Kuluvaksi kaudeksi Koripalloliiton kilpailukalenteriin palannut Suomen Cup huipentuu tulevana lauantaina, kun Pyrintö ja Vilpas kohtaavat cupin finaaliottelussa klo 19.00 alkaen.

Tällä hetkellä Korisliigan kärkipaikalla oleva Vilpas on selvittänyt tiensä finaaliin voittamalla kaikki pelaamaansa neljä ottelua. Vilpas on hakenut kerta toisensa jälkeen murskaavia voittoja – joukkue voitti avauskierroksella MuKin lukemin 80-120, toisella kierroksella FoKoPon 84-109, puolivälierissä KTP-Basketin 98-86 ja viimeisimpänä välierissä Lahti Basketballin 79-104.

Pyrintö sen sijaan selvitti tiensä cupin finaaliin hakemalla voitot LoKoKo Bisonsista, Räppäkäpälistä, FoKoPosta ja MuKista. Pyrinnölle ei ole tullut tällä kaudella Vilppaan tavoin yhtäkään alle 10 pisteen cup-voittoa.

Pyrinnön terveystilanne on tällä hetkellä muutamaa päivää ennen peliä jokseenkin muuttumaton aiemmista viikoista. Antero Lehto on varmasti sivussa lauantain Vilpas-pelistä ja Petri Heinosen pelaaminen on vielä tässä vaiheessa epävarmaa.

-Cupin finaali on hieno mahdollisuus voitto jotakin tässä vaiheessa kautta. Vilpas on ollut tällä kaudella Suomen ykkösjoukkue, joten haaste on kovin mahdollinen. Lisäksi kolmella ulkomaalaisvahvistuksella pelaaminen tuo oman mausteensa otteluun.

-Lauantaina meiltä vaaditaan voittoon kurinalaista puolustamista, jossa emme saa antaa Vilppaan liikuttaa palloa haluamallaan tavalla. Meidän on myös saatava kolmen pisteen viiva mahdollisimman tukkoon, sillä vastassa on Korisliigan paras heittojoukkue, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen ennakoi tulevaa cup-finaalia.

Suomen Cupin finaali Pyrintö-Vilpas lauantaina 16.3. klo 19.00 Pyynikin palloiluhallilla!