Pyrintö matkustaa vielä perjantaina Joensuuhun ja lähtökohtana tietysti on, että Atro Vuolteen bussin tavaratilassa tuodaan Pyynikin aulaan vähän arvokkaampi joulupuu.  Kataja kaatuu, se on selkeä tavoite, mutta viime kevään Suomen Mestari ja eurokenttien kyllästämä Joensuun Kataja haluaa takuulla kotonaan näyttää, ettei nykyinen Korisliigan sarjasijoitus (8.) kerro joukkueesta mitään.

Lähtökohdat:

Katajan saldo Korisliigassa on toistaiseksi 7 voittoa – 7 tappiota. Se on siis pelannut vain 14 peliä, kun esim. sen edellä sarjataulukossa olevat BC Nokia jo 18 ja Espoo United peräti 19 peliä. Pyrinnöllä takana on 16 peliä (9 voittoa/7 tappiota) ja sarjasijoitus 5. Sarjasijoitusta enemmän Joensuussa ollaan varmaan huolissaan voittosuhteesta, vaikka kokemusta kansainvälisten pelien tuoman otteluruuhkan merkityksestä on aiemmilta vuosilta.

Pyrintö lähtee Joensuuhun reilun viikon ottelutauon jälkeen, jonka joukkue käytti harjoittelun lisäksi lomailuun, sillä joulutaukoa ei vastaavasti ole tiedossa kuin pari päivää. Devonne Gilesin pelikyky on vielä epävarmaa.
Kataja tulee kotisaliinsa hyvin erilaisesta lähtökohdasta, sillä se pelasi vielä keskiviikkona Nizhny Novgorodissa (n. 400 km Moskovasta itään). Sitä ennen Kataja pelasi lauantaina Espoo Unitedia vastaan kotonaan (voitto 87-84). Valmistautumisaikaa joensuulaisilla on siis ollut vähän, tosin joukkue on tottunut matkustamaan.
Seuraa näitä:

Ensimmäisen kohtaamisen Pyynikillä vei toisen puoliajan rynnistyksellään Kataja. Pyrintö sortui silloin menetyksiin ja lisäksi Kataja vei vähän odottamatta levypallot nimiinsä.
Perjantaina onkin mielenkiintoista nähdä, miten Pyrintö onnistuu levypallopelissään, varsinkin jos Devonne Giles ei pysty pelaamaan. Ilman Gilesiä ei helppoja levypalloja ole tiedossa, mutta jos on valmis ottamaan ja antamaan pieniä mustelmia, niin irtopalloja kyllä saa se joka haluaa.
Toisaalta Pyrinnön takakentältä löytyy varmasti edellistä peliä enemmän energiaa ja vähän näytönhaluakin, joten voi olla, että Pyrinnön iskumahdollisuus tällä kertaa onkin muualla kuin korin alla.

Kataja on sitten edellisen pelin vahvistunut ensin Alex Murphylla 206 cm), joka on suomalais-amerikkalaisen veljessarjan keskimmäinen ja Susijengin ringin miehiä hänkin. Loukkaantumisista toivuttuaan hän on pelannut hyvin ja ollut Katajan kantavia voimia viime peleissä niin Korisliigassa kuin Venäjälläkin.

Tuorein Katajan hankinta on viime kaudella peräti 2 try-out vaihetta seurassa läpikäynyt JB Bradley (196 cm), joka lopulta keväällä pelasi itsensä joensuulaisten sydämiin toimien mestaruuden yhtenä takuumiehenä.

Katajan takakentällä Ilari Seppälä ja Damier Pitts toimivat pelin moottoreina. Riittääkö bensa, se nähdään perjantaina Joensuussa.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja: 

Pienen tauon ja vaisun Vilpas-pelin jälkeen kauden ensimmäinen bussireissu Joensuuhun. Miten meidän peli lähtee rullaamaan tauon jälkeen ja miten Kataja on palautunut Venäjän reissultaan. Siinä pari avainasiaa sen
lisäksi, että Kataja on vahvistunut JB Bradleyn muodossa. Meillä on kokoonpanossa mahdollinen isohko aukko paikattavaksi, joten meidän on oltava nopeita ja aktiivisia koko kentällä, jos aiomme voitosta haaveilla.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, O.Heinonen, Giles (GTD 50%), P.Heinonen, Palmi, Asbury

 

Kataja-Pyrintö
perjantaina 22.12. klo 18.30 Joensuun LähiTapiola areenalla
sekä Elisa/Fanseat verkkopalvelussa.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on 31.12. klo 15.00 Pyynikin palloiluhallissa Kauhajoen Karhua vastaan.
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.