Lauantaina voidaan odottaa Pyynikillä yhtä alkukauden viihdyttävintä kamppailua, kun kotijoukkue Pyrintö saa vieraita Helsingistä. Tampereelle liihottelee yksi sarjan ennakkosuosikeista ja kärkipaikan Salon Vilppaan kanssa jakava Seagulls. Joukkueet ovat jo kerran tällä kaudella kohdanneet ja silloin Töölön Kisahallissa tarjoiltiin yleisölle herkkua koko rahan edestä, ottelun mennessä jatkoajalle. Ylitöiden jälkeen helsinkiläiset olivat lopulta parempia lukemin 103 – 89.

”Hienoa päästä kohtaamaan Seagulls toisen kerran lyhyen ajan sisään. Viimeksi tuli harmittava tappio jatkoajalla, joten meidän pelaajat haluavat varmasti antaa kaikkensa voiton eteen.”, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi tulevaa kamppailua.

Lauantain otteluun molemmat joukkueet pääsevät voitokkaina ja melko hyvässä vireessä. Seagulls kaatoi keskiviikkona vieraskentällä Ura Basket eGameStarsin ja tällä hetkellä lokit liitävät hyvässä myötätuulessa 4 ottelun voittoputkessa. Pyrintö sen sijaan joutui ahtaalle keskiviikkona Uudessakaupungissa, kun kotijoukkue Korihait pelasi loistavan ottelun ja oli yllättää tamperelaiset. Sarjapisteet matkasivat kuitenkin bussin takapenkillä Tampereelle ja näin ollen Pyrintökin on kahden voiton putkessa. Terveystilanne molemmissa joukkueissa on melko hyvä. Pyrinnöltä sivussa ovat todennäköisesti vain pidempiaikaispotilaat Lassi Kilpinen ja Petri Heinonen. Flunssasta kärsinyt Osku Heinonen on todennäköisesti mukana ottelussa, mutta tämä tieto varmistunee vasta perjantain harjoitusten jälkeen. Nuoriso-osasto Flinck, Lehtonen ja Saarinen matkaa suurella todennäköisyydellä miesten 1A divisioona joukkueen matkassa Ouluun lauantaina. Seagulls pääsee tietojen mukaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla matkaan Tampereelle.

Joukkueiden kohtaamisesta ollessa vain reilu viikon verran aikaa, on molemmilla varmasti melko tuoreessa muistissa ottelun tapahtumat ja valmistautuminen taktisesti ollut hieman helpompaa. Toisaalta nyt molempien joukkueiden valmennuksella on ollut mahdollisuus keittää entistä paremmat käärmekeitot vastustajan kaatoon. Viime keskiviikon ottelun perusteella voitaneen ainakin odottaa vauhdikasta ottelua, sillä molemmat joukkueet pyrkivät levypallojen ja riistojen jälkeen juoksemaan kenttää. Seagullsin amerikkalaistakamiehet Richard Williams ja Trae Bell-Haynes olivat ainakin Helsingissä aggressiivisesti Pyrinnön takapelaajien kimpussa. Seagulls pelaa laajalla rotaatiolla ja kentällä on koko ajan energiaa ja jalkoja, jotka mahdollistavat joukkueen vauhdikkaan pelitavan. Hyökkäyksessä Seagulls liikuttaa palloa hyvin, ollen koko liigan ykkönen koriin johtaneissa syötöissä. Pisteet jakautuvat yleensä melko tasaisesti ja minä tahansa iltana kuka vaan pelaajista voi iskeä tauluun isotkin tehot. Pyynikin lehtereillä varmasti suurin mielenkiinto vierasjoukkueen osalta kiinnittyy kuitenkin Susijengi-kapteeni Shawn Huffiin, eihän se kuitenkaan ihan joka päiväistä ole, että maajoukkueen kapteeni seurajoukkueen väreissä saapuu Pyynikille.

”Seagulls on edelleen hyökkäyspään tekemisessään sarjan paras. Monipuolinen joukkue pystyy ratkaisemaan niin läheltä kuin kaukaakin. Meidän puolustukselle heidän monipuolisuutensa asettaa hyvän haasteen.”, Toiviainen antaa arvostusta vastustajalleen.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen totesi Kisahallissa pelatun ottelun jälkeen, että täydellä kokoonpanolla pelaava Seagulls ei anna vastustajalleen armoa, vaan rankaisee jokaisesta virheestä tehokkaasti. Voitosta pelatakseen Pyrinnön täytyy siis onnistua kokonaisvaltaisesti joukkuepuolustuksessaan ja hyökkäyksessä pitää pallosta huolta ja saada mahdollisimman laadukkaita heittoja, jolloin Seagullsin nopeiden hyökkäysten mahdollisuus lasketaan minimiin. Pyrintö on nojannut tehoissa vahvasti kokeneeseen kaartiinsa ja oletettavasti BJ Raymond, Ray Nixon ja Antero Lehto ovat tärkeässä roolissa myös lauantaina. Khalil Smallilla oli keskiviikkona Uudessakaupungissa vaikeampaa, joten mielenkiintoista on nähdä löytääkö mies vireensä taas lauantaina. Seagullsia Small rokotti Helsingissä jopa 30 pisteellä eli hän voi olla hyvinkin merkattu mies lokkien papereissa. LJ Rose on johtanut peliä esimerkillisesti ja mieheltä löytyy myös korinteko taitoa, onkin mukava nähdä, pystyykö Rose kantamaan pistevastuuta, mikäli esimerkiksi Small saadaan pidettyä kurissa.

Päävalmentaja Toiviainen paljastaakin, että joitain Petteri-kaniineja valmennuksella hatussaan vielä on. Voimme siis jäädä vain odottamaan nähdäänkö niitä jo lauantaina:

”Oma hyökkäys on kulkenut vähintään tyydyttävästi. Muutamia pikku juttuja olemme sinne lisäämässä, jotta olisimme myös entistä monipuolisempia, kun kausi etenee kohti joulua.”

Ottelussa voidaan myös tehdä Korisliiga- ja Pyrintö-historiaa. Pyrinnön Kapteeni Antero Lehto on upottanut urallaan 998 kolmosta Korisliigan runkosarjassa. Tämähän tarkoittaa, että kahdella onnistuneella kolmosella Lehto ylittää 1000 onnistumisen rajapyykin. Muut tähän pystyneet pelaajat ovat Petri Virtanen ja Kari-Pekka Klinga. Yleisöllä on siis lauantaina hieman extrajännitettävää, että tuleeko rajapyykin ylitys Pyrintö-ikonin toimesta jo lauantaina.

Pyrintö – Helsinki Seagulls lauantaina 16.11. Pyynikin palloiluhallissa klo 18:00. Liput ennakkoon Tiketistä. Punaista päälle ja Pyynikille!

Artikkelikuva: Antti Harju