Pyrintö haki arvokkaat sarjapisteet Nokialta, kun se jyräsi 90-95 (44-42) vierasvoittoon.
Kyseessä oli ns. 4 pisteen ottelu, sillä BC Nokia on yksi niistä joukkueista, joiden kanssa Pyrintö kilpailee runkosarjan sijoituksista ja kotiedusta pudotuspeleihin.
Pyrintö hallitsi ottelua lähes alusta loppuun. Nokia johti ottelua aivan hetken tilanteessa 5-4 ja sitten 2. jakson lopussa, kun Pyrintö sähläsi viimeiset 1½ minuuttia antamalla kotijoukkueelle peräti 8-0 pisteputken. Puoliajalle päästiin nokialaisten johdossa 44-42. Pitkän tauon jälkeen Nokia sai pitää 1-2 pisteen johtonsa 2 minuutin ajan, sen jälkeen Pyrintö meni menojaan. Koko muun pelin Pyrintö oli johdossa ja hallitsikin peliä enemmän tai vähemmän.
Jo ensimmäisellä puoliajalla Pyrinnön hyökkäys oli tehokasta ja niin paljon monipuolisempaa kuin nokialaisten, että voiton mahdollisuus oli selvästi nähtävissä. Pyrinnöllä oli ongelmia lähinnä Dragan Labovicin (35/5) puolustuksen kanssa, BC Nokialla oli vaikeuksia vähän kaikkien Pyrinnön pelaajien pysäyttämisessä.
Pyrinnön joutuessa kiinnittämään Labovicin puolustukseen erityishuomiota Leyton Hammonds (19 pist. joista 17 ennen pitkää taukoa) ja Devoe Joseph (20 pist. joista 17 tauon jälkeen) hyödynsivät tehokkaimmin saamansa edun. Muilta osin nokialaisten hyökkäystehot jäivät vaatimattomaksi.
Pyrintö onnistui ja hyökkäsi huomattavasti leveämmällä materiaalilla. Pyrinnön pistekärki oli Brian Asbury (26/6), joka oli tässäkin pelissä liian liikkuva iso pelaaja Nokian puolustukselle.  Devonne Giles (10/8)
ahkeroi molemmissa päissä kenttää Labovicia vastaan. Kaksinumeroisille pääsivät myös hyvin heittäneet Topias Palmi (11/0) ja Osku Heinonen (10/2) sekä Antero Lehto (12/4) ja Juan’ya Green (10/2/5 syöttöä). Myös Kenneth Manigault (9/6) hyödynsi omat tilanteensa, vaikka miehen tärkein tehtävä löytyykin puolustuspäästä. Myöskään Petri Heinosen (1/3) ja Lassi Kilpisen (6/3) ansiot eivät näy useinkaan tilastoissa vaikka miehet tekevätkin tarkkaa työtä puolustuksessa ja avaavat toisille mahdollisuuksia hyökkäyspelissä.
Tilastoissa huomattavaa on, että Pyrinnön vaihtopenkiltä kentälle tulleet pelaajat ahkeroivat 26 pistettä, Nokia sai apua penkiltä vain 6 pisteen edestä.  Hammonds Hammonds

Tälläkin kertaa paikallisottelussa oli tunnetta. Erotuomarit joutuivat ottelun aikana esittelemään koko virhevihellysten kirjon, epäurheilijamaisista kaksoisvirheisiin ja teknillisiin virheisiin. Yhteensä ottelussa tuomittiin peräti 55 virhettä.
Osittain tästä syystä molemmat joukkueet joutuivat jo ensimmäisellä puoliajalla säästelemään pelaajiaan. Pyrinnölle oli elintärkeää saada pidettyä Labovicin puolustajat (Giles ja P.Heinonen) kentällä, BC Nokia taas joutui yleisten virhehuolien lisäksi säästelemään Labovicia ihan jaksamisenkin takia, koska kotijoukkueelta oli sivussa toinen sentteri Daniel Dolenc. Ilmeisesti näistä syistä coach Ville Tuominen peluutti nokialaisia niin pitkään paikkapuolustuksessa, vaikka Pyrintö hyökkäsi sitä vastaan tehokkaasti.

Tämän kauden paikallispelit menivät Pyrinnölle puhtaasti 4-0. Lähes kaikki ottelut olivat kuitenkin hienoa seurattavaa ja olisi mahtavaa, jos pirkanmaalaiset joukkueet kohtaisivat jossain vaiheessa myös pudotuspeleissä.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Nokia on pelannut pari kuukautta todella hyvin, joten tietysti olen hyvin tyytyväinen voitosta. Vieraissa voittaminen ei ole ikinä helppoa tässä sarjassa. Olimme valmistautuneet jonkin verran siihen, että Nokia pelaa paikkaa pääty- ja sivurajoista. Toisella puoliajalla löytyi hyviä juttuja ja pelattiin kolmannella erinomaista koripalloa molemmissa päissä. Runkosarjan loppuhuipentuman kannalta meiltä eriomaisen iso voitto.

Ville Tuominen, päävalmentaja, BC Nokia:
Pyrinnöllä on hyvät matchupit meitä vastaan ja meiltä ei löytynyt oikein ketään, joka olisi voittanut oman parinsa. Labovic toki pystyy tekemään koreja Gilesia vastaan, mutta se imee energiaa ja varsinkin kun Dolenc puuttuu, niin jäimme pieneksi. Virheiden takia jouduimme olemaan paikassa tavallista enemmän. Totuushan on se, että johdimme peliä kaksi minuuttia. Etsikkoaika oli kolmannen neljänneksen alussa ja se olisi pitänyt käyttää. Pyrinnön voittaakseen pitää pelata omilla ylärajoilla.

Henri Hirvikoski, BC Nokia:
Pyrinnölle onnittelut ja he olivat juuri tuon verran parempia. Jouduttiin pelaamaan paikkaa aika paljon tänään ja Pyrintö rokotti meitä aika suvereenisti, kuten hyvät joukkueet tekee. Pyrintö pelasi hyvin ja ansaitsi voiton tänään.

Antero Lehto, Pyrintö:
Tiukka peli. Molemmat puoliajat oli kaksijakoisia: alussa homma oli meidän hallinnassa, mutta lopussa Nokia pääsi peliin mukaan. Kokonaisvaltaisesti meiltä hyvä esitys. Odotin todella pahaa peliä ja tuli sellainen. Nokia on pelannut todella hyvin viime aikoina, joten ei voi olla kuin tyytyväinen voitosta.

Pyrinnön seuraava ottelu on torstaina, kun Pyynikille saapuu Kobrat.

Pyrintö-Kobrat Pyynikin palloiluhallissa To 8.3. klo 18.30

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: Jani Virolainen