Hyvin ensimmäisen puoliajan pelanneelta Pyrinnöltä loppuivat eväät toisella puoliajalla Joensuussa ja Kataja vei sarjapisteet 92-79 (42-46).

Mihin ottelu ratkesi?

Pyrintö oli niukasti niskan päällä koko ensimmäisen puoliajan. Se painosti Katajan peräti 10 pallonmenetykseen jo puoliakaan mennessä. Niistä tamperelaiset juoksivat nopeita hyökkäyksiä ja saivat enemmän heittoyrityksiä kuin Kataja, vaikka viimeistelytarkkuudessa kotijoukkue oli selvästi edellä.

Toisella puoliajalla puolustus odotetusti tiivistyi. Silloin Katajalta löytyi hyökkäyspäähän useampi tilanteita voittava pelaaja kuin Pyrinnöltä. Kun Kataja löysi 3.jaksolla keinot ensimmäisellä puoliajalla loistaneiden Topias Palmin (18/3) ja Osku Heinosen (16/1) puolustamiseen, ei Pyrinnöstä löytynyt uusia tilanteet voittavia pelaajia. Sen sijaan Katajalta löytyi uusia voittavia match-uppeja koko ottelun ajan ja peräti 6 pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin, Tommi Huolilakin vielä lisäksi 8 pisteeseen.
Pyrinnön amerikkalaiskolmikko oli tänään vaisu. Kolmikko siksi, että sentteri Devonne Giles ei loukkaantumisen vuoksi käynyt tänään kentällä. Vain Brian Asbury (13/6/4 riistoa) pystyi voitosta pelattaessa haastamaan omaa pelaajaansa, mutta hänellekin joulu tulee kuten muillekin, vasta kahden yön jälkeen. Ei tänään.

Katajan tehokkain oli Wesley Sanders (19/9). Katajan tuorein hankinta Jarekious Bradley (16/7) teki vakuuttavan comebackin, kuten viime kevään finaalien MVP:ltä tietysti Joensuussa odotettiinkin.

Miten jatketaan?

Joulun jälkeen tamperelaiset pelaavat back to back, peräkkäiset pelit, Karhua vastaan. Ensin 30.12. Kauhajoella ja uudenvuodenaattona 31.12 klo 15.00 Pyynikillä.

Valmentajien ja pelaajien kommentit luettavissa myöhemmin täältä.

Pyrinnön seuraava kotiottelu:
Pyrintö-Karhu sunnuntaina 31.12. klo 15.00 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.