Pyrinto.fi toimitus päätti ottaa haastatteluun tuoreen päävalmentajan, Namika Lahdesta Pyrinnön peräsimeen siirtyneen Ilkka Palviaisen, joka vastaili kysymyksiin koskien:

Vastaanotosta Pyrintöön ja missä mennään tällä hetkellä…

Työt ovat lähteneet Pyrinnössä mielekkäästi liikkeelle. Ensivaikutelmat fiksuista ihmisistä ja ympärillä olevasta yhteisöllisyydestä ovat vahvistuneet päivä päivältä. Tähän positiiviseen kuvaan pääsyynä on ollut se, että minut on otettu avoimesti vastaan. Oli kyseessä sitten kuka tahansa, joka tekee mitä tahansa, Pyrinnön eteen. Kysyttävää ja selvitettävää on allekirjoittaneella ollut paljon, mutta aina on ollut vastauksia valmiina tai otettu asiasta selvää. Tekemisen meininki on siis ollut vahvasti läsnä.

Näin aluksi pääteemoina itselläni ovat olleet parempi tutustuminen organisaatioon, ihmisiin ja ensimmäisten prosessien liikkeelle laittaminen. Kokonaisuudessaan Pyrintö seurana on valtava kokonaisuus, jonka hahmottamiseen menee taatusti paljon aikaa. Eniten ihmetyttää, kuinka ihmiset tuntuvat tuntevan kaikki toisensa. Tämän kanssa pitää henkilökohtaisesti tehdä töitä, mutta mielenkiinnolla otan haasteen vastaan tutustuessani uusiin ihmisiin. Tällä hetkellä kuitenkin usein on mielessä muistaakseni tanskalaislähtöinen sananlasku apinasta, kaikista ja tuntemisesta.

Toukokuun aluksi olen ehtinyt olla jo mukana myös nuorten maajoukkuetoiminnassa. Pari intensiivistä viikkoa, mukaanlukien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Solnassa, antoivat kuvaa siitä mihin suuntaan koripallo on menossa maanosamme pohjoisimmissa valtioissa. Hyvänä asiana pidän sitä, että jokaiselta maajoukkuekomennukselta jää jotain käteen ajatellen seurakoripalloa. Oli kyseessä sitten joku itse pelistrategiaan liittyvä ajatus, toimintamalli, tai sitten valmentaja- tai agenttikontakti ulkomaalaispelaajarekrytointia auttamaan. Kaikki nämä ovat arvokkaita tulevaisuutta ajatellen.

 Kesän suunnitelmista…

 Parhaillaan olen käymässä henkilökohtaisia keskusteluja sopimuspelaajiemme kanssa siitä, millaisilla ajatuksilla lähdetään kunkin kanssa etenemään kohti tulevaa koripallokautta. Kesäharjoittelumme pitää sisällään selkeästi kolme jaksoa. Ensimmäisellä jaksolla kesäkuun alusta harjoittelemme osittain yhteisesti Tampereella olevien pelaajien kanssa. Päätavoitteet tällä jaksolla painottuvat henkilökohtaisten fyysisten- ja koripallovalmiuksien kehittämiseen. Toinen jakso pitää sisällään omatoimisen harjoittelun. Kolmannella jaksolla harjoittelemme yhteisesti elokuun alusta Suomessa olevien pelaajien voimin. Kesän harjoittelu kohdallamme on järkevää rakentaa yksilöllisin tavoittein. Erityyppiset pelaajat tarvitsevat erilaista harjoittelua ja osan kohdalla harjoittelu integroidaan myös maajoukkueohjelmien tavoitteita palvelemaan. Toivottavasti näemme mahdollisimman monta Pyrinnön miesten edustusjoukkueen pelaajaa maajoukkueohjelmissa kesän aikana. Miehillähän ovat EM-kilpailut ja haastajamaajoukkue osallistuu universiadeihin.

 Valmennusstaffista…

Valmennusstaffiamme kasataan parhaillaan. Itse tulleena uuteen ympäristöön haluan ensin tutustua ihmisiin ja pyrkiä löytämään oikeat tekijät oikeisiin rooleihin. Itselleni tärkeää on, että ympärilläni on osaamista, luottamusta sekä ajatuksien haastamista sopivassa suhteessa. Tietenkin ensiarvoisen tärkeää on myös, että saamme kasattua pelaajiemme ympärille ihmisiä, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä täysillä likoon jokaisena päivä tai yönä. Taipumuksena kun näissä hommissa on se, että tehdään joskus 8-4 päiviä…siis aamukahdeksasta aamuneljään. Lisäksi näen, että vahvassa kasvattajaseurassa kuten Pyrintö on, osaaminen ja etenkin innovatiivisuus tulee liikkua molempiin suuntiin. Näin ollen tuleva valmennusstaffimme tulee tekemään aktiivista yhteistyötä juniorivalmennuksen kanssa.

 Pelaajatilanteesta…

Tällä hetkellä pelaajapuolella käymme neuvotteluja muutamien pelaajien kanssa. Toivottavasti pian asiasta löytyy tiedotettavaa. Kun runkomiehistömme on kasassa, aloitamme ulkomaalaispelaajien rekrytoinnin. Silloin saamme myös varmuutta siihen mille pelipaikoille ja osaamisalueille vahvistusta kaivataan. Ensimmäiset kontaktit tälläkin saralla on otettu, mutta varsinaisesti laitamme pyörät pyörimään kesäkuun aikana. Pelaajamarkkinoiden arvaamattomien suuntausten ja mahdollisen haastavuuden vuoksi ulkomaalaispelaajien sopimusten syntymisajankohtaa on vaikeaa vielä tällä hetkellä arvioida.

 Miltä Pyrintö tulee näyttämään kaudella 2015/16…

Itse koripallossa minulle seurajoukkueessa on kaksi asiaa tärkeysjärjestyksen kärkipäässä. Joukkueen tulee pelata jollain tavalla kotikaupunkinsa näköistä koripalloa ja joukkueen tulee pelata pelaajiensa näköistä koripalloa. Tällä hetkellä sopimuspelaajamme ovat aloitteentekevään puolustukseen ja hyökkäyksellisesti pallon liikkeeseen perustuvaan koripalloon hyvin soveltuvia. Nämä ovat myös seuran pelitavallisia kivijalkoja ja asioita, joita itse allekirjoitan omassa valmennusfilosofiassani. Sanomattakin selvää on siis se, että tulemme olemaan puolustuksellisesti aggressiivisia fiksulla tavalla ja hyökkäämään joukkueena. Enemmän tätä osa-aluetta voidaan valottaa, kun joukkue on kokonaisuudessaan kasassa. Millaista on sitten Tampereen näköinen koripallo? Tämä on asia joka minun ja valmennusstaffimme tulee pystyä tuomaan mukaan peliimme. Yleensä tämä asia kumpuaa ihmisistä ja ilmapiiristä joka ympärillä vallitsee. Tästä toivottavasti pääsen paremmin jyvälle muuttaessani kesäkuun alussa pysyvästi Tampereelle.