Pyrintö ja Kouvot tarjosivat tamperelaiselle urheiluyleisölle koripalloviihdettä koko rahan edestä lauantaina illalla Korisliigan runkosarjan ottelun muodossa. Kaksi vahvassa vireessä olevaa joukkuetta kamppailivat rinta rinnan täydet neljäkymmentä minuuttia ottelussa jonka loppuratkaisu nähtiin lopulta sen viimeisellä sekunnilla. Jälleen kerran vahvan ottelun korin alla pelannut Kevin Johnson oli valppaana kotijoukkueen viimeisessä hyökkäyksessä ja nosti Pyrinnön 87-85 (42-37) voittoon summerin soittaessa.

Eilisestä ottelusta tiedettiin jo etukäteen tulevan todella tasainen. Kovassa nousukunnossa ja kolmen ottelun voittoputkessa ollut vierasjoukkue Kouvot saapui Pyynikille kotiläksynsä hyvin tehneenä ja aloitti lauantai-illan pelin vahvasti. Kouvot sai tyrehdytettyä Pyrinnön hyökkäyspelaamista ja pallonliikettä pitämällä kotijoukkueen vain yhdellä puolella kenttää palloscreentilanteissa ja tuplaamalla sisäpuolustuksessa Pyrinnön sisäpelaajat.

Heikohkon alun jälkeen Pyrintö sai kuitenkin omaa hyökkäyspeliään rullaamaan hieman paremmin ja se pystyikin repimään eroa heti toisen jakson alussa. Ero kävi toisella neljänneksellä isoimmillaan jo 12 pisteessä, mutta Pyrinnön neljänneksen lopun huolimattomuusvirheet päästivät vierailijat kuitenkin jälleen mukaan peliin.

Ottelun toinen puoliaika edettiinkin sitten koko ajan korista koriin käytännössä rinta rinnan. Pyrintö piti johtoasemaa pitkään hallussaan, mutta loppua kohden edetessä Kouvot hivuttautui yhä lähemmäksi ja lähemmäksi.

Pelin lopussa kummankin joukkueen pelaajat upottivat kovia heittoja sisään ja matsi olisikin voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Pyrintö siirtyi 18 sekuntia ennen pelin loppua kahden pisteen johtoon Antero Lehdon korilla, mutta Kouvojen David Gonzalvez kuittasi tilanteen tasoihin toisessa päässä kelloon jäädessä vain viisi sekuntia aikaa.

Pyrintö pelasi viimeisessä hyökkäyksessä pallon Eron Harrisin käsiin, jonka kolmen pisteen heitto torjuttiin. Kevin Johnson oli kuitenkin hereillä korin alla, nappasi hyökkäyslevypallon ja nosti voittokorin sisään summerin soidessa sinetöiden kotijoukkueen voiton lukemiksi 87-85.

-Tämä oli hieno ja viihdyttävä ottelu. Tällaiset pelit ovat erinomaisia kokemuksia joukkueelle tässä vaiheessa kautta – jonkun on noustava aina ratkaisemaan pelit näissä tiukoissa väännöissä.

-Meiltä ei nähty tänään ehkä niin raikasta esitystä kuin mitä aiemmissa otteluissa, mutta siinä on myös vastustajalla iso osuus. Kouvot pystyivät tänään ottamaan meiltä asioita pois ja niihin meidän tulee löytää parannuskeinot harjoittelun kautta, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Viime viikkoina kapealla kokoonpanolla sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi pelannut Pyrintö pelaa ensi viikolla vielä kaksi ottelua ennen maajoukkuetaukoa samalla rosterilla kuin viimeisissä peleissään. Joonas Cavén on sivussa Pyrinnön vahvuudesta ainakin joulutaukoon asti ja Ville Haapojan paluuennuste on näillä näkymin 2-3 viikkoa.

Tilastot:

Pyrintö-Kouvot 87-85 (42-37)

Pyrintö – Jaylon Tate 12/2/8/2r, Kenneth Manigault 9/5, Antero Lehto 11/1/3, Lassi Kilpinen 2/0, Osku Heinonen 2/2/1, Eron Harris 21/0/1, Petri Heinonen 8/6, Jonne Saarinen -, Justus Kilpinen 6/4/1, Kevin Johnson Jr. 16/14/2/2r

Kouvot – Elbert Matthews 10/3, Tuomas Hirvonen 13/3/4/2r, Vili Nyman 0/2, Severi Kaukiainen 3/0/2, David Gonzalvez 20/2/1, Ville Kaunisto 10/9/2, Jeremy Morgan 5/4/3/2r/2t, Teemu Knihtinen 0/0, Ilmari Toikkanen 0/2, Brian Asbury 24/2/3/2r

Yleisöä: 824

Pyrinnön seuraava Korisliiga-ottelu pelataan ensi keskiviikkona 21.11. klo 18.30, kun se vierailee Ura Basketin vieraana Kupittaan Palloiluhallissa!