Pyynikillä nähtiin play-off vääntöä sanan varsinaisessa merkityksessä. Pyrintö joutui takaa-ajajaksi alusta lähtien ja nousi komeasti mukaan jo kerran menetettyyn peliin ottelun lopussa, mutta Karhubasket vei kylmäpäisen Bojan Sarcevicin huippupelillä voiton 88-100 (42-49).

Karhubasket otti komennon heti ensimmäisen 5 minuutin aikana kun Pyrinnöllä oli vaikeuksia jo ensimmäisessä pelissä loistaneen Stephen Maxwellin (21/4) puolustamisen kanssa. Myös Rene Rougeau (13/9/4 syöttöä) tuotti Pyrinnölle ongelmia ensimmäisellä puoliajalla.
Pyrinnön korinteosta vastasivat Juanya Green (22/2/4 syöttöä) sekä Pyrinnön parhaana palkittu Osku Heinonen ((12/1), joka teki ankarasti töitä molemmissa päissä kenttää ja tuntui tekevän jatkuvasti vain oikeita valintoja. Pyrintö rimpuili mukana 1. puoliajan ja pääsi pitkälle tauolle siedettävissä 42-49 numeroissa.
Kolmannella jaksolla Pyrintö sai lisää energiaa erinomaisen ja valloittavan Kenneth Manigaultin (10/4/4 syöttöä) vauhdinpidon myötä. Vaikka 3. jakson alkupuoli oli kauhajokisten aikaa, ero venyi 10 pisteeseen,
Pyrintö sinnitteli ensin mukana ja sitten kuroi eron kiinni. Topias Palmin (6/0) kolmosella ja Antero Lehdon lay-upilla (8/2) peli oli äkkiä 59-60 ja Pyrinnöllä hönkä päällä! Sitten kävi taas niin kuin monesti aiemminkin. Kun Karhubasket on vaikeuksissa, Bojan Sarcevic ottaa oman ratkaisun. Nyt hän tykitti 3. jakson loppuun 3 kolmosta 1,5 minuutiin ja Pyrintö joutui viimeiselle jaksolle 10 pisteen takamatkalta.
Turhautuminen alkoi näkyä pyrintöläisten elekielessä viimeisellä jaksolla. Peli näytti jo taputellulta, kun Sarcevic naulasi kolmosellaan eron jo 18 pisteeseen n. 8 minuuttia ennen loppua.
Sami Toiviaisen aikalisän jälkeen Pyrintö alkoi prässätä tavalla johon uskallusta tuskin olisi riittänyt, jollei se olisi ollut ainoa vaihtoehto. ”Upporikas – rutiköyhä” -puolustus toimi ja Pyrintö painosti Karhubasketin menettämään pallon 8 sekunnin rikkeen vuoksi ja heti perään Osku Heinonen naulasi kolmosella eron 10 pisteeseen 5 minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen Pyrintö sai hengen päälle ja uskomaton käänne alkoi näyttää mahdolliselta, kun ero kaventui jo 5 pisteeseen 1,5 minuuttia ennen loppua. Mutta sitten: kentän kuningas Bojan Sarcevic naulasi ottelun kahdeksannen kolmosensa (8/12) sukkaan ja ero venyi uudestaan 8 pisteeseen. Peliajan käydessä vähiin, Pyrintö joutui jo rikkomaan saadakseen pelikellon seis. Karhubasket nakutteli lopullisen eron vapaaheittoviivalta.

Kuuman ja ajoittain sekavan, mutta ehdottomasti pudotuspelien hengessä tunteikkaan pelin ratkaisu tapahtui tälläkin kertaa 3 pisteen viivan takaa. Kauhajoella Pyrintö hävisi oman huonon kaukoheittopelinsä vuoksi, nyt Sarcevicin loistavan kolmostykityksen ansiosta.

Ottelusarja on Karhubasketille katkolla torstaina. Pyrintö on selkä seinää vasten koko ottelusarjassa, kuten tänään viimeisellä jaksolla. Joukkue näytti kuitenkin rohkeutta ja voitontahtoa. Sitä tarvitaan myös torstaina, siihen velvoittaa jo ammattiylpeys.

Bojan Sarcevic, Karhubasket:
Kiitos kaikille faneille.  Kiitos myös Pyrinnölle joka teki kovasti töitä, mutta oli epäonnekas tänään. Me toeutimme tänään hyökkäystämme paremmin kuin 1. pelissä kotona. Liikutimme palloa paremmin ja saimme hyviä heittoja 3 pisteen viivan taakse ja se oli ratkaiseva asia tänään.

Osku Heinonen, Pyrintö:
Jos antaa 100 pistettä vastustajalle kotikentällä, se on liikaa. Mielestäni puolustuspäästä löytyi syy tappioomme. Bojan Sarcevic heitti tänään todella hyvin, ehkä seuraavassa pelissä pitää pistää kaveri ajamaan korille enemmän.

Jussi Laakso, Karhubasketin päävalmentaja:
Näen kaksi syytä miksi voitimme tänään. Hyökkäyksen toteuttaminen, melkein koko ottelun ajan, ja levypallopelaaminen omassa päässä. 11 levypallon ero edelliseen peliin, se on hyvä asia. Vastakkain oli tänään kaksi hyvin hyökännyttä joukkuetta, minusta puolustuspeli oli ihan OK, vaikka pisteitä tehtiinkin paljon. Tottakai, yritämme katkaista sarjan torstaina, mutta helppoa se ei tule olemaan.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Puolustuksen epäröinti, että mitä pitikään tehdä, avasi 2 Bojanin heitoista, muut olivat varmasti Bojanin hyvyyttä. Meidän pienempi viisikko toimi paljon paremmin kuin isompi viisikko. Olimme takaa-ajajana koko ajan. Päästiin lähelle kerran, mutta nitkahdettiin pariin Bojanin kolmoseen. Noustiin sitten vielä kerran taistelemaan. Molemmilta joukkueilta meni varmasti paljon energiaa, mutta se on normaalia tässä vaiheessa. Torstaina jatketaan.

 

Pudotuspelien ohjelma:
To 12.4. klo 18.30 Karhubasket – Pyrintö, Kauhajoen liikuntahalli

Tarvittaessa:
La 14.4. klo 17.00 Pyrintö – Karhubasket, Pyynikin Palloiluhalli
Ma 16.4. klo 18.30 Karhubasket – Pyrintö, Kauhajoen liikuntahalli

#pyrintö #aina #pantterijahti

Kuva: Janikuvaa