“Kyllä tämä ehkä oli semmoinen valmentajien kauhuottelu, ettei todellakaan mitään puolustuksen juhlaa. Pelataan tällä hetkellä tämmöistä Pyrbasket ajan korista eli 100 – 100, eikä mitään 70 – 70.”, näin kuvaili illan ottelua kapteeni Antero Lehto Elisa Viihteen haastattelussa. Oikeassa Lehto lieneekin, sillä tänäänkin Pyynikillä nähtiin melkoinen kori-ilottelu, jonka kotijoukkue lopulta vei lukemin 103 – 99. Vierailija KTP poistui bussiin tällä kertaa tyhjin käsin ja kauden voitot ovat nyt tasan 1 – 1.

Pyrintö nappasi ottelussa kuskin paikan heti varhaisessa vaiheessa ja KTP:lla oli koko ensimmäisen puoliajan selviä vaikeuksia pysäyttää Pyrinnön hyökkäystä. Tutusti jälleen Pyrinnön tehomiehenä hääri BJ Raymond, jolle tukea antoivat Khalil Small, sekä pariin otteeseen Pyynikin korirautoja donkeillaan lähes pahoinpidellyt Ray Nixon. KTP pysyi omalla tehokkaalla hyökkäystekemisellään kuitenkin pelissä mukana. Kotkalaisten tehoduona hääräsi amerikkalaiskaksikko Byron Wesley ja JayVaughn Pinkston. Puoliajalle mentiin lopulta kotijohdossa 52 – 43.

Kolmas jakso oli viime pelien tapaan Pyrinnölle vaikean oloinen. KTP ilmoittautui voittotaisteluun kiinni Wesleyn ja Pinkstonin jatkaessa tehokasta iltaansa. Kotkalaisten ryhmästä myös Topias Kuukkanen oli kiri vaiheessa isossa roolissa. Pitkään näyttikin, että viimeiselle jaksolle mentäisiin lähes tasatilanteessa, mutta Kapteeni Lehdon kaksi kovaa kolmosta erän loppuvaiheilla nostivat eron jälleen lähes 10 pisteeseen. Neljännellä kympillä edettiin lähes kori korista ja Pyrintö pysyi keulapaikalla vakaasti. Lopulta kokeneet Raymond ja Lehto, sekä kovia koreja jälleen tehnyt Small pitivät Pyrinnön johdossa ja sarjapisteet pysyivät Tampereella. Huikean ottelun pelannut Byron Wesley oli kentän ylivoimainen pistekuningas upottaen 42 pistettä, mutta sekään ei tänään valitettavasti riittänyt.

”Erinomainen koripallo-ottelu, meidän puolustaminen ei tällä hetkellä ole mitään loisteliasta, mutta ei tuo 99 pistettä myöskään kerro koko totuutta. KTP upotti kovia heittoja ja muutamia viime sekunnin koreja. Tietenkin, jos joku pelaaja tekee 42 pistettä, niin se joukkue harvoin tekee 60 tai 70 pistettä. Pysyimme kuitenkin aika hyvin pelisuunnitelmassa ja laitoimme KTP:n nuoret pojat siihen tilanteeseen, että on pakko heittää tai olla heittämättä. Pienet muutokset hyökkäyksessä, joita eilen teimme, toivat taas hyviä juttuja, vaikkei hyökkäys meillä ongelma ole ollutkaan. Onnistunut hyökkäys kuitenkin toi sitä energiaa puolustamiseen.”, Sami Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Amerikkalaisten ja Lehdon lisäksi erinomaisesti esiintyivät Panu Peltokangas ja Lassi Kilpinen sekä erityismaininnan Toiviaiselta ansainnut Justus Kilpinen:

”Pakko nostaa esiin Justus Kilpinen, joka ei ehkä muuten tilastoista nouse esiin, mutta Jusun ollessa kentällä +27 ja voitimme lopulta 4 pisteellä. Se kertoo jotain miehen arvosta tälle joukkueelle.”

Pyrinnöllä on seuraavaksi edessään Suomen cupin puolivälierä Karhu Basketia vastaan Kauhajoella maanantaina, jonka jälkeen edessä on hieman pidempi tauko ja Korisliigan merkeissä parketilla palataan kauden toisessa Pirkanmaan derbyssä 18.12. Pyynikillä.

Pyrintö – KTP Basket: 103 – 99

Antero Lehto 20/4/6, BJ Raymond 24/10, Khalil Small 19/3, Lassi Kilpinen 8/0, Osku Heinonen 3/2, Ray Nixon 15/7/5, Panu Peltokangas 8/4, Tuomas Flinck 0/3, Jonne Saarinen 3/1, Justus Kilpinen 3/2, Eero Lehtonen 0/1.

Artikkelikuva: Antti Harju