Pyrinnön ja Kouvojen välinen puolivälieräsarja jatkuu huomenna pääsiäismaanantaina vierasottelulla Kouvolan Jatke Areenalla.

Pitkäperjantaina Tampereella onnistuneella ryöstöretkellä käynyt Kouvot pääsee siis huomiseen otteluun 1-0 johtoasemasta. Koska puolivälieräsarjat pelataan vielä paras viidestä -systeemillä, eli kolmeen voittoon, niin huominen peli on tässäkin mielessä erittäin tärkeä kummallekin joukkueelle.

Mikäli Kouvot onnistuu voitossa huomenna, niin se pääsee jo yhden voiton päähän välieräpaikasta. Jos taas Pyrintö onnistuu kampeamaan vierasvoiton Kouvolasta, niin kotietu palaa Tampereelle ja puolivälieräsarja tasoittuu 1-1 lukemiin.

Pyrintö kaipaa tulevaan peliin otteisiinsa ennen kaikkea lisää intensiteettiä. Perjantaina joukkue päästi Kouvot pelaamaan liikaa omilla vahvuuksillaan eikä Pyrintö saanut otetta peliin aivan ottelun alkua lukuun ottamatta kummassakaan päässä kenttää.

Myös yksilötasolla kaivataan lisää onnistumisia, jotta voitosta pystytään kamppailemaan. Vanha fraasi, joukkueena hävitään ja joukkueena voitetaan, pitää paikkaansa pudotuspeleissäkin, mutta katseet kääntyy silti ennen kaikkea joukkueen amerikkalaispelaajiin. Perjantaina puolivälierien avauspelissä Pyrinnön jenkkipelaajat tekivät yhteensä 44 pistettä Kouvojen jenkkien tehdessä 70 pistettä – on selvää että myös tällä on vaikutusta otteluiden lopputuloksiin.

Pyrintö lähtee game 2:een tismalleen samalla kokoonpanolla kuin perjantaina Pyynikillä. Runkosarjan lopussa sivuun joutuneen Petri Heinosen kausi on tällä erää ohi – polven eturistisiteensä loukanneen Heinosen jalka on operoitu ja mies on sivussa pelikentiltä vähintään tämän vuoden loppuun asti.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviaisen kommentit huomisesta puolivälierien toisesta ottelusta:

-Game 1 on nyt katsottu ja pieniä taktisia muutoksia on luvassa huomiselle. Päästimme Kouvot pelaamaan perjantaina avauspelissä liikaa omalla vahvuusalueellaan – meidän on saatava lisää aktiivisuutta kumpaankin päähän kenttää.

Korisliigan puolivälierien 2. ottelu Kouvot-Pyrintö maanantaina 22.4. klo 18.30 Kouvolan Jatke Areenalla!