Runkosarja päättyi Pyrinnön osalta kolmanteen sijaan voittosuhteen ollessa 24-16. Miten kommentoit runkosarjaa ja millaisen arvosanan antaisit siitä joukkueelle?

Tavoitteena joukkueella oli sijoittua neljän joukkoon runkosarjassa, eli se tavoite täyttyi. Meillä oli runkosarjan aikana kaksi vaikeampaa jaksoa joiden aikana meille tuli neljän tappion putki. Nousimme niistä kuitenkin varsin hyvin takaisin jaloillemme ja saavutimme kolmannen sijan. Ennen kautta kovin moni ei meitä ennakkoveikkauksissa näin korkealle sijoittanut, joten kaiketi se sitten on ollut asiantuntijapiireille jonkinmoinen yllätys.

Arvosanaksi voi antaa ainakin hyvä +, koska koko runkosarjan aikana pääsimme pelaamaan täydellä kokoonpanolla vain muutaman ottelun.

 

Runkosarjassa joukkueella oli paljon loukkaantumisia. Mikä on terveystilanne nyt?

Tällä hetkellä joukkueen terveystilanne on kohtalaisen hyvä. Heinosen Peten kausi on paketissa, mutta kaikki muut ovat valmiita kamppailuun ja kohti pitkää kevättä.

 

Korisliigan runkosarja on ollut tällä kaudella kenties ennätysmäisen laadukas. Minkä/mitkä joukkueet näet tällä hetkellä suurimpina mestaruussuosikkeina ja mikä on Pyrinnön tavoite alkavissa pudotuspeleissä?

Runkosarjan voittaja Vilpas on varmasti se suurin mestarisuosikki. He pelasivat coach Iisalon johdolla erittäin vakuuttavan runkosarjan ja heillä on myös laadukas sekä laaja materiaali. Toisena isona suosikkina pidän viime kauden mestaria Kauhajokea. Joukkue on täynnä kokeneita pelaajia, jotka tietävät miten pudotuspeleihin pitää valmistautua jotta siellä pärjätään.

Pyrintö menee pudotuspeleissä askel kerrallaan. Runkosarjan tavoite täyttyi komeasta ja seuraava porras joukkueen tavoitteissa on pääsy välieriin. Sen jälkeen katsomme sitten seuraavaa vastustajaa ja tavoitteemme on tietenkin voittaa Suomen mestaruus. Tavoite on kova, mutta kaikkemme tulemme tekemään jotta sinne pääsemme.

 

Puolivälierissä Pyrinnön vastustajaksi on varmistunut Kouvot. Miten joukkue valmistautuu nyt perjantaina alkaviin pudotuspeleihin ja Kouvoihin?

Huilasimme menneen viikonlopun ja samalla saimme ladattua akkuja niin fyysisesti kuin henkisestikin. Maanantaina ja tiistaina treenaamme kahdesti päivässä aivan normaalisti ja varmasti pidämme myös tempoa yllä näissä harjoituksissa.

Keskiviikko ja torstai menevät yhden harjoituksen päivärytmillä. Näihin päiviin sisältyy myös joukkueen kanssa videopalaverit joissa käymme Kouvojen pelaamista läpi kokonaisuutena sekä katsomme tarkemmin heidän yksilöidensä vahvuudet. Tällä sapluunalla menemme kohti perjantain ensimmäistä kohtaamista.

 

Kauden aikana Kouvot on ollut Pyrinnölle hankala vastustaja ja runkosarjassa voitot menivät kouvolalaisille 3-1. Millaista puolivälieräsarjaa oikein odotat ja mihin uskot sen ratkeavan?

Kouvot on erinomaisesti valmennettu joukkue. Heillä on hyökkäyksessä todella paljon erilaisia optioita ja se on varmasti jokaiselle joukkueelle haaste. He voivat myös valita kokoonpanoonsa viidestä ulkomaalaispelaajasta joko ison tai pienen vaihtoehdon.

Pudotuspelisarja on varmasti hyvin fyysinen ja tiukka. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa pelitavan varsin hyvin. Tämä asettaa sarjalle myös sen ison tekijän että kumpi joukkue saa toiselta pois niin sanotut helpot korit. Hyvin usein pudotuspelisarjojen voitot ratkaistaan myös sillä, kummasta joukkueesta löytyy enemmän voittavia match-uppeja. Eli suomennettuna: kun pelataan useampi ottelu samaa vastustajaa vastaan ja samat pelaajat pelaavat toisiaan vastaan, niin se kummasta joukkueesta löytyy ne pelaajat jotka voittavat oman vastustajansa yksittäisessä ottelussa, on vahvoilla.

 

Terveisiä kannattajille pudotuspelien kynnyksellä?

Kotiedun myötä olisi enemmän kuin hienoa nähdä jo heti pitkäperjantaina Pyynikki täynnä punaista väriä auttamassa meitä kohti tavoitettamme.

Myös head coach aikoo pysyä perinteissä kiinni ja kasvattaa ns. pleijariviikset (vaikka yllättäen melko moni ei tästä niin iloinen olekaan).

Kaikki siis mukaan pitämään Pyynikki punaisena!