Tampereen Pyrintö jatkaa Korisliiga-pelejään huomenna keskiviikkona vierasottelulla, kun se matkustaa Korihaiden vieraaksi Uuteenkaupunkiin. Tästä pelistä alkaa Pyrinnön otteluruuhka ennen maajoukkuetaukoa sillä se pelaa yhdeksän päivän sisään yhteensä neljä ottelua.

Huominen vastustaja Korihait on aloittanut sarjakauden positiivisissa merkeissä. Viime kaudella Korisliigassa toiseksi viimeiseksi vain seitsemällä voitollaan jäänyt Korihait on pelannut tähän mennessä yhdeksän ottelua, joista se on voittanut yhteensä kolme. Alkukauden voitto-otteluissaan Korihait ovat voittaneet Katajan, Kouvot sekä Kobrat, joten ihan vaatimattomista päänahoista ei siis ole kysymys.

Uusikaupunkilaisilta löytyy tälle kaudelle varsin tasainen materiaali – Korihait ovat tehneet keskimäärin 85,8 pistettä ottelua kohden, mutta siitä huolimatta joukkueen pistetilastoa johtavalla Stephen Jelksillä on tehtynä vain 13,9 pistettä per peli. Miehistöään tasaisella kahdeksan pelaajan rotaatiolla peluuttanut coach Dantzler on pestannut joukkueeseensa neljä laadukasta amerikkalaispelaajaa. Lisäksi kotimaisista pelaajista Topias Kuukkanen on tekemässä hienoa läpimurtoa liigatasolla – Kuukkanen on nimittäin tilastoinut alkukauden yhdeksässä pelaamassaan ottelussa keskimäärin 13,0 pistettä ottelua kohden erinomaisilla heittoprosenteilla.

”Vierasvoitto on tässä sarjassa aina kovan työn takana”

Pyrintö lähtee keskiviikon peliin tappio niskassaan. Alkukauden huikeat otteet hyökkäyspäässä katkesivat sunnuntaina paikallisderbyssä BC Nokiaa vastaan ja edessä oli kauden ensimmäinen ”reality check”. Alkukaudesta Pyrintö on pystynyt pelistä toiseen luottamaan erinomaiseen heittopeliinsä, mutta jatkossa haasteena on myös löytää vaihtoehtoisia ratkaisukeinoja hyökkäyksessä, jos heitto ei uppoakaan totuttuun malliin.

Pyrintö ei saa huomiseen otteluun sairastuvalta helpotusta pelaajatilanteeseen, vaan Ville Haapojan ja Joonas Cavénin paluuaikataulut ovat edelleen hämärän peitossa. Joukkue lähtee huomenna Uuteenkaupunkiin yhdeksän pelaajan voimin – viime viikolla paikallispeleissä mukana ollut Jonne Saarinen jää Tampereelle valmistautumaan Pyrintö Akatemian torstaiseen Lahti-otteluun.

Päävalmentaja Sami Toiviainen odottaa huomisesta Korihait-ottelusta haasteellista kamppailua.

-Korihait on pelannut oikein mallikkaan alkukauden. Heillä on erilaisia pelaajatyyppejä erilaisilla vahvuuksilla varustettuna, joten meidän puolustus joutuu huomenna varmasti kovaan testiin.

-Vierasvoitto on tässä sarjassa aina kovan työn takana. Meidän tulee onnistua kollektiivisesti kummassakin päässä, jotta voimme lähteä Pohitullista voiton kanssa, Toiviainen ennakoi.

Korisliigan runkosarjan ottelu Korihait vs. Pyrintö keskiviikkona 14.11. klo 18.30 Pohitullissa!