Keskiviikkona jatkoajan jälkeen Helsingissä Seagullsille taipunut Pyrintö hakee paluuta voittokantaan perjantaina, kun Pyynikille vieraaksi saapuu loukkaantumisten ja vaivojen kanssa alkukaudesta paininut Kobrat Lapualta.

Pyrintö lähtee otteluun edelleen vajaalla kokoonpanolla, kun keskiviikkona vahvuudesta puuttuneet Kilpisen veljekset ja Ville Haapoja ovat edelleen sivussa. Keskiviikon ottelu Helsingissä kuitenkin osoitti, että vajaallakin kokoonpanolla Pyrintö pelaa parhaimmillaan erinomaista koripalloa. Viime viikkoina hurjassa iskussa ollut, viime kaudella juuri Kobria edustanut Khalil Small tulee varmasti aiheuttamaan harmaita hiuksia entiselle seuralleen. Kokenut kaarti Raymondit sekä kapteeni Antero Lehto ovat olleet tasaisen vahvoja koko alkukauden. Osku Heinonen ja LJ Rose ovat parantaneet koko ajan loukkaantumisista palauduttuaan.

Perjantain vastustaja Kobrat on siis viime aikoina kärsinyt paljon loukkaantumisista. Tälle kaudelle Lapualle siirtynyt takamies Antto Nikkarinen palasi kokoonpanoon keskiviikkona, kun Kobrat hävisi Lahti Basketballille. Sen sijaan Jussi Turjan ja Juho Lehtorannan pelikunto ovat edelleen arvoituksia. Kobrat on pelannut hyvin tiiviillä 6 – 7 miehen rotaatiolla, joten tiukka ottelutahti aiheuttaa varmasti omat päänvaivansa. Mikään heittopussi Kobrat ei kuitenkaan ole. Joukkueen ulkomaalaishankinnat näyttävät jälleen onnistuneen erinomaisesti. Laituri Jordan Capps johtaa koko liigan pistetilastoa, lisäksi muutkin vahvistukset ovat selvästi yli 10 pistettä tekeviä. Nikkarinen on parhaana päivänä yksi parhaista pelintekijöistä, joten joukkuetta ei sovi aliarvioida.

Perjantain ottelussa varmasti suuri avain on Kobrien yksilöiden pysäyttäminen ja etenkin Antto Nikkarisen pallonskriinihyökkäyksen pysäyttäminen. Tämän tiedostaa myös päävalmentaja Toiviainen:

”Lapualla on monipuoliset amerikkalaiset, joiden joitakin vahvuuksia meidän täytyy pystyä ottamaan pois. Lisäksi Nikkarisen pelinjohtamista on pystyttävä häiritsemään mahdollisimman paljon. Lapua pelaa hvyin todennäköisesti pitkälti kuuden miehen rotaatiolla, joten meidän täytyy pitää vauhtia kentällä.”

Pyrintö – Kobrat pe 8.11. klo 18:30 Pyynikin palloiluhallissa. Liput ennakkoon Tiketistä ja jälkipelit Ravintola Tuopissa. Punaista päälle ja Pyynikile!

Artikkelikuva: Jani Virolainen