Kupittaan palloiluhallissa nähtiin pienimuotoinen trilleri, kun Pyrintö jatkoi kauttaan voitolla Ura Basket eGameStars vieraana. Loppulukemat Turussa kirjattiin 83 – 86.

Ennakoidusti isäntäjoukkue Ura tuli otteluun kovalla tempolla ja Pyrinnöllä oli alussa hieman vaikea löytää omaa rytmiään pelaamiseen. Ensimmäinen viisiminuuttinen kirjattiinkin isännille lukemin 15 – 6. Tämän jälkeen Pyrintö alkoi päästä ottelunrytmiin kiinni ja kiri lukemat ensimmäiselle tauolle mentäessä malliin 20 – 19. Toisella jaksolla Pyrintö alkoi hyökkäyspäässään saada ketsuppipulloa auki ja etenkin Justus Kilpinen (9/3) oli erinomaisella pelipäällä. Toisella jaksolla Pyrintö latoi pöytään mukavat 29 pistettä. Puoliajalle mentiin vieraiden 40 – 48 johdossa.

Pitkän tauon jälkeen Ura tuli hyvällä sykkeellä peliin ja alkoi kiriä tamperelaisten johtoa pienemmäksi. Etenkin amerikkalaistakamies Stephaun Branchin (21/12/8) johdolla Ura onnistui kaventamaan jo kaksinumeroisena aivan jakson alussa olleen johdon 6 pisteeseen lukemiin 66 – 72 ennen viimeistä jaksoa. Viimeisellä jaksolla Pyrintö näytti jo karkaavan, kun Ray Nixon (19/10) aloitti jakson omalla 0 – 4 runilla ja yhdessä BJ Raymondin (17/10) kanssa takoi kovia koreja. Ura ei kuitenkaan luovuttanut vaan taisteli itsensä Branchin ja Dustin Thomasin johdolla vielä voittotaisteluun. Branch missasi kuitenkin lopussa kaksi vapaaheittoa ja näin Pyrintö lähti kotimatkalle kahden sarjapisteen kanssa lukemin 83 – 86.

Pyrinnön käskyttäjä Sami Toiviainen kommentoi ottelun ratkaisutekijöitä seuraavin sanankääntein:

”Ottelun ratkaisuksi muodostuivat varmastikin maltti, jota niissä kohdissa hyökkäyksessä oli, kun saimme eroa tehtyä. Myös hyökkäyslevypallot olivat iso asia. Lopussa meinasi hieman hätä tulla, kun ei itse tehty koreja ja kaveri niitä teki. Onneksi se ero kuitenkin sitten lopulta riitti.”

Kokemus oli jälleen kerran siis valttia, mutta Nixonin sekä Raymondin lisäksi myös nuorempi kaarti osoitti hyviä otteita. Justus Kilpinen oli ensimmäisellä puolikkaalla lähes kentän paras pelaaja ja Eero Lehtonen (6/2) esiintyi pirteästi pelaamassaan lähes 19 minuutissa. Uuden vahvistuksen Khalil Smallin (7/8) pelissä oli hieman ruostetta, mutta mies väläytteli ja tulee varmasti olemaan oiva lisä ryhmään. Smallin sisään ajaminen onkin yksi Toiviaisen pääpointeista valmistautumisessa lauantain Kouvot-otteluun:

”Ajetaan Khalil Smallia sisään ja käydään omia asioita läpi. Perjantaina sitten hieman katsotaan ja valmistaudutaan Kouvoihin.”

Pientä jobinpostia Turusta kotiin tuomisina kuitenkin tuli, kun Ville Haapoja ja Lassi Kilpinen joutuivat jättämään ottelun kesken. Lisäksi LJ Rosen tilanne selkiytyy huomenna todennäköisesti.

”Katsotaan nyt nämä loukkaantumiset, kuinka vakavista vammoista on kyse ja LJ:n tilanne myös pitäisi selkiytyä. Sitten katsotaan millaisella kokoonpanolla lauantaihin päästään lähtemään”, Toiviainen toteaa.

Ura Basket eGameStars – Pyrintö: 83 – 86

Antero Lehto 11/6/6, BJ Raymond 17/10, Khalil Small 7/8, Lassi Kilpinen 3/2, Ville Haapoja 3/1, Ray Nixon 19/10, Panu Peltokangas 9/2, Tuomas Flinck 2/1, Justus Kilpinen 9/3, Eero Lehtonen 6/2.