Pyrintö oli pakkovoiton edessä, sillä naisten päivän kunniaksi oli luvattu, että pelaajat jakavat ottelun jälkeen naiskatsojille suklaata Pyynikin aulassa. Tappion jälkeen moinen olisi vaatinut luonnetta. Niinpä Pyrintö tiivisti puolustustaan ja vei 4. jakson rynnistyksellään lopulta selvän voiton Kobrista numeroin 85-68 (33-35).
Ottelun ratkaisu:

Pyrinnöllä oli käynnistymisvaikeuksia, kun taas Kobrat pelasi ennakkoluulottomasti ja kovaa. Pyrintö seisotti kotiyleisöä 3 minuuttia kunnes Devonne Giles (11/1) teki kotijoukkueen ensimmäisen korin ja kavennuksen tilanteeseen 2-7. Kobrat venytti eron avausjaksolla jo 12 pisteeseen (7-19), kunnes Pyrintö pääsi jotenkin pelin mukaan.
Peli jatkui tasaisena aina 3. jakson loppuun, jolloin Pyrintö alkoi saada selvästi otetta puolustuspäähän ja tempoa hyökkäyspeliinsä. Peli ratkesi sitten nopeasti viimeisen jakson alussa ja vaikka Kobrat yritti taktisilla muutoksilla päästä vielä iskuetäisyydelle, Pyrintö onnistui kuittaamaan kotivoiton odotusten mukaisesti.

Kobrien hyökkäys perustui 1 vs 1 pelaamiseen ja mikäs pelatessa, kun joukkueessa on sen lajin osaajia.
Pyrintö onnistui alun jälkeen kuitenkin puolustuksessaan hyvin. Etenkin Topias Palmi (17/3) puolusti todella kovaa korintekijää Nick Kelloggia (9/7/4 syöttöä/5 menetystä). Liki 50% kolmosten heittäjä kylvi palloja pitkin Pyynikin rinteitä 0/13.
Myös Kobrien toisella tykillä Stephen Croonella (17/5/3 syöttöä/4 menetystä) oli tänään huono heittopäivä, kolmoset 2/8.  Kobrien huono heittopäivä (3p heitot 19%, vapaaheitot 57%) oli ainakin isolta osin Pyrinnön hyvän puolustuksen ansiota, sillä tamperelaiset saivat hyvin häirittyä vierasjoukkueen heittoja.
Pyrintö painosti Kobrat myös 21 pallonmenetykseen, tosin tamperelaiset hukkasivat itsekin pallon peräti 19 kertaa. Harvoin kai tuolla menetysten määrällä peliä voittaa.

Ottelun hahmot:

Pyrinnön parhaita olivat erinomaisesti pelanneen Palmin lisäksi Kenneth Manigault (12/7) joka hyvän puolustuksen lisäksi donkkasi n. 50% tarkkuudella, mutta melkoista high-light nauhaa!
Lassi Kilpinen (7/3/3 syöttöä) oli alussa yhtä sekaisin kuin muutkin, mutta sai yleisön arvostuksen ja pitkäkestoisimmat aplodit haettuaan kahdessa peräkkäisessä hyökkäyksessä tahtolevypallon ja tipattuaan molemmilla kerroilla pallon koriin.
Brian Asbury  väkersi tavanomaiset tilastot (17/8). Kobrien takamiesten tapaan Antero Lehto (8/1/5 syöttöä) ei meinannut osua koriin oikein millään, mutta puolustuspäässä kapteeni näytti Palmin kanssa mallia koko joukkueelle.

Kobrien tehokkain oli Jordan Richard (20/9) ja jo mainittu Croone. Kobrien viedessä peliä ensimmäisellä puoliajalla nuori, 2001-syntynyt Perttu Blomgren (6/0) hyökkäsi ennakkoluulottomasti ja oli hetken jopa voittava match-up Kobrille. Kova kaveri.

Stephen Croone, Kobrat:
Tämä oli hyvä ja kova peli. Joukkueiden ero oli ehkä siinä, että Pyrintö pystyi pelaamaan omat vaikeatkin jaksot kovaa ja tulemaan takaisin peliin. Koripallo on pisteputkien peli, välillä toinen joukkue vie peliä, sitten toinen. 4. jakson alkuun me aloimme ottaa huonoja heittoja, kun Pyrintö alkoi puolustaa aggressiivisemmin.

Topias Palmi, Pyrintö:
Vähän käynnistymisvaikeuksia. Mitä pitemmälle kausi etenee, niitä ei saisi enää tulla. Positiivista, että saimme kuitenkin hoidettua matsin – parannettua peliä. Kobrat haastoi meidät puolustamaan 1 vs 1 ja alussa hävisimme niitä ja pallo-screen puolustuksia liian paljon.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Pelin alussa intensiteetti oli melko alhainen ja kun 6 ensimmäistä aika vapaata heittoa menivät ohi, peli meinasi muuttua tuskaiseksi. Harjoittelussa ollut haasteena se, että kakkosjoukkueemme pelaa 1A-divisioonan pudotuspelejä ja olemme antaneet heidän valmistautua niihin. Siksi olemme joutuneet harjoittelemaan pienemmällä ryhmällä. Kobrat hyökkää hyvin suoraviivaisesti ja onnistuimme kohtuullisen hyvin Kelloggin ja Croonen puolustuksessa. Kobrat eivät saaneet hirveästi helppoja heittoja.
Derrick Crayton, Kobrien valmentaja:
Kova peli. Sanoin pelaajille tullessa, että tämä on vaikea paikka pelata, mutta pelasimme todella hyvin. Kolme jaksoa. Sitten neljännellä jaksolla Pyrintö alkoi juosta ja niinhän hyvä joukkue tekee. Suurin tekijä oli meidän 21 pallon menetystä, niin ei saa käydä varsinkaan vieraspeleissä. Lisäksi heitimme todella huonosti tänään.

Pyrinnön seuraava ottelu on tiistaina 13.3. Kotkassa
Kotiyleisönsä eteen Pyynikille joukkue palaa lauantaina 17.3. klo 17.00
jolloin vieraaksi 4 pisteen peliin saapuu Seagulls.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: Jani Virolainen