Pyrintö oli vakuuttavan ylivoimainen voittaen Korihait ilmaisottelussa 109-81. Pyynikin yleisö toi tänäkin vuonna hienon panoksensa heittämällä satamäärin palloja kentälle lahjoitettavaksi koulujen välituntiliikuntaan. 

Ottelun ratkaisu:

Korihait toi otteluun muutaman yllätyksen, kun ennalta ilmoitetusta kokoonpanosta puuttui mm. Justus Kilpinen ja Julius Brooks, myöskään Markus Moleniuksen paluusta Korisliigaan ja kokoonpanoon ei ollut asianmukaista tietoa.
Korihait aloitti ottelun pirteästi ja hyökkäsi kovalla itseluottamuksella johtaen jo 4-11 kun Pyrinnön pelaajat tuntuivat odottavan sitä kymmenettä pistettä, jonka kohdalla peli keskeytetään ja yleisö pääsee heittämään tuomansa hyväntekeväisyyspallot kentälle.  Pyrinnön avausviisikolta unohtui, että ennen 10. pistettä pitää tehdä 9.
Sami Toiviainen vaihtoi viisikkoa ja sen myötä Pyrintö karkasi jo ensimmäisen jakson loppuun 29-20 johtoon. Korihaitten paikkapuolustus ei tuottanut Pyrinnölle ongelmia ja kotijoukkue loi hyviä heittoja liukuhihnalta. Pyrintö heitti ottelussa 3 pisteen heitot murhaavasti 16/28, siis 57%:lla.
Toisella jaksolla Pyrintö puolusti Korihailta kaikki aseet pois ja painosti haiparven peräti 14 pallonmenetykseen. Puuoliajalle ero venyi jo 22 pisteeseen (55-33).
Kolmannen jakson alussa ottelu ratkesi sitten lopullisesti ja ero kasvoi peräti 38 pisteeseen. Sen jälkeen ottelu oli enemmän tai vähemmän pelailua. Tai on epäoikeudenmukaista antaa ymmärtää, että asenne olisi loppunut. Kyllä pelaajat ihan kunnolla pelasivat loppuun asti. Peli vapautui ja kentällä nähtiin lukuisia komeita suorituksia, ilmavia donkkeja, hyvää yhteispeliä ja molemmat joukkueet kokeilivat peliinsä uusia asioita.
Mutta voitosta ei tietenkään enää pelattu, vaikka Korihait kavensikin eroa parhaimmillaan 20 pisteen tuntumaan.
Ottelun hahmot:

Kenneth Manigault (19 pist./7 lev./5 syöt./5 riistoa) oli tänään Pyrinnön energisin molemmissa päissä kenttää. Juan’ya Green (22/4/7 syöttöä), Antero Lehto (18/2/7 syöttöä) ja Topias Palmi (16/2) tykittivät kolmosia yhteensä 14/19.  Lassi Kilpinen (5/2/3 syöt.) oli jälleen erinomainen.

Korihaista Sean O’Brian (20/11/4 syöt.) ja Kevin Bracy-Davis (24/3) kokosivat itselleen komeimmat tilastot. Korihait viimeisteli 2-pisteen heitot tarkasti (61%), mutta heittomäärä jäi kovin pieneksi (33 kpl) menetysten ja runsaan kolmosten heittämisen vuoksi (24 kpl), joissa tarkkuus ei tänään riittänyt voittoon. Tästä on ehdottomasti annettava ansio Pyrinnön puolustukselle joka sai häirittyä useimpia uusikaupunkilaisten heitoista.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:  
Hienoa, että voitettiin ja ettei se ollut tänään liian vaikeaa. Ehkä hieman ottelun alkuun vaikutti se, että vastustajan ennakkoon ilmoitettuun kokoonpanoon tuli monenlaisia muutoksia. Aloitimme liian varovaisesti, mutta kun teimme muutaman vaihdon, peli kääntyi kuin napsautuksesta. Meiltä löytyi penkiltä paljon voimaa ja se oli hienoa.
Sitten puoliajalla ripitin aloitusviisikon ja kun he tulivat 3. jakson alkuun taas kentälle, se oli 100-0 meille sen jälkeen. Olemme harjoitelleet maaottelutauolla uusia vaihtoehtoisia malleja peliimme. Nyt saimme kokeiltua niitä ja eiköhän jotain uutta kokeilla ensi sunnuntainakin Nokialla.

Damion Dantzler, Korihaitten päävalmentaja:
Pelisuunnitelmamme toimi alussa, mutta sitten menetykset koituivat kohtaloksemme. Pyrinnön 28 pistettä yksin meidän menetyksistämme oli aivan liikaa, varsinkin kun itse emme saaneet niistä yhtään.
Joukkue on muuttunut paljon. Markus Molenius tuli joukkueeseen eilen. Itse pidän siitä, että saan opettaa nuoria pelaajia ja nyt minulla on mahdollisuus tehdä sitä.

Sean O’Brien, Korihait:
Pallonmenetykset tappoivat meidät. Sen seurauksena Pyrintö sai liikaa helppoja koreja.
Pyrintö juoksi meidät ulos pelisuunnitelmastamme. Me emme kommunikoineet hyökkäyksessä emmekä puolustuksessa.

Kenneth Manigault, Pyrintö:
Aloitimme pelin hyvin hitaasti emmekä pärjänneet riittävän hyvin 1 vs 1 puolustuksessa. Saimme kuitenkin tauolla lisää energiaa ja se auttoi meitä tänään.

Sunnuntaina Pyrintö suuntaa Nokialle kauden neljänteen paikallisotteluun.

Seuraava kotiottelu on torstaina (!) 8.3. klo 18.30 jolloin Pyynikille saapuu Kobrat Lapualta.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: MJ Pitkänen