TV-oppaissa törmää Suomessakin silloin tällöin ohjelmaan nimeltä ”kaikki rakastavat Raymondia”. Keskiviikkoiltana nähtiin ainakin ohjelman nimeen sopiva live-esitys, joka ei varmasti jättänyt yhtäkään katsojaa kylmäksi. Pyrintö ja Lahti Basketball tarjosivat vauhdikkaan ja viihdyttävän ottelun, joka venyi lopulta jatkoajalle asti. Lopulta kotijoukkue palasi voittokantaan lukemin 115 – 104.

Lahti Basketball tuli otteluun energisesti, eikä otteissa näkynyt Vesa Mäkäläisen, Arttu Saarijärven ja Otto Aallon poissaolot. Joukkue tuntui osuvan Devante Wallacen (36/7/5, kolmoset 6/10) johdolla jokaisella heitollaan. Pyrinnöllä oli vaikeuksia saada stoppeja ja Lahti painoikin jo ensimmäisellä puoliajalle 52 pistettä. Pyrintö kuitenkin pysyi vierailijoiden kori-ilottelusta huolimatta pelissä mukana. Etenkin Korisliiga piste-ennätyksensä laariin painanut Justus Kilpinen (21/9) oli avauspuolikkaalla hyvässä vedossa. Puoliajalle mentiin kuitenkin vierailijoiden komennossa lukemin 44 – 52.

Toisella puoliajalla vaikutti jo hetken, että LaBa painelee karkuun, kun kolme onnistunutta kolmosta putkeen erän alkuun, venyttivät johdon jo 17 pisteeseen. Pyrintö ei kuitenkaan hätkähtänyt vierailijoiden kovasta aloituksesta, vaan alkoi systemaattisesti viedä palloa postiin BJ Raymodille (28/7/5). Väkivahva Raymond aiheutti suurta pään vaivaa lahtelaisille, kun mies löysi vapaita miehiä syötöillään ja Ray Nixonin (23/6) johdolla pelaajat naputtelivat heittoja sisään. Pyrintö kirikin kolmannen jakson loppuun eron 5 pisteeseen lukemiin 70 – 75. Neljännellä jaksolla Pyrintö jatkoi pallon pelaamista sisään ja Lahti joutui virhevaikeuksiin. Lopulta ennen jakson loppua molemmat Lahden isot pelaajat Desmond Hubert (9/4) ja Jerry Evans Jr. (24/11) olivatkin viiden virheen rasittamina penkillä. Virhevaikeuksista huolimatta Lahti oli vielä aivan lopussa kiinni sarjapisteissä. Courtney Stockardin (17/4) upotettua kaksi vapaaheittoa ja tilanteeksi 95 – 98, ei Pyrinnöllä ollut enää aika lisää käytössä ja kellossa aikaa 6 sekuntia. Pallo pelattiin Antero Lehdolle (17/5/5), joka löysin vielä vapaana olevan BJ Raymondin ja Raymond räjäytti Pyynikin painamalla parin metrin päästä kolmen pisteen viivasta summerin soidessa pallon pussiin ja ottelun jatkoajalle. Päävalmentaja Sami Toiviainen oli jatkoajalle mentäessä omien sanojensa mukaan luottavainen mies:

”Olin 99-prosenttisen varma, että voitetaan, kun meillä oli vielä kaikki pelaajat käytössä. Tottakai tuli haaste, kuin pelataan pientä viisikkoa vastaan. BJ Raymond laitettiin puolustamaan Lahden jotain nuorta pelaajaa ja jos he heittävät niin heittävät. Tämä mahdollisti BJ pysymisen korin alla koko ajan puolustuksessamme.”

Jatkoajalla pienellä viisikolla pelaamaan pakotettu LaBa ei enää päässyt väistämättä eteenpäin painaneen punaisen junan kyytiin ja Pyrintö nautiskeli lukemat kauniiksi ylimääräisellä viisiminuuttisella. Näin ollen kotijoukkue katkaisi kahden ottelun mittaisen orastavan tappioputkensa kotiyleisön edessä. Kotiyleisö oli tuloksesta ilmeisen riemuissaan, sillä päävalmentaja Toiviaisen TV-haastattelussa sammuivat jo valotkin.

”Pelissä tapahtui kaikenlaista. Oli epäuskoa, että kai Devante Wallace heittää joskus ohi, tarvittiin lopulta hieman hyökkäyksen muutosta. Vaadittiin myös BJ Raymondin tietynlainen ylivoima yhdessä kohtaa ja tottakai tuuria, että saatiin se kolmen pisteen heitto varsinaisen peliajan lopussa.” Toiviainen kommentoi viihdyttävää ottelua.

”Meillä on ollut hieman vaikeaa, mutta tämä oli mielestäni hieno peli meiltä. Meillä oli hyvä henki koko joukkueessa ja pidimme yhtä etenkin ottelun vaikeammilla hetkillä”, Ray Nixon kommentoi ottelun jälkeen.

Seuraavan kerran Pyrintö pelaa jo perjantaina, kun bussin nokka kääntyy kohti Kymenlaaksoa ja Kotkaa.

Pyrintö – Lahti Basketball: 115 – 104

Antero Lehto 17/5/5, BJ Raymond 28/7/5, Khalil Small 4/5, Lassi Kilpinen 6/3, Ray Nixon 23/6, Panu Peltokangas 6/10, Tuomas Flinck 5/1, Jonne Saarinen 5/0, Justus Kilpinen 21/9.

Artikkelikuva: Antti Harju