Pyrintö hakee keskiviikkona katkoa kahden ottelun tappioputkelleen, kun Pyynikille saapuu vieraaksi sarjanousija Lahti Basketball. Pirteästi alkukaudesta esiintynyt Lahti tulee tarjoamaan haasteen varmasti myös isäntäjoukkueelle Pyynikillä.

”Itselleni on tietenkin henkilökohtaisesti hienoa nähdä Lahti ja sen koripallo takaisin pääsarjassa. Monta vuotta siellä asuneena ja valmentaneena lahtelaisella koriksella on aina paikka sydämessäni. Mutta tässä kohtaa sympatiapisteitä ei heille heru, vaan kaikki paukut on ladattu, että voitto jää Tampereelle.”, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen toteaa ottelun alla.

Kahdella voitolla kautensa aloittanut Pyrintö hävisi viime lauantaina reissupelinsä Joensuussa ja tämä tarkoitti toista perättäistä tappiota. Viikon mittaisella harjoitusjaksolla peli oli kuitenkin huomattavasti paremman näköistä ja lupauksia herättävää. Pyrintö ei ole vielä ole päässyt missään vaiheessa parhaalla kokoonpanollaan pelaamaan. Pidempi aikaisista loukkaantuneista Osku Heinosta ja LJ Rosea voidaan kuitenkin odottaa muutaman viikon sisään takaisin kentälle.

Alkukaudesta kokemus on johtanut Pyrinnön joukkoja. Ikätoverit Antero Lehto (15,3/3,3) ja Ray Nixon (15,8/7,8) ovat olleet tasaisia suorittajia koko alkukauden. Miehet ovat myös peliajoissa joukkueen kärjessä. BJ Raymond (14,3/5) nosti jälleen tasoaan heikomman Kouvot-ottelun jälkeen lauantaina. Täysin kokeneen kolmikon varassa Pyrintö ei ole kuitenkaan ollut. Jokaisessa ottelussa on nuoremmasta kaartista löytynyt aina onnistujia. Kaikille pelaajille vastuuta on myös tullut ja peluutus on ollut tasaista. Alkukaudesta joukkue on hieman tuskaillut kaukoheittopelinsä kanssa, kun 4 ottelussa kaaren takaa on osuttu 25% tarkkuudella joukkueena. Joukkueen ja fanien toiveissa varmasti olisi, että se kuuluisa ketsuppipullo aukeaisi kunnolla keskiviikkona.

”Meidän oman tekemisen laatu parani hieman Joensuun reissulla ja sitä lähdemme jälleen hakemaan. On saatava oma pelirutiini ja kurinalaisuus kestämään se 40 minuuttia. Hyvien hetkien rinnalle ei saisi tulla liiaksi niitä “mustia” hetkiä, jotta oma pelaaminen ei muuttuisi väkinäiseksi.”

Sarjanousija Lahti Basketball (1/3) on esittänyt pirteitä otteita ja haastanut hyvin isompiaan alkukaudesta. Joukkue on sarjanousijaksi hyvinkin iskukykyinen. Kokenut Vesa Mäkäläinen (12,8/4,3) on edelleen yksi parhaista isojen pelaajien puolustajista koko liigassa. Kouvoista siirtynyt Tuomas Hirvonen (10,3/3,3/5,7 syöttöä) on liigan eliittiä pelintekijänä, kotimaista tukea antavat myös kokenut Sami Ikävalko (2,7/0) ja nuoremmat Aleksanteri Ahola (2,0/1) sekä Arttu Saarijärvi (3,5/0,8). LaBan amerikkalaiset ovat urheilullisia pelimiehiä, jotka sopivat hyvin joukkueen systeemiin. Etenkin liukkaat laiturit Courtney Stockard (19,0/8) ja Jerry Evans Jr. (19,3/6) ovat olleet pirteitä kauden alussa.

”Lahti Basketball on esittänyt pirteitä otteita kauden ensimmäisissä otteluissa. Joukkueesta löytyy kokemusta sekä nuoruuden intoa. Coach Pepe Velling on löytänyt yhdessä GM Suonion kanssa urheilulliset ja monipuoliset amerikkalaisvahvistukset, jotka pystyvät parhaana päivänä aiheuttamaan harmia vastustajan kenttäpäädyssä.”, Toiviainen analysoi tulevaa vastustajaa.

”Lahdelta meillä erityishuomion saavat takuulla isojen miesten aateliin kuuluva Vesa Mäkäläinen ja lahtelaistunut Tuomas Hirvonen. Toki meidän on pystyttävä tunnistamaan heidän jenkkipelaajiensa vahvuudet, jotteivat he pääse käyttämään omaa urheilullista osaamistaan meitä vastaan.”

Pyrintö – Lahti Basketball, 16.10. klo 18:30 Pyynikin palloiluhallissa. Ottelua ennen pregame showssa n. klo 18 päävalmentaja Sami Toiviainen. Jälkipelit Ravintola Tuopissa Pyynikintorilla, vieraana pelaajista Justus Kilpinen.

Opiskelijat yhden lipun hinnalla (6€) kahden henkilön sisäänpääsy ja syysloman kunniaksi juniorin kausikortilla myös juniorin kaveri sisään! Punaista päälle ja Pyynikille!

Artikkelikuva: Antti Harju