Pyrintö otti toisen voiton Seagullseista pöllyttämällä lokkiparven höyheniä selvin numeroin 89-65 (46-28).
Ottelu ratkesi Pyrinnön yhtenäisyyteen molemmissa päissä kenttää sekä Seagullsin karmeaan kaukoheittoprosenttiin (2/25=8%). Pyrintö nousi voiton myötä Korisliigan kolmanneksi.
Mitä tapahtui?

Seagulls aloitti terävästi ja karkasi 3-11 johtoon, mutta Pyrinnön saatua vaihtojen kautta rytmiä peliin, ottelu tasoittui nopeasti. Ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen Pyrintö otti komennon kotisalissaan ja hallitsi ottelua vakuuttavasti loput 35 minuuttia.
Seagulls yritti odotetusti iskeä uudelleen pitkän tauon jälkeen ja kuroa Pyrinnön puoliaikajohtoa (46-28) kiinni, pääsi jo 13 pisteeseen, mutta jälleen kun Pyrintö sai energisen ja hyvin toimineen puolustusviisikon (Petri Heinonen, Brian Asbury, Lassi Kilpinen, Osku Heinonen, Antero Lehto) kentälle, Pyrintö karkasi uudestaan. Vaikka 3. jakson lopun vaihto meni vähän pitkäksi, kun ei tullut pelikatkoa, Pyrintö pääsi viimeiselle jaksolle 17 pistettä keulilla.
Pyrintö puolusti tänään fiksusti ja kotijoukkue sai lähes kaikkiin helsinkiläisten kovimpien heittäjien kaukoheittoihin käden eteen. On selvää, ettei Seagullsia voi keväällä puolustaa kuten Pyrintö tänään, menemällä screenit pitkälti alakautta, mutta tänään se toimi, kun Antti Kanervo oli toipilaana siviilivaatteissa vaihtopenkillä. Yhtä lailla Pyrinnön pelaamista helpotti Tuukka Kotin puuttuminen korin alta, jolloin sinne ei tarvinnut osoittaa erityishuomiota esim. levypallopelin vuoksi. Kun Seagulls saa Kotin syöttämään vastapalloon heittoja Kanervolle ja Lindbomin tasoisille heittäjille, niin Seagulls on kova joukkue. Mutta Pyrintö pelasi tämän ottelun tällä taktiikalla ja se toimi erinomaisesti, sillä Seagulls ei päässyt juoksemaan nopeita hyökkäyksiä kovinkaan montaa.

Ottelun hahmot:

Brian Asbury (19/19) oli jälleen erinomainen. Etenkin kovuus ja oikea-aikaisuus levypallopelaamisessa oli tänään arvossaan.
Lisäksi Pyrinnöstä palkittiin Lassi Kilpinen (2 pist./ 4 syöttöä) joka toi jälleen puolustukseen uudenlaista aggressiivisuutta. Lassi ehkä parhaiten pärjäsi Seagullsin liukkaiden takamiesten vauhdissa, niin 1 vs.  tilanteissa kuin screen-puolustuksissa.  Lisäksi Lassi pystyi hyökkäyspäässä luomaan tilanteita Pyrinnölle jatkuvasti.
Lassin lisäksi Osku Heinonen (10/1) teki jälleen haalarihommia hikipäässä, meni levypalloihin joista Pyrintö noukki kakkospalloja, voitti oman 1 vs. 1 puolustuksen järjestään, vaikka vastassa oli vastustajan parhaat pelaajat, mm. Remy Abell (8/6). Tuon ohessa Osku nakutti kaksi tärkeää kolmosta juuri, kun Seagulls yritti peliin mukaan.
Juanya Green (16/1/5 syöttöä) oli jälleen hyökkäyspäässä vakuuttava, vaikka puolustuspäässä onkin parannettavaa niin kurinalaisuuden kuin kovuudenkin suhteen.
Antero Lehto (14/5/3 syöttöä) pelaa hyvää syksyä, niin tänäänkin. Etenkin Pyrinnön karatessa kapteeni malttoi katsoa syöttöpaikkaa sisään tai toisaalta haastaa itse kovalla ajolla.
Isoista miehistä Petri Heinonen (8/5) sekä Devonne Giles (9/7) luuttusivat korinalustaa hienosti.

Seagullsin parhaita olivat Kayel Locke (21/10) ja Jermaine Marshall (13/3).

Lassi Kilpinen, Pyrintö:
Hyvä voittaa Seagulls, yksi sarjan parhaista joukkueista. Meiltä vähän tahmea alku, mutta sen ansiosta ymmärrettiin, ettei tänään saada mitään ilmaiseksi.

Ricky Waxlax, Seagulls:
Ei kovin hyvä heittopäivä meiltä tänään. Vastustaja pelasi vaan kovempaa, jäimme pehmeäksi eikä se riittänyt tänään eikä riitä kyllä jatkossakaan.

Mikko Larkas, Seagullsin päävalmentaja:
Onnittelut Pyrinnölle, se ansaitsi tänään voittonsa. Me olimme aika surkeita tänään. On vaikea voittaa, kun jää pienemmäksi eikä heittokaan putoa. Kolmen pisteen heitot 2/25 selittyy osin sillä, että pakotimme heittoja, koska pelasimme tyhmästi ja pallo jäi käteen. Pyrintö oli tänään kaikilla pelin osa-alueilla parempi.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Meiltä nihkeä alku, siinä Seagulls oli tietysti hyvä. Mutta sitten, ensimmäisen 5 min jälkeen pelimme alkoi kuitenkin rullata hyvin. Eivät kaikki Seagullsin 3 pisteen ohiheitot ole tietenkään meidän ansiota, mutta puolustuksemmekin toimi tänään hyvin. Tyytyväinen olen myös hyökkäyspään pallon liikkeeseen josta 19 koriin johtanutta syöttöä todistaa. En yleensä nosta yksittäisiä tilastolukuja, mutta jos joku (Brian Asbury) ottaa ottelussa 19 levypalloa, niin on hän ainakin ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Pyrinnöllä on vielä ennen joulua edessä kaksi vieraspeliä, ensi keskiviikkona 13.12. Salossa ja perjantaina 22.12. Joensuussa.
Seuraava kotiottelu pelataan vasta uudenvuodenaattona 31.12., jolloin Pyynikille saapuu Kauhajoen Karhu back to back -peliin (peli Kauhajoella 30.12.)

Otteluisäntänä Pyrintö – Seagulls ottelussa toimi Leanware Oy


Ottelussa kerättiin joulupaketteja vähävaraisille lapsiperheille. Lämmin kiitos keräykseen osallistuneille.

Kuva: MJ Pitkänen