Pyrintö ja Salon Vilpas mittaavat keskinäistä vahvuuttaan kolmatta kertaa tällä kaudella, kun joukkueet kohtaavat huomenna lauantaina Suomen cupin välierässä Pyynikillä. Vilpas on tällä kaudella voittanut molemmat Korisliiga puolella käydyt kohtaamiset, mutta viikinkiryhmä on saanut viime viikkoina jobinpostia oikein urakalla, joten salolaiset eivät saa parasta nippuaan kasaan huomiselle.

Kotijoukkue Pyrintö on voittanut viimeiset 3 otteluaan Korisliigan puolella ja otteet ovat olleet erittäin lupaavia koko joukkueella viime aikoina. Pitkän kuntoutumisjakson jälkeen Petri Heinonen lähestyy jo pelikuntoa, mutta aivan vielä miestä ei peliasussa nähdä. Lassi Kilpinen on yläraajavamman takia sivussa muutamia viikkoja vielä ja Ville Haapoja parantelee vielä sormivammaansa. Lauantaina Pyrintö saa jalkeille siis saman kokoonpanon kuin aiemmissa Korisliiga kamppailuissa.

Vilppaan kokoonpanosta varmuudella puuttuvat kotimaiset tähdet Juho Nenonen ja ikävän loukkaantumisen viime sunnuntaina Kouvoja vastaan kokenut Teemu Rannikko, jonka kauden uutisoitiin myös päättyneen vamman johdosta. Keskiviikkona Joensuussa Vilppaan kokoonpanossa oli ainoastaan 8 pelaajaa. Loukkaantumisten johdosta Vilppaalta tietyt pelaajat ovat ottaneet ja joutuvat ottamaan suurempaa vastuuta. Nuoret Aatu Kivimäki ja Henri Kantonen kantanevat suurimman pelintekovastuun. Kokenut Mikko Koivisto saa varmasti entistä enemmän heittopaikkoja ja loukkaantumisesta palanneen Tim Colemanin toivotaan palaavan nopeasti loukkaantumista edeltäneelle tasolleen. Isossa päässä minuutit jakaantuvat DJ Lasterin, Jamuni McNeacen ja Riku Laineen kesken. Amerikkalaisnelikon täydentää Chris Flemmings.

Pyrinnöllä on ollut hieman enemmän aikaa valmistautua huomiseen otteluun ja coach Toiviainen on tuttuun tapaansa tehnyt tarkkaa työtä scoutin kanssa. Toiviainen kuitenkin tietää, ettei haavoitettu Vilpas ole helppo vastus:

”Vilppaan kokoonpanossa on valitettavia poissaoloja, kun herrat Rannikko ja Nenonen loukkaantuivat. Vilpas on kuitenkin edelleen laatujoukkue, jolta löytyy tulivoimaa hyökkäyksestä ja intensiivisyyttä puolustuksessa, niillä eväin he meidät ennen joulua Salossa kaatoivat.”

Pyrintö – Salon Vilpas, lauantaina 11.1. klo 18:00 Pyynikin palloiluhallissa. Liput otteluun 5€ ja kaksi lippua yhteensä 8€. Lisäksi Suomen cupin ottelulipulla saat kaksi lippua keskiviikon (15.1.) kotiotteluun Kouvolan Kouvoja vastaan yhteishintaan 13€!

Artikkelikuva: Jani Virolainen