Keskiviikkoiltana pelataan todellinen alkaneen kauden herkkupala kun sarjassa ykkösenä oleva Salon Vilpas ja kakkosena oleva Tampereen Pyrintö kohtaavat Korisliigan kärkikamppailussa. Vastakkain keskiviikkona ovat sarjan parhaimpiin puolustusjoukkueisiin kuuluva Vilpas sekä alkukaudesta kovimmalla tasolla hyökkäyksessä esiintynyt Pyrintö.

Kahden viime kauden hopeamitalisti Vilpas on esiintynyt alkukaudesta huikealla tasolla. Salolaiset hävisivät lokakuussa kauden avausottelussa viime kevään finaaliuusinnan Kauhajoelle, mutta sen jälkeen tilillä on pelkkiä voittoja Vilppaan voittoputken ollessa jo kolmentoista ottelun mittainen.

Tätä putkea Pyrintö lähtee siis keskiviikkona katkaisemaan, mutta tehtävän entistä vaikeammaksi tekee se että Vilpas on äärettömän kova kotijoukkue. Vilpas on hävinnyt edellisen kerran kotikentällään Korisliigan runkosarjassa 670 päivää sitten.

Vilppaan peleissä on ollut alkukaudesta tutut ratkaisijat; maajoukkueikoni Teemu Rannikko johtaa edelleen joukkueen peliä vakuuttavalla otteella tilastoiden keskimäärin 10,7 pistettä ja 5,4 syöttöä ottelua kohden. Muista Susijengin pelaajista Juho Nenonen on tehnyt 11,5 pistettä ja Mikko Koivisto 9,9 pistettä ottelua kohden.

Lisäksi amerikkalaisrintamalla jo muutamia vaihdoksia tehneen Vilppaan viimeisin jenkkihankinta Antonio Ballard (18,8/6,0/2,8) on tuonut salolaisten laituriosastolle lisää monipuolisuutta ja on esiintynyt neljässä pelaamassaan ottelussa erittäin vakuuttavasti.

Pyrintö keskiviikon otteluun altavastaajana – loukkaantumistilanteeseen ei helpotusta ennen joulua

Viime perjantaina upeasti Katajaa vastaan esiintynyt Pyrintö lähtee keskiviikkona Saloon lähestulkoon muuttumattomalla kokoonpanolla. Voiton hakeminen Salohallista ei kuitenkaan todellakaan ole helppoa ja Pyrintö lähteekin vieraspeliin selkeänä altavastaajana.

Pyrinnön kokoonpano tulee olemaan Vilpasta vastaan edelleen vajavainen, eikä loukkaantumistilanteeseen ole luvassa helpotusta ennen joulua.

Poissaolijoista Joonas Cavén ja Ville Haapoja ovat päässeet jo kevyeen harjoitteluun kiinni, mutta kumpikaan tuskin pystyy pelaamaan vielä ennen joulutaukoa pelattavissa kolmessa ottelussa. Lisäksi Antero Lehto on näillä näkymin sivussa ainakin vuoden vaihteeseen saakka ja Lassi Kilpisen paluu kentille tapahtuu varmasti vasta seuraavan vuoden puolella.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen odottaa keskiviikolta isoa testiä vierasjoukkueelle.

-Korisliigan kärkikamppailu edessä, kova matsi tiedossa. Vilpas on tällä hetkellä kaikilla mittareilla sarjan paras joukkue – heidän monipuolisesta joukkueesta on vaikeaa löytää heikkouksia.

-Meidän on kyettävä juoksemaan kenttää ja saamaan mahdollisimman paljon helppoa pallonliikettä, jotta voimme kamppailla voitosta. Puolustuspäässä emme saa antaa Rannikon luoda kaikkea sitä, missä hän on edelleen erinomainen, Toiviainen ennakoi.

Korisliigan kärkikamppailu Vilpas-Pyrintö keskiviikkona 12.12. klo 18.30 Salohallissa!