Pyrinnön Akatemia A:n kausi miesten 1A divisioonassa lähestyy puoltaväliään, kun joukkue kohtasi eilen torstaina sarjakakkosen Korikouvot Kouvolassa ja sunnuntaina Pyynikille saapuu sarjakärki HBA-Märsky.

Pyrintö-ikoni Damon Williamsin valmentaman joukkueen kausi alkoi vaikeasti kahdella tappiolla, mutta kauden kolmannessa ottelussa Pyrintö haki vieraspisteet Jyväskylästä ja tämän jälkeen kaatoi monien ennakkokaavailuissa sarjan kärkeen veikkaillun LoKoKo Bisonsin Pyynikillä. Marraskuussa joukkue pelasi kolme ottelua, voittaen niistä 2. Miesten 1A divisioonaa pelataan yhteensä 22 ottelua ja mahdolliset pudotuspelit. Joukkueet kohtaavat runkosarjassa toisensa kaksi kertaa, kerran molempien kotikentällä.

Akatemiajoukkue on koottu pääosin Pyrinnön omista kasvateista ja muutamasta opintojen perässä Tampereelle siirtyneestä pelaajasta. Joukkueen kokeneempaa kaartia edustavat 90-luvun alkupuolella syntyneet Pyrintö-kasvatit Tuomas Sukanen, Toni Savino sekä Kristian Rasinaho. Muutoin joukkueen ikähaarukka rakentuu reilu parikymppisten ja 2000-luvun alussa syntyneiden pelaajien ympärille. Pyrinnön mukana myös Korisliigassa esiintyneet Tuomas Flinck, Eero Lehtonen ja Jonne Saarinen ovat saaneet isompaa vastuuta ollessaan akatemiajoukkueen mukana ja akatemiajoukkue toimiikin hyvänä kasvualustana myös korkeammille tasoille tähtääville pelaajille.

Pelaajista kauden aikana tilastoista esiin ovat nousseet Korisliiga-taustaisten pelaajien lisäksi takamies Matti Meldo, joka johtaa joukkueen sisäistä pistetilastoa (16,7 pistettä/ottelu), sekä kokeneemmat Sukanen ja Rasinaho. Torstaina joukkue koki 7 pisteen tappion Kouvolassa lukemin 74 – 67. Eero Lehtonen oli tehokkain mies kentälle komealla 25/11 tilastorivillään. Sunnuntaina vastaan saapuva HBA-Märsky pelaa edelleen puhtaalla pelillä, voitettuaan kaikki 10 otteluaan. Kentällä on odotettavissa varmasti hyvätasoinen ottelu, mutta myös penkkien päässä on mielenkiintoinen taistelu, kun coach Williams kohtaa HBA:n meritoituneen valmennuskaksikon Jukka Toijala ja Hanno Möttölä.

Ennen joulua akatemia kohtaa vielä vieraskentällä Kristika Turun 20.päivä, jonka jälkeen edessä on pieni joulutauko. Sunnuntaina kannattaakin saapua Pyynikille seuraamaan kehitysjoukkueen otteita, kun vastaan saapuu Suomi-koriksen lupausten hautomona tunnettu HBA.

Pyrintö Akatemia A – HBA-Märsky, su 15.12. klo 19:30 Pyynikin palloiluhallissa. Liput 5€.

Artikkelikuva: Antti Harju