(Kuva: st.nu)

Tampereen Pyrintö on solminut ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen Akeem Wrightin, 30, kanssa. Wrightin sopimuksessa on kahden viikon koeaika.

Kansas Staten -yliopistosta valmistunut Wright on Pyrinnölle tuttu pelaaja, sillä joukkue solmi kaksi vuotta takaperin heinäkuun lopulla miehen kanssa sopimuksen pelikaudesta 2013/14. Wright kuitenkin loukkaantui ennen saapumistaan Suomeen. Kuntoutumisen arvioitiin kestävän 1-3 kuukautta, joten Pyrintö päätyi hankkimaan hänen tilalleen Benjamin Raymondin.

Wright palasi aikataulun mukaisesti samana syksynä takaisin pelikentille ja teki sopimuksen Espanjan pääsarja ACB:ssä pelaavaan Blancos De Rueda Valladolidiin. Espanjassa Wright ehti pelata seitsemän ottelua (7,0/4,4) ennen siirtymistään Ukrainan pääsarjaan SK Dinipro Azotin paitaan, jossa hän takoi 10,5 pistettä ja 5,0 levypalloa. Ukrainasta Wright siirtyi Uuden-Seelannin pääsarjaan Waikato Pistonsin riveihin ja pelasi siellä erinomaisen kauden kirjauttaen 18 ottelussa 20,6 pistettä, 7,6 levypalloa, 3,0 syöttöä ja 1,6 riistoa ottelua kohden.

Viime kaudella Wright pelasi Ruotsin pääsarjassa Sundsvall Dragonsin paidassa 41 ottelua, joissa syntyivät tilastot 16,6 pistettä, 9,1 levypalloa, 2,1 syöttöä ja 1,8 riistoa. Kahden pisteen heitot upposivat 49-prosenttisesti ja kaaren takaa osumaprosentti oli 32-%. Sundsvall selviytyi aina Basketliganin välieriin saakka, jossa mestaruuden lopulta vienyt Södertälje kuitenkin oli joukkueelle liian paha vastus.

Wright on pelannut Uudessa-Seelannissa myös kausilla 2011-12 sekä 2012-13, jonka lisäksi miehellä on kokemusta mm. Israelista ja Kanadasta.

Kommentit, Päävalmentaja Ilkka Palviainen

Olen tyytyväinen, että neuvottelut Akeemin ja Pyrinnön välillä saivat onnellisen lopun. Tiedän pelaajan aiemmilta vuosilta ja kaikki hänestä saamani palautteet kertovat joukkueeseen liittyvän kovan luokan ammattilaisen. Wright on erittäin urheilullinen ja vahvarakenteinen pelaaja, joka ei ole sidottu yhteen pelipaikkaan hyökkäyspäässä. Miehen erikoisosaamista ovat vahva levypallopelaaminen sekä mid-range heittäminen. Wright erottautui muutamasta muusta kanditaatista edukseen puolustuspään osaamisellaan, joka mahdollistaa meille erilaisia vaihtoehtoja puolustuskonseptimme sisällä ajatelleen yksittäisiä taistelupareja, kuten myös tiettyjen hyökkäysactioneiden tuhoamista. Lisäksi haimme myös tietoisesti tälle pelipaikalle kokenutta pelaajaa, joka mielellään on pelannut aiemmin Euroopassa.

Kuka: Akeem Wright

Syntymäaika: 1.11.1984

Pituus ja paino: 200 cm / 98 kg

Pyrinnöllä on Wrightin lisäksi pelaajasopimukset tulevasta kaudesta Antero Lehdon, Damon Williamsin, Petri Heinosen, Topias Palmin, Alex Vaenerbergin, Mikael Sandbergin, Ville Pekkolan sekä Osku Heinosen kanssa.

Pyrinnön kausi alkaa 3.10 Salon Vilppaan vieraana. Ensimmäinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 7.10 18:30 Pyynikillä ja vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari Joensuun Kataja.

Kausikortit nyt myynnissä osoitteessa Pyrinto.fi/kausikortti