Pyrinnön kiirasviikko jatkuu, kun ottelu ottelun jälkeen vastaan tulee toistaan kovempia Korisliigan kärkijoukkueita. Lauantainen voitto Seagullsista toi itseluottamusta lähteä haastamaan Vilpasta keskiviikkona Saloon sekä kohtaamaan lauantaina Karhubasket Pyynikillä.    

Lähtökohdat:

Vilpas on ollut suurin mestarisuosikki koko kauden ja on sitä edelleen, vaikka onkin viime peleissä osoittanut pieniä inhimillisiä piirteitä. Vilpas hävisi 2 viikkoa sitten Kauhajoella, voitti välissä Katajan kotonaan, mutta hävisi taas perjantaina yllättäen Espoossa Unitedille. Sinällään nämä tappiot eivät kerro vielä mitään ja realiteetti on, että Vilpas ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan Salohallissa.

Korisliigan mestaruudesta taistellakseen joukkueessa tulee olla sekä kärkeä että leveyttä.  Vilppaassa on lisäksi kärjen leveyttä. Teemu Rannikko on Vilppaan pelin johtaja ja suurin menestystekijä.
Vilppaalla on erinomaiset amerikkalaispelaajat, joista varsinkin sentteri Aaron Jones (ka. 16,1 pist. /11,2 lev./2,3 syöt.) on korinaluspelissä haaste Pyrinnön eturiville Petri Heinonen- Brian Asbury-Devonne Giles, varsinkin jos viime pelistä loukkaantumisen vuoksi puuttunut Giles ei pelaa vielä.

Miikka Luosmaa on Jonesin back-up-sentteri. Hän pärjää kovuudessa kaikille kuten myös laituri Matias Ojala joka pystyy puolustamaan ketä tahansa. Taikalanne Juho Nenonen on paitsi Salohallin esitanssija, myös monipuolinen iso pelaaja joka on ahkera ja tarkka kaukoheittäjä, eniten sekä onnistuneita kolmosia (2,1/peli), että yrityksiä (5,1/peli), mutta myös sopivan match-upin sattuessa jyrää pienemmän puolustajansa korin alla.
Takakentällä Mikko Koivisto käyttää kernaasti Rannikon luomat heittopaikat silloin kun vastustajan puolustus auttaa pallo-screen tilanteissa kaarelta sisään. Koivisto on myös erinomainen juoksemaan itsensä vapaaksi pallottomien screenien kautta ja erinomaisen jalkatekniikkansa ansiosta pystyy kovastakin vauhdista pysähtymään nopeasti, ja saamaan tasapainoisen ja tarkan heiton.

Pyrinnöllä on takana kova voitto Seagullsista. Voiton merkitystä nostaa, että kokoonpanosta puuttui Devonne Giles, joka saattaa olla jo keskiviikkona jo pelikykyinen. Sen sijaan uutta haastetta tuo Kenneth Manigaultin loukkaantuminen. Pyrintö on osoittanut tällä kaudella venymistä tiukoissa paikoissa, sitä tarvitaan nytkin.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja: 
Suurin mestarisuosikki, pelkkiä voittoja kotona ottanut ja meillä hieman vajaamiehinen joukkue. Siinä on haastetta kerrakseen keskiviikkoiltaan. Meidän pitää pystyä vastaamaan Vilppaan fyysisyyteen, pallon liikkeeseen sekä oltava huolellisia oman hyökkäyksen toteutuksen kanssa, jotta voisimme lähteä ottelusta voittajana. Kokoonpano:
Green, Manigault (GTD25), Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles (GTD75), Heinonen, Palmi, Asbury

Joonas Iisalo, Vilppaan päävalmentaja:
Back to basics on alkuviikon teema. Tavoitteenamme on löytää oikea puolustusmielisyys 40 minuutin ajan. Aika ajoin olemme erinomaisia puolustuksessa, mutta tasaisuus puuttuu. Pyrintö asettaakin erinomaisen haasteen meille. Kokoonpano: Carberry, Hawkins, Brown, Koivisto, Luosmaa (GTD 50%), Nenonen, Ojala, Rannikko, Kivimäki, Kuukkanen, Jones.

 

Seuraava kotiottelu on jo perjantaina 23.3. klo 18.30 kun Pyynikin palloiluhalliin saapuu sarjakakkonen Karhubasket.
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.