin kovassa sarjassa ovat kartuttaneet liiga-valmiuksia tavallista enemmän.
Lassi ”Lapa” Kilpinen nousi lopulta yhdeksi hahmoksi, kun hän haki jatkoajoilla kaksi erittäin kovaa hyökkäyslevypalloa ja nosti toisesta vielä itse korinkin.
Jatkoajat Pyrintö käveli, antoi kellon käydä ja sitten Minardi hyökkäsi tehden korin tai hankkimalla itsensä vapariviivalle.

Ottelun ratkaisu 49 minuutin jälkeen oli kuitenkin taas vertaansa vailla. Mikko Koivisto (18/0) heitti vapaaheitoilla Vilppaan 91-90 johtoon. Wally Judgen hyppyheitto kolisi korirautaan, mutta kuten mainittua, Lassi Kilpinen haki nopeilla jaloilla ja tahdonvoimalla hyökkäyslevypallon, syötti vapaan vastapalloheiton Topias Palmille, joka tykitti kolmosen pohjaan! Pyrintö johtoon 91-93 vain 40 sekuntia ennen loppua. Vilppaan vikkelä Juwan Staten ajoi kuitenkin nopeasti korille ja nosti pelin taas kerran tasoihin (ottelussa muuten 12 tasatilannetta ja yhtä monta johtoaseman vaihdosta).
Kellossa oli 25 sekuntia aikaa, kun Pyrintö lähti hyökkäämään. Aivan hyökkäysajan viimeisellä sekunnilla J’nathan Bullock nosti Pyrinnölle voittokorin.
Vilpas sai vielä aikalisällä pallon hyökkäyspäähän, mutta Mikko Koiviston häiritty floater kaukaa 3 pisteen viivan takaa meni ohi!
Pyrintö tuuletti villisti, tai niin villisti kun väsyneet miehet jaksoivat.

Tilastojen valossa Pyrinnön vaihdosta kentälle tulleet voittivat Vilppaan penkin pisteissä 13-28.
Penkin merkityksestä kertoo myös tosiasia, että tiukassa pelissä +/- tilastossa Pyrinnöstä positiiviselle selvisi aloitusviisikosta vain Wally Judge (+8), sekä penkiltä peliin tulleet Lassi Kilpinen (+8) sekä Topias Palmi jonka kentällä ollessa Pyrintö vei Vilpasta peräti +12 pistettä.

Pyrinnön menetysmäärä 17 on edelleen liian suuri, mutta on huomioitava että tänään peli oli 10 minuuttia tavallista pitempi. Vilppaalla menetyksiä oli vain 11, mutta se ei riittänyt voittoon, sillä Pyrintö hallitsi levypalloja voittaen ne komeasti 40-56.

Kova voitto joka osoitti joukkueen taistelutahdon vaikeista lähtökohdista huolimatta.

Pyrinnön seuraava ottelu pelataan jo perjantaina Pyynikillä, kun vastaan matkustaa niin ikään jatkoaikavoiton Kouvolasta napannut Kauhajoen Karhu.
Kumpi joukkue palautuu paremmin ja saa voiton tuoman positiivisen tunteen hyödynnettyä paremmin, tule katsomaan!

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen:
”Todella huikea korismatsi ja mahtava tunnelma Salohallissa. Pelaajat antoivat kaikkensa ja ottelu oli todella fyysinen. Lähdettiin pelaamaan hyvää puolustuspeliä, sillä hyökkäyksemme on takkuillut ja jollain pyrittiin saamaan otetta matsiin. Kotkassa oli jo viitteitä puolustuspään toimimisesta, nyt pystyttiin parantamaan huomattavasti. Olimme suurimman osan peliä niskan päällä ja meillä oli muutama sauma tappaa peli jo varsinaisella peliajalla, mutta Vilpas tuli rinnalle vikalla jaksolla. Minardin johtajuus ja Lassi Kilpisen hyökkäyslevypallot olivat isossa roolissa. Hienoa, että saatiin uusi onnistuja.”

Vilppaan valmentajan Joonas Iisalon kommenttti ei ollut tätä julkaistaessa saatavilla.

Korisliiga
Vilpas - Pyrintö
93-95 (34-39, 78-78, 82-82) ja