Tampereen Pyrintö (3/3) jatkaa otteluitaan Korisliigassa keskiviikkona kotisalissaan Pyynikillä. Tampereelle vieraaksi saapuu tälläkin kaudella sarjan suosikkeihin lukeutuva Karhubasket Kauhajoelta (2/4).

Pienten ja suurempien vaivojen kanssa paininut Pyrintö saa pitkästä aikaa hyviä uutisia loukkaantumisrintamalta, kertoo päävalmentaja Sami Toiviainen ottelun alla:

“Sairastuvalta on tulossa vaihteeksi mukavia uutisia. LJ Rose on pystynyt nyt harjoittelemaan muutaman päivän lähes täysipainotteisesti ja jos alkuviikon joukkueharjoittelu menee suunnitelmien mukaan, niin hän on mukana jo keskiviikon ottelussa. Myös Ville Haapojan vaivat alkavat olla takana päin ja hän lienee myös kokoonpanossa. Osku Heinosen kuntoutus on edennyt erinomaisesti ja Osku nähdään kentällä jo lähiaikoina.”

Jokaisen edellä mainitun miehen paluu kentille tulee helpottamaan joukkueen peliä huomattavasti. Kyseisistä herroista kaikilla on huomattava kaukoheittouhka ja hieman tukkeessa ollut kaukoheittopeli saa varmasti uutta nostetta miesten mukaan tulon myötä. Haapoja ja Heinonen tuovat helpotusta laiturin paikalle, jossa ei liikaa tunkua miehistä ole ollut. Pelintekijänä LJ Rose ottaa varmasti kovimman otteen kapellimestarin puikosta ja ohjaa joukkuetta kentällä.

Viime otteluissa Pyrintö on yksinkertaistanut peliään ja pelannut palloa koriin läheisyyteen etenkin BJ Raymondille. Toiviaisen mukaan suunnitelma on edelleen sama keskiviikkona:

“Oma hyökkäys on rullannut jo astetta paremmin viime otteluissa. Nyt on saatava vielä entistä enemmän pelattua palloa korin läheisyyteen, jotta voimme käyttää pientä kokoetuamme ottelussa.”

Pyrinnön hyökkäys on etenkin kahdessa viime ottelussa tuottanut paljon pisteitä. Huomioitavaa on myös erittäin pienet menetyslukemat, sekä toisaalta hyvä määrä hyökkäyslevypalloja ja koriin johtaneita syöttöjä. Puolustuksessa Pyrintö ei ole ollut aivan rautaisin ja ottelut ovatkin menneet melkoisiksi kori-ilotteluiksi. Toisaalta molemmat viime viikon vastustajista (Lahti Basketball ja KTP-Basket) heittivät myös erittäin hyvin, joka sai puolustuksen ehkä näyttämään huonommalta mitä se oli.

Vierasjoukkue Kauhajoki on hieman yskähdelleestä startistaan huolimatta erinomainen joukkue. Bojan Sarcevic (12,3/3,5/5,2)kuuluu liigan pelintekijä eliittiin, amerikkalaisista etenkin viime kaudella jo loistanut Cameron Jones (15,7/3,3) sekä uudet kasvot Evan Yates (10,7/10) ja Samuel Givens (17,6/5,6) ovat olleet hyvällä pelipäällä alkukaudesta. Suurimpana onnistujana voidaan kuitenkin pitää nuoremman kotimaisen osaston Okko Järveä (16/3,2), joka näyttää ottaneen seuraavan askeleen eteenpäin pelaajana. Kauhajoellakin päävalmentajana toiminut Toiviainen tiedostaa vanhan seuransa monipuolisuuden ja vaarallisuuden:

“Edessä jälleen erittäin haastava ottelu, kun Karhubasket saapuu Pyynikille. Vierailijoilta löytyy takakentältä taitoa, kokemusta ja ratkaisuvoimaa sekä isosta päästä kokoa ja monipuolista korinteko-osaamista. Yksittäisen pelaajan pysäyttäminen ei tule riittämään, vaan meidän on saatava omalla joukkuepuolustuksella Karhubasketin hyökkäys pois mukavuusalueelta.”

Keskiviikkona on siis lupa odottaa loistavaa koripalloiltaa. Pistä siis punaista päälle ja tule Pyynikille Karhun kaatoon!

Pyrintö – Karhubasket, Pyynikin palloiluhallilla klo 18:30.

Liput ennakkoon Tiketistä, puoliajan Food Cornerissa Ravintola Hookin siipiä ja jälkipelit Tuopissa Pyynikintorilla. Muista myös pregame-show Pyynikin aulassa puoli tuntia ennen peliä.

Artikkelikuva: Jani Virolainen