Korisliiga-kausi käynnistyy Pyrinnön osalta perjantaina Uudessakaupungissa. Pyrintö lähtee kauteen toisaalta uudistuneella, toisaalta hyvinkin tutulla joukkueella. Valmennus ja ulkomaalaispelaajat ovat uutta, kotimaiset taattua tamperelaista laatua.
Lähtökohdat:
Kotijoukkue Korihait ehti aloittaa oman kautensa jo tiistaina, kun se hävisi sarja-avauksessa Tapiolassa Espoo Unitedille 92-69. Varsin vaatimattoman esityksen jälkeen kotijoukkue haluaa varmasti näyttää kyntensä kotiyleisön edessä eikä Pohitulli ole koskaan helppo paikka vierasjoukkueelle.

Pyrinnöllä on alla onnistunut pre-season. Pyrinnön kaikki 6 kotimaista pelaajaa ovat nyt seuran omia kasvatteja, kun Ville Pekkola lähti töihin Kiinaan ja Osku Heinonen palasi kotiseuraansa. Perjantain pelistä puuttuu Petri Heinonen, mutta hänen tilallaan pelaava Mikko Nurmi (202 cm/95 kg) on niin ikään Pyrinnön kasvatti. Pyrintö vaihtoi täksi kaudeksi kaikki 4 jenkkiään sekä valmennusjohdon. Pyrinnön valmennus on kokeneissa ja meritoituneissa käsissä kun Sami Toiviaisen apuna on kokenut Ilpo Rantanen.
Seuraa näitä:

Korkean profiilin pelaajia Pyrinnössä ovat Antero Lehto sekä Susijengin kanssa kesän harjoitelleet Joonas Caven ja Topias Palmi. Sentteri Devonne Giles on Korisliigaa seuraaville hyvinkin tuttu pelaaja ja nelospaikan Brian Asbury on vakuuttanut hyvillä otteillaan, joten Pyrinnön eturivi näyttäisi olevan kunnossa. Myös pelinjohtaja Juanya Green ja laituri Kenneth Manigault ovat mielenkiintoisia uusia nimiä liigassa.

Korihaitten tiistaisen avausottelun tehokkain (20 p/ 3 ev/ 3 syöt.) oli vain 175 senttinen Chaz Williams.
Myös laituri Sean O’Brian (15 pist/7 lev) esiintyi edukseen.

Yksi perjantain ottelun erikoisuus on, että Pyrinnön takamies Lassi Kilpinen kohtaa Korihaihin täksi kaudeksi siirtyneen kaksoisveljensä Justus Kilpisen. Justus tosin operoi yleensä lähempänä koria, joten toistensa puolustajiksi veljekset tuskin päätyvät.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
“Uusi kausi ja uudet kujeet. Onnistunut pre-season takana ja nyt pääsemme tositoimiin Korihaiden vieraana. Hailla alla ensimmäinen ottelu Espoossa ja siitä pelistä on tehty havainnot tulevaan matsiin. Meidän pitää saada kotijoukkue hyökkäämään mahdollisimman paljon 5vs5 sekä liikuttaa palloa omassa hyökkäyspäässä, jotta voimme kamppailla ottelun voitosta.
Joukkue on Petri Heinosta lukuunottamatta terve, joten enemmän kuin hyvillä mielillä lähdemme kauden avausotteluun.
Kokoonpano:Juan´Ya Green, Kenneth Manigault, Antero Lehto, Mikko Nurmi, Lassi Kilpinen, Osku Heinonen, Joonas Cavén, Devonne Giles, Topias Palmi ja Brian Asbury ”

Jarno Nikula, päävalmentaja, Korihait:
”Tiistain avauksesta täytyy parantaa pelin kaikilla osa-alueilla. 1vs1 tilanteisiin täytyy löytyä ihan toisenlainen kovuus. Kokoonpano Juan Pattillo, Chez Williams, Mikael Herbert, Teemu Sulonen, Jaakko Lahti, Roope Viinikkala, Eero Lehtonen, Sean O’Brien, Justus Kilpinen, Vesa-Pekka Laine, Deng Deng, Akseli Mäkelä.”

Basket.fi kausiennakko Pyrinnöstä ja Korihaista

http://www.basket.fi/uutiset/kaikki_uutiset/?x122462=51509863

Pyrinnön ensimmäinen kotipeli on ensi keskiviikkona 4.10. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.
Vastaan asettuu naapurikaupungin BC Nokia.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.