Tampereen Pyrinnön pelit jatkuvat pienen joulutauon jälkeen tulevana viikonloppuna kahdella ottelulla hallitsevaa Suomen mestaria Kauhajokea vastaan. Joukkueet kohtaavat kahtena päivänä peräkkäin “back-to-back” -otteluissa – ensin lauantaina Kauhajoella ja sitten sunnuntaina Tampereella.

Hallitseva mestari Kauhajoki on aloittanut kautensa varsin hyvin; joukkue on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä kahdeksalla voitolla ja seitsemällä tappiolla. Viimeisimpänä kauhajokelaiset pelasivat 19. joulukuuta paikallisottelun Lapuan Kobria vastaan – tämä peli päättyi Kauhajoen voittoon lukemin 83-74.

Kauhajoen pelintekovastuu on tällä kaudella ollut pitkälti joukkueen avausviisikon varassa. Bojan Sarcevic (9,6/4,0/5,3) johtaa hyökkäystä edelleen mallikkaasti, jonka lisäksi Kauhajoen riveistä löytyy liigan korintekotilastossa tällä hetkellä piikkipaikkaa pitävä 196-cm laituri Durrell Summers (22,9/3,5/2,1).

Tähän kun lisätään juuri ennen joulutaukoa kauhajokelaisten riveihin palannut viime kevään mestaruuden takuumies Greg Mangano (17/8/2) sekä kenties Korisliigan monipuolisin pelaaja Rene Rougeau (14,9/6,6/3,3), niin voidaan sanoa että Kauhajoella on jälleen kerran mestaruuskalibeerin nippu kasassa.

Pyrintö lähtee katkaisemaan tappioputkeaan – sairastuvalta ei vielä helpotusta loppuvuoden peleihin

Pyrintö lähtee katkaisemaan ennen joulutaukoa kertynyttä kolmen ottelun tappioputkeaan viikonloppuna. Viimeiset kuukaudet kapealla rosterilla pelannut joukkue sai pitää varsin mukavan viikon mittaisen joulutauon ja kerätä energiaa loppuvuoden puristukseen.

Marraskuusta lähtien ilman neljää tärkeää kotimaista pelaajaa pelannut Pyrintö ei siis saa vielä viikonlopun peleihin sairastupahelpotusta.

-Emme saa loukkaantuneiden joukosta vielä näihin peleihin apuja, joten akatemiapelaajat saavat ainakin vielä hetken aikaa hienon mahdollisuuden näyttää osaamistaan liigatasolla, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo.

Loukkaantuneista pelaajista Antero Lehdon paluu on lähimpänä sen tapahtuessa luultavasti tammikuun alun otteluissa. Joonas Cavén ja Ville Haapoja ovat saaneet lääkäriltä luvan kovempaan harjoitteluun ja myös heidän paluunsa tapahtunee tammikuun aikana. Lassi Kilpinen sen sijaan nähdään pelikentillä luultavasti seuraavan kerran vasta helmikuun puolella.

No, millaisia otteluita päävalmentaja Toiviainen odottaa viikonlopulta?

-Kovat matsit tiedossa, kun kohtaamme kahdesti peräkkäin hallitsevan Suomen mestarin. Kauhajokelaiset saivat ennen joulua varmasti mieluisan joululahjan, kun Greg Mangano palasi joukkueen vahvuuteen. Heillä on kasassa nyt viime kevään superkolmikko Sarcevic-Mangano-Rougeau, joten lisää meidän haasteita entisestään.

-Meidän on saatava viikonloppuna Bojanin pallon liikuttaminen minimiin sekä palloskriinipuolustamisen on oltava koko 40 minuuttia sellaisella tasolla, että voimme oikeasti haastaa Kauhajoen hyökkäystä, Toiviainen ennakoi.

Kauhajoki-Pyrintö lauantaina 29.12. klo 17.00 Kauhajoen liikuntahallilla!

Pyrintö-Kauhajoki sunnuntaina 30.12. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallilla!