Keskiviikkona kauden parhaan pelinsä esittänyt Pyrintö pääsee nopealla aikataululla hakemaan jatkoa hyville otteilleen. Perjantaina joukkue matkaa naapuriin Nokialle, jossa otellaan ensimmäinen Pirkanmaan derby.

”Hyvin erilainen joukkue tulee vastaan kuin tänään. Huomenna harjoitellaan pääosin meidän fyssarin ja fysiikkavalmentajan johdolla ja palaudutaan, jotta saadaan tämä vire mahdollisimman hyvin pidettyä. Olin maanantaina katsomassa Nokia – Vilpas peliä, joten aika hyvä käsitys on mitä Nokia tekee ja sitä katsotaan sitten vielä videolta huomenna”, päävalmentaja Sami Toiviainen totesi Karhu Basket ottelun lehdistötilaisuudessa.

Alkukaavailuissa moni veikkasi BC Nokiaa vähintään kovaksi haastajaksi liigan ennakkosuosikeille. Ajoittain joukkue onkin esittänyt pirteitä otteita, mutta viimeisestä kahdesta ottelusta on tullut tappio. Kuluvalle kaudelle joukkue muuttui jonkin verran, viime kauden avainpelaajista joukkueesta löytyvät Daniel Dolenc (9,6/7,4) sekä Niko Mattila (10/2,6). Nokia sai kaksi mielenkiintoista Suomeen palannutta nuorta pelaajaa rapakon takaa yliopistosarjasta, kun Lassi Nikkarinen (7/0,9) ja seuran oma kasvatti Shawn Hopkins (9,4/4,6) saapuivat joukkueeseen. Joukkueen amerikkalaisista Stacy Davis (16,7/8,7) on alkukaudesta tilastojen valossa ollut ykkönen. Demarcus Holland (12,1/3,6) on myös ollut mies paikallaan ja atleettinen Tyler Flack (11,3/5,8) on esittänyt muutaman Urheiluruutu-tason suorituksen. Neljäs vahvistus Ladarius Tabb (5/3,3) ei ole pelannut kuin 3 ottelua tällä kaudella.

Pyrintö pääsee siis kauden parhaan ottelunsa jälkeen hakemaan ensimmäistä päänahkaa Nokiasta. Suurta kristallipalloa ei tarvitse omistakaa, ennustaakseen BJ Raymondin (18,1/4,7) olevan jälleen avainasemassa pelin kulussa. Kokenut Raymond on saanut viime otteluissa palloa itselleen korin läheisyyteen, josta mies on joko itse hyvällä tehokkuudella survonut palloa koriin tai löytänyt vapaita pelaajia syötöillään. Khalil Small (12,8/6) on viime otteluissa alkanut saada kunnolla jyvästä kiinni ja keskiviikkona kokoonpanoon palannut LJ Rose (14,5/6,5/6) oli heti erittäin pirteällä pelipäällä.

Täysin amerikkalaisten varassa joukkue ei kuitenkaan missään nimessä pelaa. Kapteeni Antero Lehto (13,7/3) kirmaa kentällä aivan kuin metrejä ei jaloissa olisi lähes ollenkaan. Panu Peltokangas (6/4,1) on käyttänyt omat minuuttinsa erittäin hyvin. Kilpisen veljekset Lassi (4,1/1,6) ja Justus (8/4,4) tuovat pelaamisellaan uutta energiaa aina kentälle.

Energiaa perjantaina todellakin tarvitaan lyhyestä palautumisesta huolimatta. Tilanne on kuitenkin vähintään yhtä tukala isäntäjoukkue BC Nokialle, joka pelaa jo kolmannen ottelunsa tällä viikolla. Coach Toiviainen tiedostaakin tiukan ottelurytmin vaikutuksen:

”Varmasti painaa meillä jaloissa, mutta niin se tekee varmasti myös Nokiallakin, he pelaavat kolmannen pelin nyt viiteen päivään. Meidän täytyy väsymyksestä huolimatta pitää tietynlainen järki siinä vauhdissa, jota Nokia haluaa pelissään pitää.”

Pyrintö – BC Nokia, pe 25.10. klo 18:30, Nokian palloiluhallilla.

Ottelu nähtävissä Elisa Viihteeltä.

Artikkelikuva: Juuso Koro