Runkosarjasijoitusten ja pudotuspelien kannalta tärkeiden otteluiden sarja saa Pyrinnön osalta tiistaina jatkoa, kun bussi matkaa Etelä-Kymenlaaksoon ja Kotkaan. Paikallinen KTP Basket on tällä hetkellä sarjassa heti Pyrinnön perässä sijalla 5 yhden pelin vähemmän pelanneena. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat menneet tasan 1 – 1, molempien voitettua kotiottelunsa.

”KTP pelaa tällä hetkellä hyvää korista. Joukkueen motion-hyökkäys on alkanut tuottaa tulosta. Siihen lisättynä muutama erittäin vaarallinen 1vs1 pelaaja, joten meidän puolustus on jälleen kovan paikan edessä.”, päävalmentaja Sami Toiviainen kehuu huomista vastustajaa.

Viime aikojen hyvällä pelaamisella Toiviainen viittaa KTP:n melko onnistuneeseen vieraskiertueeseen, jolla sarjapisteet haettiin Nokialta ja Salosta. Viime keskiviikkona Kisahallissa sarjakärki Seagulls oli kuitenkin parempi. KTP:n suurimmat syömähampaat ovat koko kauden olleet Byron Wesley, joka rokotti Pyynikillä Pyrintöä 42 pisteen edestä, sekä väkivahva laituri JayVaughn Pinkston. DeAndre Danielsin tilalle joulukuussa saapunut Cullen Russo on täyttänyt saappaansa hyvin. Jenkkinelikon täydentää kokenut Kevin Langford. Kotimaisella osastolla Eldar Skamo, Michael Pounds ja Joonas Lehtoranta ovat kaikki varmoja Korisliiga-pelaajia. Topias Kuukkanen on ollut vakuuttava molemmissa otteluissa Pyrintöä vastaan ja nuoret Janne Lehtoranta sekä Markus Rautasalo ovat väläytelleet kauden aikana.

Pyrinnöllä pieniä terveyshuolia aiheuttaa Osku Heinosen pelikunto, joka selviää todennäköisesti maanantain aikana. Vastaavasti Ville Haapoja lähestyy pelikuntoa ja saattaa olla takaisin kokoonpanossa tiistaina. Pyrintö ja KTP ovat tarjoilleet fyysisiä kamppailuja tällä kaudella ja molemmilta joukkueilta löytyy kokoa.

Petri Heinosen paluun myötä coach Toiviainen väläytteli keskiviikkona haastattelussa jo mahdollisuutta, jossa Ray Nixon ja BJ Raymond pelaisivat pelipaikkoja 2 – 3, jolloin kokoa kentälle saataisiin vielä tavallista enemmän. Tiistaina sopii odottaa viihdyttävää ja fyysistä kamppailua, sillä pudotuspelien kotietu kiinnostaa varmasti molempia joukkueita ja näiden keskinäisten kohtaamisten tulokset voivat nousta arvoon arvaamattomaan.

”Meidän on onnistuttava joukkueena puolustuspäässä koko 40 minuuttia niin, ettei KTP pääse niihin korintekopaikkoihin, joissa ovat erinomaisia. Tiettyjen pelaajien kanssa on pärjättävä kaarella 1vs1 sekä jälleen tunnistettava jokaisen yksilön suurin vahvuus.”, Toiviainen antaa reseptiksi kotkalaisia vastaan.

KTP Basket – Pyrintö, ti 28.1. klo 18:30 @Steveco Areena. Ottelu nähtävissä Elisa Viihde Sport 2 kanavalla.

Artikkelikuva: Jani Virolainen