Tampereen Pyrintö palasi voittojen tielle tänään keskiviikkona ottamalla komean kotivoiton sarjataulukossa toisena olevasta Kauhajoesta. Kevätkaudella liigan kovimpana joukkueena kunnostautunut vierasjoukkue kaatui lopulta tiukimmalla mahdollisella erolla lukemin 87-86 (47-43).

Tämän päivän otteluun sairastuvalta Antero Lehdon ja Lassi Kilpisen saanut Pyrintö aloitti kamppailun erittäin vahvasti. Ensimmäisen jakson loppuun 13-3 pisterunin ottanut kotijoukkue johti etenkin Eron Harrisin kovien korien johdolla jo 12 pisteellä lukemin 29-17.

Kauhajoki pääsi kuitenkin toisesta jaksosta eteenpäin paremmin peliin mukaan ja Pyrinnön pistetehtailu alkoi hieman tyrehtyä. Myös puolustuksessa nähtiin toisella neljänneksellä nukahduksia joita ei enää tässä vaiheessa kautta pitäisi tulla. Puoliajalle siirryttiin vierasjoukkueen Rene Rougeaun viime hetken lay-upin jäljiltä Pyrinnön neljän pisteen johtoasemassa.

Tästä eteenpäin pelissä edettiin tasaisesti loppuun asti, mutta matsin lopussa kahdesta joukkueesta nimenomaan Pyrinnön pää piti paremmin. Yleensä yhden heiton peleissä ratkaisut saatetaan nähdä nimenomaan vapaaheittoviivalla ja niin tänäänkin. Viimeisen neljän minuutin aikana Pyrintö onnistui vapaaheitoissaan hyvin upottamalla ne viisi kuudesta sisään Karhun upottaessa vain kolme kuudesta.

Lopullisesti peli ratkesi viittä sekuntia ennen loppua, kun Jaylon Tate siirsi Pyrinnön onnistuneilla vapaaheitoillaan kahden heiton etumatkalle. Okko Järvi kuitenkin onnistui vielä summerin soidessa merkityksettömästi kolmosessaan, joten näin ollen sarjapisteet jäivät Tampereelle pisteen erolla lukemin 87-86.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviaisen kommentit ottelusta:

-Tämä oli tietenkin helpottava voitto ja saimme myös Anteron ja Lassin takaisin kokoonpanoon. Jokainen ymmärtää sen, että jos olet sarjassa kolmantena ja tulee yhtäkkiä kahdeksaan päivään neljä peliä ja muutama tappio putkeen, niin se käy pelaajien ja valmentajien korvien välissä.

-Tällainen voitto hyvästä joukkueesta kohtuullisen hyvällä pelillä antaa meille nyt varmasti kovaa itseluottamusboostia omaan tekemiseen ja harjoitteluun. Teimme puolustuksessa tänään muutamia virheitä, mutta siinä näkyy se että loukkaantumisten vuoksi meillä ei ole juurikaan yhteisiä harjoituskertoja ollut. Meillä on nyt muutama viikko aikaa käydä tiettyjä juttuja läpi ja tiedän että saamme niitä myös parannettua.

Tilastot:

Pyrintö-Kauhajoki 87-86 (47-43)

Pyrintö – Jaylon Tate 22/4/2, Kenneth Manigault 16/10/5/2r, Antero Lehto 10/1/1, Lassi Kilpinen 0/0, Osku Heinonen 2/3/4, Tuomas Flinck -, Eron Harris 14/3/2t, Jonne Saarinen 0/1/1, Justus Kilpinen 8/1, Kevin Johnson Jr. 15/12/3/3r

Kauhajoki – Cameron Jones 13/6/3, Rene Rougeau 16/8/5/2r, Christopher McKnight 23/7/1/4r, Antti Niskanen 2/1, Bojan Sarcevic 14/4/3, Mikael Laihonen 2/1, Marvin Singleton Jr. 2/0/1, Okko Järvi 14/4/3, Eero Innamaa 0/0, Joona Hakamaa -, Jussi Myllyniemi –

Yleisöä: 815

Pyrinnön seuraava Korisliiga-ottelu pelataan lauantaina 6.4. klo 17.00 vieraskentällä, kun se matkustaa runkosarjan viimeiseen Pirkanmaan paikallisderbyyn BC Nokian vieraaksi!