Pyrinnöllä ja Kouvoilla on samat sijoitukset pelissä Korisliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella. Keskiviikkona Kouvolan Jatke-areenalla selviää puolivälierien vastustajat.

Lähtökohdat

Pyrintö ja Kouvot ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla, molemmilla 22 voittoa – 17 tappiota.
Kouvot on voittanut kauden aiemmista kohtaamisista kaksi, Pyrintö yhden.

Pyrinnön kannalta Kouvojen hankalimmat match-upit ovat väkivahva sentteri Thomas Gipson III (16,5pist./9,8 lev.) sekä joukkueen kapteeni ja aivot, Ville Kaunisto (13,4/10,7). Ei vähiten näiden miesten ansiosta Kouvot on sarjan parhaita levypallojoukkueita ja joukkueesta löytyy vakavasti otettava sisäpeliuhka. Myös laituri Jamie Skeen (12,7/5,4) on ollut kovassa vireessä Pyrintöä vastaan.
Takakentän haastavin puolustettava on 21-vuotias takamies Tuomas Hirvonen (12,9/2,7/6,3 syöttöä) joka on pelannut erinomaisen kauden.

Pyrintö pääsee otteluun täydellä miehistöllä. Kenneth Manigault oli loukkaantumisensa jälkeen lauantaina Pyynikillä erinomaisessa vireessä.
Myös Joonas Caven on tekemässä pikkuhiljaa paluuta kentille ja hän tuo Pyrinnön kokoonpanoon paljon uusia variaatioita molempiin päihin kenttää.
Erittäin hyvä asia Pyrinnön kannalta oli myös Antero Lehdon ja Juanya Greenin selkeä tasonnosto viime kierroksella. Jos Pyrintö onnistuu 1 vs 1 puolustuksessaan kaarella ja pärjää levypalloissa, on joukkueella hyvät edellytykset voittoon.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Ottelun panos on meille hyvin selvä. Voitolla joko neljäs tai viides ja tappiolla todennäköisesti seitsemäs. Pyrimme laajalla rotaatiolla saamaan vauhtia meidän siirtymisiin sekä samalla pystyn vielä viimeisen kerran kokeilemaan erilaisia viisikoita, jotta olemme sitten playoffien alkaessa valmiita. Sisäpeli sekä levypallopelaaminen oltava kunnossa, jotta voimme ottelun voittaa. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Cavén, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury, Rasinaho

Jyri Lehtonen, Kouvojen päävalmentaja:
Viidennestä sijasta taistellaan. Mukavaa, kun viimeiseen matsiin jäi panosta. Nouseva trendi ja sopivasti harjoittelua sekä lepoa. Pyrintö on hyvä joukkue ja paras mahdollinen vastus meille juuri nyt. Jos pystymme dominoimaan korinalustaa nyt, niin pystymme siihen pleijareissakin. Kokoonpano: Brandon, Hirvonen, Saarijärvi, Nyman, Kaukiainen, Kaunisto, Skeen, Knihtinen, Bernard, Toikkanen ja Gipson

Kouvot-Pyrintö keskiviikkona 4.4.2018 klo 18.30 Kouvolassa, Jatke-areenalla (vanha kunnon Mansikka-ahon halli).

Pudotuspelit alkavat sunnuntaina 8.4.
Niiden ohjelman selvittyä, lippuja Pyrinnön kotipeleihin saa ostettua ennakkoon osoitteesta tiketti.fi/pyrinto
tai Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H