Ennakolta hyvin mielenkiintoinen ja jo odotettu Korisliiga käynnistyy keskiviikkona 5.10. neljällä ottelulla. 

Pyrintö matkustaa keskiviikkona Kouvolaan ja perjantaina ensimmäiseen kotipeliin Pyynikille saapuu Vilpas.

Viime kevään finaalivastustaja Kouvot on uudistunut rajusti. Tamperelaisittain mielenkiintoisimpia pelaajia on tietenkin Pyrinnön kasvatti Osku Heinonen, joka näyttää päässeen ammattikoripalloilijaksi siirryttyään kovaan kuntoon. Harjoituspeleissä Osku on nakuttanut aika tasaisesti kymmenkunta pistettä ja muutenkin kelpo tilastot. Pyrintö tietää, ettei Oskua saa päästää heittorytmiin, sillä parhaimmillaan (tästä kaudesta alkaen pahimmillaan) hän voi tykittää niitä parissa minuutissa useammankin.
Oskun lisäksi mielenkiintoisia nuoria pelaajia ovat 20-vuotisten EM-kisoissa hyvin pelanneet Tuomas Hirvonen ja Arttu Saarijärvi. Joukkueen johtohahmo on tietenkin Ville Kaunisto.

Oma lukunsa on sitten Kouvojen kasvatti, mutta kotimaisen valmennusuransa tähänastiset merkkipaalut Pyrinnössä saavuttanut Pieti Poikola. Kolmen mestaruuden Pieti on kuuleman mukaan vienyt Kouvolaan tamperelaisyleisölle niin tutun kolmiohyökkäyksen. Miten se toimii Mansikka-aholla, nähdään ensimmäisen kerran huomenna. Lisäksi Poikolan joukkueille on tyypillistä pikkutarkka puolustus, jossa vastustajan analysointi on korkealla tasolla ja vastustajajoukkueen pelaajien henkilökohtaiset vahvuudet osataan riisua ja heikkoudet käytetään armotta hyväksi. Poikolalla on luonnollisesti ilman videoitakin erinomaiset tiedot Pyrinnön pelaajista. Toinen asia sitten on, kuinka paljon Kouvot haluaa käyttää tässä vaiheessa aikaa vastustajan tekemisiin.

Sentteri-laituri Wally Judge (208 cm) on ainoa uusi kasvo Pyrinnössä tällä kaudella. Lupaavia otteita harjoitusotteluissa esittänyt iso mies joutuukin tavallista suurempaan rooliin vartioidessaan Pyrinnön korinalustaa, kun Petri Heinonen ja Joonas Caven ovat sivussa. Vastakkain ovat muuten kaksi Korisliigan pisintä joukkuetta (keskipituus täysillä kokoonpanoilla).
Ilkka Palviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö “Kauan odotettu avausottelu edessä ja vastustajana viime vuoden mestari vieraskentällä. Kouvot on opetellut uuden pelillisen identiteetin valmentaja Poikolan johdolla. Tietoa tulevasta vastustajasta on niukasti tässä vaiheessa, joten meidän keskittyminen on pääsääntöisesti omassa pelaamisessa ja sen eteenpäin viemisessä. Joudumme starttaamaan kauden vajaalukuisena, joka asettaa omat haasteensa.”
Kokoonpano: Antero Lehto, Ricky Minard, Topias Palmi, Ville Pekkola, J’nathan Bullock, Wally Judge, Justus Kilpinen ja Joonas Pentti.

Pieti Poikola, päävalmentaja, Kouvot:  “Kaikille joukkueille kauden ensimmäiset pelit ovat iso haaste, varsinkin jos joukkue ei ole ollut pitkään kasassa. Olemme menneet harjoituksissa pala kerrallaan konseptiamme eteenpäin ja ajoittain kaikki pelaajat ovat olleet kivasti samalla sivulla – välillä taas ei. Hienouksia ei varmuudella ole luvassa, mutta kotiyleisön tuen siivittämänä haluamme esittää sellaista taisteluilmettä, jolla pystymme sarjapisteet nappaamaan.”
Kokoonpano: Appleby, Hirvonen, Saarijärvi, Heinonen, Andersen, Luosmaa, Kaunisto, Knihtinen, Pledger, Horne, Kantonen ja Thondique.

Pyrinnön ensimmäinen kotipeli on jo tänä perjantaina 7.10. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.
Basket.fi kausiennakko Pyrinnöstä ja Kouvoista

_MG_9444