Pyrinnöstä ei ollut keskiviikkona haastamaan Vilpasta vaan kotijoukkue vei pisteet hallittuaan ottelua alusta loppuun selvin numeroin 88-61.  Salohallin kotitaika on nyt peräti X pelin mittainen. Pyrintö pääsee kotiin Pyynikille jo perjantaina, kun vastaan asettuu sarjakakkonen Karhubasket.
Ottelun ratkaisu:

Pyrintö joutui otteluun ilman Kenneth Manigaultia, joka loukkaantui viime perjantaina Seagulls pelissä.
Tänään Manigaultin fyysisyyttä olisi tarvittu niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa.
Jos edellisessä Vilpas kohtaamisessa Pyynikillä tammikuun lopussa Pyrintö haastoi Vilppaan juuri fyysisyydellä, tänään siitä ei ollut tietoakaan.

Vilpas otti ottelun haltuun heti alussa ja peli eteni johdonmukaisesti eron alkaessa kasvaa vastaansanomattomasti 5 minuutin pelin jälkeen. 1. jakso Vilppaalle 27-15, 2. jakso 25-15, 3. jakso 22-14, Viimeinen neljännes Pyrinnölle 14-17, mutta peli oli muuttunut pelailuksi jo aiemmin.

Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla, kun peliä ratkaistiin, tamperelaisilla oli puolustuspäässä ongelmia leikkausten puolustamisen kanssa. Lisäksi Pyrintö oli tänään pehmeä, häviten levypallot 46-33.
Vaikeudet omassa päässä siirtyivät itseluottamuksen puutteeksi hyökkäyspäähän. Syöttöä ei kovinkaan usein seurannut syöttöjen ketju, vaan pallo jäi käteen ja peli muuttui pelkäksi match-up pelaamiseksi.
Kun vain Brian Asbury (17/7) pystyi säännöllisemmin voittamaan oman pelaajansa hyökkääjänä, ei tämä hyökkäyksen toteutus palkinnut onnistumisilla. Pyrinnön vaikeista heitoista kertoo 2 pisteen heittoprosentti, vain 34%.  Toisaalta, helppojakin heittoja kolisi Salohallin kovista renkaista ulos.

Pyrintö sai pelitilanneheittoja luotua jopa enemmän kuin Vilpas. Pyrinnöllä oli menetyksiä 10 kpl (Vilppaalla 15) joten kenties Pyrintö oli liiankin varovainen eikä palloa siksi saatu liikkeelle.
Katsojan mielessä kävi myös, että kenties Pyrinnön ajatukset olivat alitajuisesti jo perjantain kotipelissä.

Asburyn lisäksi Juanya Green viimeisteli 12 pistettä/4 levypalloa. Osku Heinonen keräsi rivin 8/3.
Lassi Kilpinen (6/5) pelasi jälleen yritteliäästi ja hän on selvästi oivaltanut fysiikan lain, ettei energiaa voi säästää.

Vilppaan parhaita olivat ennakkoon pelätysti sentteri Aaron Jones (18/11) sekä fyysiset laiturit Tobin Carberry (10/8) ja Javontae Hawkins (16/5). Vain 17 min pelannut Teemu Rannikko viimeisteli 12 pistettä 100% tarkkuudella.

Pelaajien ja valmentajien ottelunjälkeiset kommentit voit lukea Korisliiga.fi sivulta.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on jo perjantaina 23.3. klo 18.30, kun Pyynikin palloiluhalliin saapuu sarjakakkonen Karhubasket.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.