Tampereen Pyrinnön Korisliiga-kausi päättyi kolmatta kertaa putkeen puolivälieriin, kun Kouvot nappasi välieräpaikan. Viimeisen puolivälieräottelun viidellä pisteellä lukemin 78-83 (41-32) voittanut Kouvot etenee välieriin suoraan 0-3 voitoin.

Pyrintö aloitti kolmannen välieräottelun erinomaisesti. Veitsi kurkulla pelannut Pyrintö malttoi hyökätä kärsivällisesti käyttäen korintekotilanteet hyväkseen ja osoitti myös puolustuksessa aktiivisuutta saaden pidettyä Kouvojen hyökkäyspelin kurissa.

Avauspuolikkaalla parhaimmillaan 14 pisteellä johtaneen Pyrinnön olisi pelitilanteiden valossa pitänyt päästä tauolle vielä ehkä isommassakin taukojohdossa, mutta Kouvot onnistui toisen jakson lopussa kampeamaan itsensä iskuetäisyydelle yhdeksän pisteen päähän.

Kolmannen neljänneksen alku oli Pyrinnön kannalta katastrofaalinen. Kotijoukkueen jalat olivat jääneet täysin pukukoppiin ja Kouvot aloitti kolmannen jakson heti 1-12 pisterunilla pakottaen Pyrinnön aikalisään.

Hurmoksellisesta alusta johtuen Kouvot sai peliinsä kovan energian päälle, eikä Pyrintö pystynyt siihen enää vastaamaan. Ero pyöri pitkän aikaa 6-10 pisteen välissä vierailijoiden hyväksi, mutta tämän lähemmäksi kotijoukkue ei sitä päässyt. Kouvot pystyi kontrolloimaan johtonsa hyvin loppuun asti.

-Onnittelut Jyrille ja Kouvoille välieräpaikasta. Lopputulos on tietenkin meille iso pettymys, mutta selityksille ei jäänyt sijaa, parempi meni jatkoon.

-Tarkempien analyysien aika on myöhemmin, mutta kyllähän odotimme hyvän runkosarjan jälkeen luonnollisesti enemmän. Ehkä kuitenkin tiukoilla hetkillä Kouvojen kurinalaisuus ja suoritusvarmuus olivat parempaa kuin meillä. Heillä on paljon kokeneita pelaajia jotka olivat isossa roolissa ratkaisuhetkillä, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen analysoi puolivälierätaistelun tauottua.