Miesten 1-divisioona A:ssa pelaava Pyrinnön kakkosjoukkue (Pyrintö II)  on parantanut otteitaan sarjan edetessä ja joukkue on noussut sarjan puolivälissä jo neljänneksi. 14 kierroksen jälkeen saldo on 7 voittoa ja saman verran häviöitä.

Erityisesti tutussa Pyynikin palloiluhallissa jälki on ollut upeata. Seitsemästä ottelusta on tullut kuusi voittoa. Vastaavasti sitten vieraskentillä on tullut lunta tupaan kuusi kertaa. Joukkue on kaatanut Pyynikillä mm. sarjan kolme kovinta joukkuetta Seagullsin, BC Nokian sekä Tarmon.

Joukkueen vahvuutena on ollut hyvä puolustuspelaaminen. Koska joukkue harjoittelee pääsääntöisesti liigan kanssa yhtenä ryhmänä, antaa se jo itsessään hyvät eväät pelata divarijoukkueita vastaan. Liigan päävalmentaja Pieti Poikolan filosofian mukaisesti kaikki lähtee joukkueen yhtenäisyydestä. Joukkueella on selkeä pelitapa ja sitä toteutetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi pelaajia on mennyt ristiin liigan, divarin ja Baltian liigan peleissä. Näin nuoret pelaajat ovat saaneet mahdollisuuden kehittyä omilla vahvuuksillaan.

Joukkueen kanadalaisvahvistus Yannick Anzuluni pelaa divarin ohella Baltian liigassa. Yannick on ollut kullanarvoinen vahvistus johtaen divarin tehotilastoja pisteissä 25,1, levypalloissa 14,1 sekä tehoissa 31,9. Yannick on varmasti divarin parhaita yleispelaajia ellei peräti paras. Ainakin hänen merkityksensä nuorelle joukkueelle on ensiarvoisen tärkeä.

9

Kuva: Nicole Butters

Varusmiespalvelunsa juuri lopettanut Topias Palmi on pelannut  intin aikana kolmea sarjaa hyvällä menestyksellä. Topias on ollut divarin paras kotimainen pistemies erinomaisella 19.6 pisteen keskiarvolla. Nyt kun Topias pääsi pois armeijasta, niin hän ei tule pelaamaan enää montaakaan ottelua divarissa. Se on yksinkertaisesti mahdotonta jo lisääntyvän harjoittelun myötä.

Joukkueen paras puoli on ollut tasaisuus. Joka pelissä on saattanut nousta esiin eri ratkaisijoita. Toisaalta tässä on ollut myös joukkueen heikkous. Epätasaisuus on leimannut erityisesti hyökkäyspäässä. Tällöin se on johtanut liiaksi Anzuluni – Palmi – riippuvuuteen, mutta hyvällä puolustuspelaamisella on pystytty korvaamaan ajoittain huonoa hyökkäyspään suorittamista.

Kaiken kaikkiaan voidaan kuitenkin olla hyvin tyytyväisiä siihen, mitä on saavutettu. Kehitysjoukkue on pelaajahautomo, jonka kautta noustaan pitkällä tähtäimellä liigajoukkueeseen. Pelaajapolku antaa mahdollisuuden kehittymiselle ja jatkuvuudelle. Juniori-ikäiset pääsevät ottamaan ensi askeleitaan divarissa, jonka jälkeen katseissa saattaa siintää muutaman vuoden päästä liigajoukkue tai jopa isommatkin ympyrät. Ainakin se tarjoaa jokaiselle aidon mahdollisuuden jatkaa uraansa juniorivuosien jälkeen. Liigajoukkueeseen ei niin vain hypätä tänä päivänä. Suomen Korisliiga on kivenkova sarja nuorelle pelaajalle. Kevättä kohden mennään ja joukkue tekee parhaansa jatkaakseen hyviä otteita.

Valmennustiimi JP NieminenMiikka Sopanen sekä Damon Williams yhdessä joukkueenjohtaja Kimmo Liljebergin kanssa toivottelee kaikille Hyvää ja Rauhaisaa Joulua sekä Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Pyrinnön pistemiehet

Kuvankaappaus 2013-12-21 kello 11.04.00

Pyrinnön pelatut ottelut

Kuvankaappaus 2013-12-21 kello 11.05.36

Sarjataulukko

Kuvankaappaus 2013-12-21 kello 11.06.41

 

Tulevat kotiottelut

5.1.2014 Pyrintö II – ONMKY 14:00 Pyynikin palloiluhalli

10.1.2014 Pyrintö II – JKS 18:30 Pyynikin palloiluhalli

19.1.2014 Pyrintö II – Helsinki Seagulls 17:00 Pyynikin palloiluhalli

27.1.2014 Pyrintö II – Keravan Energia Team 19:30 Pyynikin palloiluhalli