Pyrinnön miehet ovat pitkään hikoilleet kauteen valmistavissa harjoituksissa loppukesän ja alkusyksyn aikana. Torstaina oli aika mitata missä vaiheessa valmistautumisessa ollaan, kun vastaan asetettiin kovasti uudistunut Kataja Basket Joensuusta. Kumpikaan joukkueista ei aivan täydellä kokoonpanollaan päässeet ottelua pelaamaan. Pyrinnöltä sivussa olivat Heinoset Osku ja Petri, sekä keskiviikkona Suomeen saapunut L.J. Rose huilasi vielä torstain ottelussa. Katajalta puolestaan pienten vaivojen johdosta puuttuivat Fiifi Aidoo, Matias Ojala ja Jarekious Bradley.

Ottelun avausneljänneksellä molemmat joukkueet selvästi käynnistelivät koneitaan. Pyrinnön otteissa näkyi, että kyseessä oli ensimmäinen peli ja vielä ajoituksia haettiin eri kombinaatioissa. Ensimmäiselle tauolle mentiinkin hieman paremmassa pelituntumassa olleen Katajan johdolla 15 – 22. Toisella jaksolla Pyrintö sai nostettua intensiteettiä ja tempoa pykälän tai kaksi kovemmaksi. Joukkue pääsi juoksemaan hyvien puolustusten jälkeen kenttää ja nähtävissä oli millaista joukkuetta coach Toiviainen on halunnut koota tälle kaudelle. Jokaiselta pelaajalta löytyy hyökkäyspäässä heittouhkaa ja kenttää pystytään juoksemaan hyvällä tempolla. Puolustuksessa aggressiivisuus on avainasemassa. Lopulta toinen jakso meni kotijoukkueelle suvereenisti 25 – 6 ja tauolle mentiin tilanteessa 40 – 28.

Kolmannelle jaksolle Kataja tuli väkevästi ja vastaavasti kotijoukkueen ajatus tuntui hieman jääneen pukukopin puolelle. Johto alkoi huveta, vierailijoiden tullessa jo kolmen pisteen päähän tilanteeseen 40 – 43. Pyrinnön valmennuksen reagoitua aikalisällä, kotijoukkue ryhdistäytyi jälleen ja repi eron lähemmäs kymmentä pistettä. Lopulta vierailijat eivät tuota kolmea pistettä lähemmäs päässeet ja Pyrintö piti kuskin paikan visusti itsellään otteluun loppuun saakka. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 90 – 73. Pyrinnön käskyttäjä Toiviainen oli myös tyytyväinen ottelun jälkeen:

”Ensimmäinen peli meille ja hyvillä mielin voimme jatkaa kohti kauden avausta. Harjoiteltuja asioita näkyi ottelun sisällä varsin mukavalla tavalla, mutta myös ne puutteet tulivat esille.”

Toiviaisen kommenteista paistoi myös preseasonin perimmäinen tarkoitus: ”Valmennusjohdolle voittoa tärkeämpää oli nähdä millaisessa fyysisessä kunnossa pelaajat ovat ja miten he toimivat yhdessä ensimmäistä kertaa.”

Kotijoukkueelta yksittäisistä pelaajista esiin nousivat isot amerikkalaiset B.J. Raymond sekä Ray Nixon. Raymond näytti, että tulee olemaan fyysisyydellään vaikea pideltävä monelle joukkueelle ja tuttu Pyynikin sali vaikutti edelleen sopivan miehelle. Raymond oli ottelun pisteykkönen 21 pisteellään. Nixon puolestaan osoitti liikkuvuudellaan ja nopeudellaan olevansa erinomaisessa kunnossa. Tupla-tuplan (16/10) kasannut Nixon upotti kolmosensa mukavalla tarkkuudella (3/7). Kotimaisesta osastosta etenkin nuorempi kaarti Tuomas Flinckin ja Eero Lehtosen johdolla esiintyi ennakkoluulottomasti.

”Tästä kohti seuraavaa viikkoa ja kovaa kolmen pelin koitosta. Suunta on oikea, nyt on vaan maltilla kehitettävä pelaamista haluttuun suuntaan”, Toiviainen valoittaa. Pyrintö jatkaa harjoitusotteluitaan kotisalissa ensi keskiviikkona Salon Vilpasta vastaan ja tämän jälkeen joukkue matkustaa Ruotsiin, jossa se pelaa kaksi ottelua.

Pyrintö – Kataja Basket 90 – 73:

Kilpinen L. 2/1, Flinck 2/2, Lehto 7/0/6 syöttöä, Raymond 21/1, Kilpinen J. 11/3, Saarinen 6/3, Haapoja 9/2, Peltokangas 7/5, Nixon 16/10, Thomas 9/5, Lehtonen 0/1.