Tampereen Pyrintö nappasi kauden kolmannen paikallispelivoittonsa ja samalla Pirkanmaan korisherruuden itselleen voittamalla BC Nokian paikallispelissä lukemin 69-87 (39-40).

Pelissä oli ennen ottelua isot panokset sillä BC Nokia pyrkii edelleen varmistamaan pudotuspelipaikkaansa ja toisaalta Pyrintö yrittää varmistaa runkosarjan kolmannen sijan ja samalla kotiedun pudotuspeleihin.

Ottelun alkutahdit edettiin Pyrinnön pienimuotoisessa hallinnassa, mutta puoliajalla tilanne oli silti vain pisteellä vierasjoukkueen hyväksi lukemin 39-40. Kolmaskin jakso oli vielä tasaista, mutta viimeisen neljänneksen alussa laajemmalla rotaatiolla peluuttanut Pyrintö repäisi ratkaisevan tuntuisesti heti jakson avausminuuteilla 3-13 pisterunin.

Tästä BC Nokia ei enää toipunut ja Pyrintö pääsi etenemään selkeään voittoon. Viimeinen jakso merkattiin Pyrinnölle murskaavalla erolla lukemin 7-21 ja samalla koko ottelu lukemin 69-87.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen oli tyytyväinen etenkin viimeisen jakson ottelun ratkaisseeseen esitykseen.

-Kolme ensimmäistä jaksoa oli hieman pelailuvaihde päällä. Löysimme kuitenkin viimeisellä neljänneksellä kummassakin kenttäpäädyssä oman tasomme ja siinä se ero tuli.

-Meiltä löytyi taas kerran tänään tärkeitä pelaajia erilaisista rooleista. Jusu pelasi jälleen hienon pelin ja Jonne on noussut nyt Pete Heinosen poissaolon aikana arvoon arvaamattomaan. Juuri tällaisia aliarvostettuja pelaajia me tarvitsemme pitkän sarjan aikana-

Pyrintö jatkaa pelejään ensi keskiviikkona 10.4. klo 18.30 runkosarjan viimeisen kotiottelun muodossa Uudenkaupungin Korihaita vastaan!

Kuva: Petri Tuominen