Kahdella voitolla kautensa avannut Tampereen Pyrintö palaa kotisaliinsa lauantaina 5.10., kun runkosarjan kolmannessa ottelussa vastaan asettuu viime kaudella Pyrinnön pudotuspeleissä tiputtanut Kouvolan Kouvot.

Vaikka tuloksellisesti Pyrinnön kauden avaus on ollut erinomainen, on joukkueen peli edelleen hakenut aika lailla oikeita uomiaan. Otteluiden sisällä esitykset ovat olleet hieman ailahtelevaisia ja sekä Korihaita, että Ura Basket eGameStarsia vastaan on ottelu mennyt aivan loppuminuuttien ratkaisuksi. Omaan pelirytmiin ja -tapaan pääsemistä ovat osaltaan hidastaneet loukkaantumiset. Osku ja Petri Heinosen ollessa vielä pidemmän aikaa pois, ovat Kouvot-ottelun alla myös LJ Rosen, Ville Haapojan ja Lassi Kilpisen pelikunto kysymysmerkkejä. Vielä kun palettiin lisätään alle viikon ajan Suomessa olleen Khalil Smallin sisäänajo, on täysin ymmärrettävää, että coach Toiviaisen ryhmä ei ole vielä täysin halutulla tavalla kentällä esiintynyt.

”Omassa tekemisessä vielä tehtävää, mutta siitä en tässä kohtaa aio ottaa liikaa stressiä. Mennään suunnitelmallisesti pala kerrallaan ja viedään omaa pelaamista eteenpäin. Pienet ja suuremmat loukkaantumiset hieman hidastavat suunnitelmia, mutta sellaista se urheilu välillä on.”, Toiviainen toteaa.

Viime kauden hopeamitalisti Kouvot on nuorentunut ja uudistunut kovasti. Joukkue hävisi avauskierroksella vieraskentällä Salon Vilppaalle, mutta maanantaina Kouvolassa ryhmä kaatoi oivalla pelillä Helsinki Seagullsin, joten missään nimessä Kymenlaaksolaisia ei voi aliarvioida. Viime kaudelle jo rotaatiopelaajia olleet Severi Kaukiainen ja Teemu Knihtinen ovat nyt kasvattaneet rooliaan huomattavasti ja molemmat ovat myös vastanneet huutoon (Kaukiainen 14/2.5/6.5 ja Knihtinen 13.5/6). Lisäksi amerikkalaiset Derrick Barden (13.5/8) ja Duke Shelton (16.5/11.5) ovat näyttäneet olevansa oivallisia pelimiehiä. Joukkueen kapteeni David Gonzalvez ei ole vielä pisteissä hurjastellut (6.5/ottelu), mutta on kerännyt mukavat 7 koriin johtanutta syöttöä ja 2 riistoa ottelua kohden. Kouvojen neljäs amerikkalainen Silas Melson saapui myös Suomeen tällä viikolla ja tuo mielenkiintoisen lisän joukkueeseen. Myös coach Toiviainen huomioi Kouvojen vahvan esityksen maanantaina:

”Kouvot esiintyi maanantaina pirteästi ja asettaa meille hyvän haasteen. Heidän pelissään näkyy paljon tuttuja elementtejä, vaikka koutsi sekä osa pelaajista on vaihtunut.”

Kotijoukkue Pyrinnöstä kokemus on noussut alkukaudesta esiin. Kapteeni Antero Lehto (15/4.5/5) on ollut todella pirteä ja näyttänyt, että jalka liikkuu edelleen entiseen malliin, ellei jopa paremmin. Kokeneet amerikkalaiset BJ Raymond (16/7.5) ja Ray Nixon (16/8) ovat etenkin pelejä ratkottaessa nousseet esiin. Kokeneen eturivin jälkeen myös nuorempi kaarti on esiintynyt edukseen. Kilpisen veljekset (Lassi 8/2 ja Justus 6.5/3) ovat ottaneet jälleen harppauksia eteenpäin kesällä ja täksi kaudeksi Tampereelle saapunut Eero Lehtonen (3/1.5) esiintyi etenkin keskiviikkona Turussa todella pirteästi. Hiljainen työmyyrä Panu Peltokangas (8/2.5) on kerännyt myös itselleen hyvän tilastorivin kahdessa ottelussa missaamatta vielä pelitilanneheittoa tällä sesongilla. Khalil Small (7/8) haki vielä itseään Turussa, mutta osoitti potentiaaliaan ja etenkin 4 hyökkäyslevypalloa 188-senttiseltä mieheltä on erinomainen suoritus.

Valmennusjohto Toiviainen, Rantanen ja Williams on kuitenkin jälleen keitellyt käärmekeitot, jolla Kouvojen kaatamisen tulisi onnistua.

Palloskriinipelaaminen molemmissa päissä, sekä meidän pysymisemme kollektiivisena, ovat ne asiat, joihin keskitymme.”, Toiviainen raottaa reseptikirjaansa.

Pyrintö – Kouvot lauantaina 5.10. klo 18:00 Pyynikin palloiluhallilla.

Liput ennakkoon Tiketistä ja viralliset jälkipelit ravintola Tuopissa Pyynikintorilla ottelun jälkeen. Muista myös pregame show Pyynikin aulassa puoli tuntia ennen matsia. Punaista päälle ja nähdään Pyynikillä!

Artikkelikuva: Antti Harju